Welkom bij de Gildeschutters van - de Roovere - uit Lierop.

KNTS gecertificeerd.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws

2 Juni 2012 nieuwe outfit Roovere schutters

E-mail Afdrukken PDF

2 Juni 2012 De Roovere schutters werden tijdens de afsluiting van de onderlinge competitie aangenaam verrast. Ze werden door een sponsor, die deze club een warm hart toe draagt, voorzien van een nieuw schietvest met hierop het logo van schietterrein De Roovere Lierop en met de afbeelding van een kruisboog en een geweer, zodat ze tijdens wedstrijden en thuis op het eigen schietterrein duidelijk herkenbaar zijn. Op de foto Hann van Seggelen en Jan van Seggelen met hun zojuist verworven nieuwe outfit. Met dank aan deze sponsor.

 

2juni 2012 afsluiting onderlinge competitie

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 2 Juni 2012 afsluiting onderlinge competitie De Roovere, met een gezellige barbecue en uitreiking van de behaalde prijzen. Op het onderdeel kruisboog schieten was het Ad Vlemmix die de laatste jaren onbetwist de kampioen was. Maar in 2012 werd Ad Vlemmix door John Smits van zijn troon gestoten en was de 1e plaats voor John Smits en zelfs met 4 punten verschil met Ad Vlemmix op de 2e en Peter Berkers op de 3e plaats, Willy Jacobs was de gene die zijn gemiddelde het best wist op te schroeven op dit onderdeel. Op het onderdeel opgelegd was Ad Vlemmix de 1e met 143 punten gevolgd door Willie Donkers 2e, en Willy Looijmans 3e met elk 140 punten. En was het Peter Jacobs die zijn gemiddelde het best wist te verbeteren. Op het onderdeel vrije hand was Ad Vlemmix die met de hoogste eer ging strijken en moest John Smits genoegen nemen met een 2e en Willie Donkers met de 3e plaats. Het best verbeterd was het Hann van Seggelen op dit onderdeel. De uitslag van het algemeen klassement is 1e Ad Vlemmix, 2e John Smits en de 3e plaats Willy Jacobs. Op de foto John Smits die zijn prijs in ontvangst neemt.

 

30 mei 2012 Peelland competitie te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

30 mei 2012 competitie Peelland te Aarle Rixtel was een stralende dag met veel zon. De opkomst van de schutters was groot 39 totaal. Er waren 9 schutters in staat om de volle vijftien punten te behalen, bij deze 9 schutters waren maar liefst 5 schutters van De Roovere, Guus van de Ven, Ton van de Ven, Dirk van de Ven, Ad Vlemmix en Willie Donkers die de volle 15 punten wisten te behalen. In de A klasse is het Ad Vlemmix die op dit moment aan kop gaat. Op het onderdeel viertal is het O.L.V. gilde die aan kop gaat met het Antonius gilde in de achtervolging. Op foto is Thieu Scheepers de geschoten punten aan het noteren en Daphne Thijs van het St Lambertus gilde die toekijkt.

 

28 mei 2012 50 jarig bestaan schietterrein De Roovere

E-mail Afdrukken PDF


28 mei 2012 vond het 50 jarig bestaan van het schietterrein “DE ROOVERE" plaats. Dit werd gevierd met beide gilden samen in de vorm van een toernooi. Beide gilden namen het tegen elkaar op met diverse spelen die van toepassing waren op het gebied van richten. Er werd geschoten met een buks op figuren en op een schietkaart. Met pijl en boog werd op een koning geschoten. De rode broeders moesten schieten op de groene koning (Frans Sijbers) en de groene broeders op rode koning (Angel Van Moorsel) er waren enkele gildebroeders die dat niet goed begrepen hadden en op hun eigen koning schoten, wat dus strafpunten opleverde tot grote hilariteit van de overige gildebroeders. Verder werd er wipvoetbal gespeeld en jeu de boulle dat deskundig werd begeleidt door Wim van de Eijnden. Nadat al deze spelen gespeeld waren was de stand gelijk en werd besloten dat een team van het rode gilde en een team van het groene gilde, op de jeu de boulle baan tot een beslissing moesten komen. Er werd door Willy Looijmans een zo sterk mogelijk team voor het roode gilde samengesteld. Maar helaas ze moesten het onderspit delven tegen de gruun welke was samengesteld door Guus van de Ven. De uiteindelijke winnaar werd het groene gilde met 2 punten verschil. Op de foto het winnende team met van links naar rechts Robbie van de Ven, Hannie van de Ven, Stephan Edens, Silvia Sijbers, Petra van Bree en Frans van de Ven.

 

18 mei 2012 nieuwe aanwinst schietterrein De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

Vrijdag 18 mei 2012 vond het grote onderhoud van het schietterrein plaats. Dit wordt jaarlijks een dag na Hemelvaartsdag uitgevoerd. De omheining die hier en daar kapot was werd gerepareerd. De schietinstallaties werden opnieuw geverfd, de kapotte onderdelen vervangen en ook de veiligheid werd bekeken of deze in orde was en daar waar nodig aangepast. Het gras werd gemaaid en het overige terrein werd in zijn geheel opgeschoond. Nadat al deze werkzaamheden waren verricht werd de koningsboom voorzien van een echte windwijzer welke gemaakt was door Ton van de Ven in de vorm een geweer met daarop een prachtige koningsvogel en geschilderd in diverse kleuren. Dit is zeker weer een mooie aanwinst voor schietterrein De Roovere.

 

20 Mei 2012 kring schietwedstrijd op De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

20 mei 2012 kring schietwedstrijd op schietterrein De Roovere. De schutters van de Roovere waren goed in vorm en wisten vele prijzen te behalen. Ditmaal was het Jan van Seggelen die de hoogste eer wist te behalen op het onderdeel ere kampioen, namelijk eerste op dit onderdeel en heeft zich dan ook meteen geplaatst voor de kring kampioenschappen van Peelland in Oktober 2012. Op het onderdeel personeel behaalde Angel van Moorsel een 1e plaats en is ook zeker van deelneming aan deze kampioenschappen, de schutters Thieu Scheepers en Ad Vlemmix behaalde een 5e en een 6e plaats op dit onderdeel. Op het onderdeel senioren behaalde Willie Donkers een 1e plaats. Op het onderdeel vrije hand waren Guus van de Ven en Johan Vlemmix in staat om zich in deze strijd te mengen en behaalden er de 3e en 4e plaats. Op het onderdeel viertal schieten waren de schutters van het St Antonius gilde die met de hoogste eer aan de haal gingen en zich gelijk wisten te plaatsen voor het kring kampioenschap Oktober 2012. Op het onderdeel puist werd Willy Looijmans 1e, Frans van de Ven 2e, Angel van Moorsel 5e, Willy Jacobs 6e en Ad Vlemmix 7e. Op foto het winnende korps van links naar rechts Wim van Brussel, Ton van de Ven, Guus van de Ven en Frans van de Ven.

 

9 mei 2012 kruisboog wedstrijd te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

9 Mei 2012 reisden de schutters van de roovere af naar de wedstrijd kruisboog schieten te Deurne. Dit was de 3e wedstrijd van de Peelland competitie. Het weer was dit keer aangenaam en er stond weinig wind, en waren gezien het weer de verwachtingen hoog. Maar de resultaten vielen tegen er waren dit keer maar 5 schutters in staat om de 15 punten vol te schieten. Hier toe behoorden 2 schutters van de roovere Johan Vlemmix, en Ad Vlemmix. In de A klasse gaan Willy Jacobs, en Ad Vlemmix aan kop na 3 wedstrijden totaal 44 punten. Het viertal van het onze lieve vrouwe gilde gaat aan kop na drie wedstrijden,en staat 11 punten los op het 2e viertal van het St Antonius gilde. Op foto enkele schutters wachtende op hun beurt.

 

6 Mei 2012 wedstrijd kansplus op De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 6 mei waren een 35 tal schutters vertegenwoordigd op het schietterrein “DE ROOVERE” om deel te nemen aan een wedstrijd, waarvan de opbrengst was voor een goed doel namelijk afdeling kansplus Someren/Asten. Ondanks het weer, een beetje regenachtig was de opkomst redelijk en werd een mooi bedrag bijeen geschoten, welke gebruikt zal worden voor een verbouwing van hun onderkomen. De schutter Willie Donkers was goed in vorm en wist maar liefst 4 prijzen te behalen. De 1e plaats ere kampioen, de 1e plaats senioren en een 3e plaats personeel waren voor Willie Donkers. Op het onderdeel viertal wisten de schutters Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, Thieu Scheepers en Willie Donkers eveneens een 1e plaats te behalen. Ad Vlemmix behaalde op het onderdeel personeel een 2e plaats en op het onderdeel vrije hand een 5e plaats. Angel van Moorsel behaalde een 5e plaats op het onderdeel personeel. En wist Willy Jacobs een 3e plaats op het onderdeel erekampioen te behalen. Op de foto voorzitter Henk Hoeben van kans plus en de hoofdman van het  St Antonius gilde Henk Berkers tijdens de prijs uitreiking en Willie Hoebergen die zijn behaalde prijs in ontvangst neemt.

 

2 Mei 2012 senioren schieten Lierop

E-mail Afdrukken PDF

2 mei 2012 vond de senioren wedstrijd geweer schieten plaats op het schietterrein “DE ROOVERE”. Hieraan werd deelgenomen door een 26 tal schutters. Nadat ieder genoten had van een kop koffie werd aangevangen met de wedstrijd, welke word geschoten op 4 bomen. De eerste ronde 3x de rechtse, de tweede ronde 3x midden, de derde ronde 3x de linkse. Het punten totaal van het hele jaar telt voor de eindoverwinning welke in december bekend gemaakt wordt . Eenmaal per jaar gaan de schutters uit eten en was dit maal “DE ROOVERE” aan de beurt om dit te organiseren, en zijn we met z’n allen bij van Oosterhout lekker gaan eten.

 

25 april 2012 kruisboog wedstrijd Peelland te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

Op 25 April 2012 waren de Roovere schutters in topvorm tijdens de kruisboogwedstrijd van de Peelland competitie te Lierop. Het weer was wel wat regenachtig, maar de wind speelde deze keer geen parten. Er waren 11 schutters die de hoogste score van 15 punten wisten te behalen waarvan maar liefst 6 Roovere schutters hier toe behoorden. Het aantal deelnemers dat deze dag aan de 2e competitie wedstrijd van Peelland deelnam bedroeg 40 schutters. Het viertal van het O.L.V. gilde staat 9 punten los van het 2e viertal van het St. Antonius gilde dat met een inhaalrace bezig is en van de 3e naar de 2e plaats gestegen zijn. Op de foto Guus van de Ven die bezig is met een totaal score van 15 punten te behalen.

 

22 April 2012 wedstrijd geweer Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

Op 22 April 2012 kringwedstrijd te Beek en Donk wisten een vijftal schutters van de Roovere enkele prijzen te bemachtigen. Het was de schutter Ad Vlemmix die de 1e plaats op het onderdeel personeel en Angel van Moorsel de 3e plaats. Op het onderdeel korps schieten was het team van de Roovere succesvol met de schutters Willy Jacobs, Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, en Jan van Seggelen en behaalde de 1e plaats. Op de foto het winnende team van de korps prijs.

 

18 April 2012 eerste wedstrijd van de Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 18 April waren de Roovere schutters op bezoek tijdens de eerste kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie te Boekel. Het aantal deelnemers bedroeg 37 personen. De weersomstandigheden waren deze dag niet zo geweldig, er was veel wind en af en toe wat regen wat zich vertaalde in de resultaten van de schutters. Het was Willy Jacobs die als enige de 15 punten wist vol te schieten, en hierdoor op de 1e plaats aan kop gaat in de klasse A. In de B klasse is het John Smits die op een zesde plaats staat. Er is nog van alles mogelijk met nog 6 wedstrijden te gaan. Het viertal van het O.L.V. gilde gaat aan kop met 53 punten met 7 punten voorsprong op het team van het St. Willibrordus gilde Vlierden. Op de foto schutters in actie tijdens een wedstrijd van de Peelland competitie.

 

1 April schutters De Roovere succesvol te Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

Op 1 April 2012 waren de schutters van de Roovere wederom succesvol tijdens de kring schietwedstrijd bij het O.L.V. gilde te Aarle Rixtel. Op het onderdeel vrije hand was het de schutter Ad Vlemmix die de 1e plaats behaalde. En waren het de schutters Willy Jacobs met een 3e plaats en Angel van Moorsel die met een 4e plaats genoegen moesten nemen. Op het onderdeel kampioen was het Angel van Moorsel die met de hoogste eer ging strijken en 1e werd. Bij het onderdeel personeel was het Ad Vlemmix die nog een 2e plaats behaalde. Tot slot wist Angel van Moorsel nog een puist prijs te behalen. Op de foto Ad Vlemmix in Aktie op het onderdeel  vrije hand.

 

50 jaar bestaan De Roovere in 2012

E-mail Afdrukken PDF

Aan alle gildebroeders van het St Antonius Abt gilde, en het Onze Lieve Vrouwe gilde. Het is 50 jaar geleden dat het schietterrein ”De Roovere” in het jaar 1962 voor het eerst geopend werd aan de Herselseweg, en bestaat 50 jaar in 2012. Om dit 50 jarig bestaan op 28 mei 2012, vanaf 13.30 uur t/m 20.00 uur op een gepaste wijze te vieren, is in overleg met beide gilden besloten om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, en dit te vieren met alle leden van beide gilden. Om dit te kunnen vieren is het idee ontstaan om beide gilden tegen elkaar te laten uitkomen. Er zullen op die dag teams gevormd worden van beide gilden die tegen elkaar uitkomen en het totaal van die dag bepaald welk gilde de uiteindelijke winnaar is. Het zullen allemaal spelen zijn die op het schietterrein van toepassing zijn b.v  jeu de boules, schieten op de wip, schieten vrije hand, schieten kruisboog op de wip, schieten kruisboog vlak, ook de jeugd komt aan bod en mogen ook teams maken en tellen mee in de puntentelling voor het totaal. Ieder vanaf 16 jaar betaald een eigen bijdrage van € 5,- en mag u eten en drinken zoveel u wil, kinderen onder de zestien hoeven niet te betalen. Gezien de organisatie van het een en ander is het wel makkelijk dat we van te voren weten wie hieraan wil deelnemen zodat we een geslaagde dag van kunnen maken. De opgave graag voor zaterdag 17 mei 2012 insturen of laten weten aan een van de beide gilden. Op de foto Piet Verberne, de eerste koning 1962 op schietterrein "De Roovere" 50 jaar geleden.

 

11 Maart 2012 kringwedstrijd te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 11 maart 2012 waren een zestal schutters afgereisd naar Lieshout waar een kringwedstrijd van Peelland werd gehouden. Het was bijzonder mooi schietweer,de zon scheen heel de middag en het was windstil. De schutters van de Roovere waren volop in de strijd want er moesten vele kampronden geschoten worden om tot een goed slotresultaat te komen. Het waren de schutters Willie Donkers en Thieu Scheepers die op het onderdeel vrije hand een goede score wisten te behalen. 1e vrije hand Willie Donkers die zich met deze behaalde plaats zich meteen plaatste voor deelname aan de kringkampioenschappen vrije hand 2012. Thieu Scheepers wist nog een 5e plaats vrije hand te behalen. Op het onderdeel kampioen was het Angel van Moorsel die een 2e plaats behaalde en zich ook plaatste voor de kringkampioenschappen opgelegd 2012. Bij het onderdeel personeel behaalde Willie Jacobs een 5e plaats en de 2e plaats op het onderdeel senioren was voor Thieu Scheepers, Hann van Seggelen behaalde de 5e plaats op het onderdeel puist. Een mooi resultaat van de Roovere schutters. Op de foto Hann van Seggelen en Willie Donkers wachtend op hun beurt tijdens de wedstrijd.

 

4 Maart 2012 kringwedstrijd Someren Eind

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 4 maart werd de eerste schietwedstrijd van jaar 2012 te Someren Eind, bezocht door een vijftal schutters van de Roovere. Bij aanvang van de wedstrijd was het weer prachtig,maar later in de middag sloeg het weer om en begon het te regenen. Maar ondanks het slechte weer wisten de schutters van de Roovere de wedstrijd succesvol af te sluiten. Het was Ad Vlemmix en Willie Donkers die de beste resultaten van de Roovere schutters wisten te behalen. 1e prijs personeel Ad Vlemmix en 4e prijs voor Willie Donkers. Op het onderdeel vrije hand 2e prijs Ad Vlemmix, 5e prijs Willie Donkers en waren er ook nog twee puist prijzen voor Ad Vlemmix. Op de foto Willy Jacobs bezig met het schieten voor de kampioen.

 

25 Februari 2012 start onderlinge competitie

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 25 februari  2012 was het na een vorst periode in de maand februari op de Roovere weer gezellig druk, en werd er driftig geoefend voor de onderlinge competitie 2012 welke op het eerste weekend van maart weer van start gaat. En dat de concurrentie dit jaar groter word blijkt wel, want de schutter John Smits die dit jaar voor het eerst een eigen kruisboog heeft wist op de kleinste wip van de 15 schoten er 14 raak te schieten, een knappe prestatie. De competitie 2012 bestaat uit 6 wedstrijden en word verschoten op zaterdagen in de maanden Maart, April en Mei op welke zaterdagen mag men zelf bepalen. Echter moet men van tevoren kenbaar maken dat je die dag voor de competitie gaat schieten bij 1 van de 6 beheersleden van de Roovere. Er mag beslist niet geoefend worden voor aanvang (dus niet eerst schieten en dan melden). Er word op drie onderdelen geschoten vrije hand met geweer op de wip, opgelegd met geweer op de wip en kruisboog op de wip. Je mag aan alle onderdelen meedoen maar een onderdeel mag ook. De prijs uitreiking zal plaats vinden op de eerste zaterdag van Juni onder het genot van een gezellige barbecue met alle deelnemers. Eenieder die lid is van een van de beide Lieropse gilden mogen aan deze onderlinge competitie deelnemen en zijn van harte welkom. Degene die aan deze competitie wil deelnemen en dit voor het eerste keer doet zal door een ervaren schutter worden bijgestaan. Op de foto de gelukkige winnaar Wim van Brussel  van zijn eerst verdiende trofee op onderlinge competitie 2011.

 

1 Februari 2012 seniorenwedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

Op woensdag 1 februari 2012 waren de senioren schutters van de Roovere op bezoek bij de senioren wedstrijd die werd verschoten te Beek en Donk. Het was een zonnige maar een koude dag, het vroor -4 graden onder nul. Maar de opkomst was ondanks de kou toch groot en werd er goed geschoten, en was het de Roovere schutster Toos van Rooy, die weer in een goede vorm verkeerde en het hoogste aantal punten wist te scoren, en dus na twee wedstrijden aan de leiding gaat van deze competitie. Op de foto Thieu Scheepers en Toos van Rooy bezig met de eerste schiet ronde.

 

4 Januari 2012 senioren wedstrijd op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

4 Januari 2012 vond de eerste senioren wedstrijd met geweer plaats op het schietterrein De Roovere. Nadat ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar had toegewenst werd er met de eerste wedstrijd van het jaar begonnen. De temperatuur buiten was ditmaal wel wat hoger als in Januari 2011,toen was de temperatuur ruim onder 0. Na twee ronden schieten werd de wedstrijd even onderbroken om een stuk vla te eten en een kop koffie te drinken,om hierna weer verder te gaan met de wedstrijd, en was het de Roovere schutster Toos v Rooy die het maximale punten aantal wist te behalen, en daarmee een goede start voor 2012 had. Op het eind van het jaar zal bekend worden wie de meeste punten weet te scoren over een 12 tal wedstrijden en zal dan pas de winnaar bekend zijn. Met het hoogst gescoorde aantal punten. 

 

Afsluiting van het oud jaar 2011 op De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

Vele schutters van DE ROOVERE waren op zaterdag 31 december bijeen om het oude jaar 2011 op een sfeervolle manier af te sluiten. Het was een jaar met vele activiteiten en de schutters kunnen terugblikken op een succesvol  jaar. Er werden vele prijzen behaald,zowel met korps als persoonlijk,en lukte  zelfs de schutter Thieu Scheepers om wederom de titel federatie Brabants kampioen 2011 op zijn naam te schrijven met geweer. Bij de kruisboog werd het viertal Willie Donkers, Willy Jacobs, Johan Vlemmix, Ad Vlemmix, kampioen van Peeland 2011, was Ad Vlemmix persoonlijk kampioen klasse A, Jan van Seggelen kampioen klasse B van Peeland geworden. Met deze terugblik op het afgelopen jaar, lieten de schutters de oliebollen zich goed smaken en werd het oudjaar op een zeer gezellige manier afgesloten. En rest ons nog alle bezoekers van de site en schutters een zalig uiteinde en een zalig nieuw jaar toe te wensen in het jaar 2012.

 

Animal schieten op de Roovere 17 en 18 december 2011

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 17 december 2011 vond de winter Animal plaats op schietterrein de Roovere. Het was een prachtige dag, het weer was 6 graden boven nul. In het jaar december 2010 was het verschil groot. Toen vroor het 14 graden onder nul en lag er een pak sneeuw van 15 cm en was erg koud. Met een behoorlijk aantal schutters vertrok men om half negen s`morgens  het bos in om te schieten op de in het bos opgestelde dieren, het was nu prachtig weer, en werden de schutters door de dames  van de Roovere op gepaste wijze verwend,  met warme erwtensoep en koffie of een drank naar keuze. Om vijf uur in de middag keerde ieder moe en voldaan na de prijsuitreiking weer huiswaarts.  En om op zondag 18 december weer terug te keren voor het tweede deel van de wedstrijd. Ook op deze dag was de opkomst groot. Op de foto de dames in actie op de rustplaats in het bos

 

29 Oktober 2011 Avond wedstrijd St Joris veste Someren

E-mail Afdrukken PDF

29 Oktober 2011 tijdens de vrije wedstrijd op de St Joris veste te Someren waren de Lieropse schutters van de Roovere op de laatste wedstrijd van het jaar 2011 en wisten het schietseizoen met mooie resultaten af te sluiten. Het was de schutter Ad Vlemmix die op het onderdeel vrije hand een 1e plaats wist te behalen, Willie Donkers een 3e plaats behaalde en Angel van Moorsel die er een 4e plaats behaalde. Op het onderdeel senioren was het Willie Donkers die een 1e plaats behaalde. Bij het onderdeel personeel was een 2e plaats voor Angel van Moorsel, een 4e plaats voor Thieu Scheepers, en een 6e plaats voor Willie Donkers.  Bij het onderdeel puist behaalde Hann van Seggelen een 7e prijs en sloten zo het schietseizoen 2011 succesvol af. Op de foto Willie Donkers die zijn prijs in ontvangst neemt.

 

16 Oktober 2011 kring wedstrijd te Lierop roovere schutters in topvorm

E-mail Afdrukken PDF

16 oktober 2011 tijdens de kringwedstrijd te Lierop waren de schutters van de Roovere in topvorm. Het waren de schutters Thieu Scheepers en Willie Donkers die  de hoogste titels wisten te behalen. Op het onderdeel Ere kampioen was het Thieu Scheepers die de 1e plaats behaalde,en op het onderdeel kampioen was het Willie Donkers die de 1e plaats behaalde,en beide zich meteen plaatsten voor het kringkampioenschap Oktober 2012.  Op het onderdeel personeel was het Ton van de Ven die een 4e plaats wist te behalen. En bij het onderdeel vrije hand was een 5e plaats voor Willy Jacobs en een 6e plaats voor Angel van Moorsel. Op het onderdeel senioren werd Willie Donkers 1e en Thieu Scheepers 2e. Op de foto hoofdman Henk Berkers en Guus van de ven en Ton van de Ven die zijn behaalde prijs in ontvangst neemt.

 

9 Oktober 2011 Roovere schutters vrije wedstrijd te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

9 Oktober 2011 waren een zestal schutters te gast op de vrije schietwedstrijd te Lieshout.  De weersvoorspellingen waren niet al te best, wind en regen waren de oorzaak dat de wedstrijd  hierdoor werd beïnvloed. Maar toch wisten de Roovere schutters weer een goed resultaat te behalen. En was het Angel van Moorsel die op het onderdeel kampioen 1e werd,en op het onderdeel personeel een 4e plek wist te behalen. Op het onderdeel vrije hand wist Willie Donkers een 3e plaats en Jan van Seggelen een 5e plaats te behalen. Bij de senioren was het Thieu Scheepers die een 2e plaats wist te behalen. Op de foto Angel van Moorsel in aktie voor zijn kampioenstitel tijdens een regenbui terwijl anderen hun toevlucht zochten onder een afdak.

 

2 Oktober 2011 kringkampioenschappen Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

2 Oktober 2011 namen de schutters van De Roovere deel aan de kring kampioen schappen te Aarle-Rixtel. Al degene die het afgelopen jaar een 1e of een 2e plaats wisten te behalen tijdens de kringwedstrijden plaatsten zich voor deelname aan het kringkampioenschap. De schutters Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, Willie Donkers, Ton van de Ven en Jan van Seggelen waren degene die zich geplaatst hadden voor het persoonlijk opgelegd. Helaas werden onze schutters voortijdig uitgeschakeld en was het Henk van de Velden uit Aarle-Rixtel die het kringkampioenschap opgelegd behaalde. Kringkampioenschap vrije hand welke Ad Vlemmix in 2009 en 2010 had behaalde ging na een spannende eindstrijd tussen Frits Kiggen en Ad naar Frits Kiggen uit Someren. Bij de titel kringkorps werden beide korpsen uitgeschakeld en was Beek en Donk de grote winnaar. Met de bijwedstrijd op het onderdeel personeel werd Angel van Moorsel 3e, Peter Berkers 5e en Johan Vlemmix 6e. Onderdeel senioren behaalde  Peter Berkers een 2e plaats. Verder een puistprijs Willie Donkers, Guus van de Ven en 2x Johan Vlemmix. Op de foto Peter Berkers met de prijsuitreiking.

 

25 September 2011 Roovere schutters op bezoek wedstrijd Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

25 September 2011 werd de laatste kringwedstrijd verschoten te Beek en Donk en meteen de laatste kans om je te plaatsen voor het kringkampioenschap met geweer. Ditmaal was het Willie Donkers die in goede vorm verkeerde en de 1e plaats kampioen wist te behalen. En zich wist te plaatsen om zo op 2 Oktober aan de kringkampioen schappen te mogen deelnemen te Aarle Rixtel. Verder wist Angel van Moorsel nog een 5e plaats personeel en Willy Jacobs nog een 6e plaats personeel te behalen. En Hann van Seggelen wist nog een puist prijs te behalen. Op de foto Thieu Scheepers in aktie tijdens de wedstrijd.

 

19 September 2011 Angel van Moorsel nieuwe koning O.L.Vrouwe gilde

E-mail Afdrukken PDF

19 September 2011 vond het koning schieten plaats van het O.L.V v d zeven Weeën op schietterrein De Roovere. Er werd vertrokken vanuit het gildehuis van Oosterhout naar De Roovere. Nadat eerst een bezoek aan de gildekapel was gebracht en de nodige kaarsen werden aangestoken op de goede afloop, werd er eerst 3x om de boom getrokken om de boom te vrijwaren volgens oud gebruik. Vervolgens legde de Toon van Vroonhoven Koning over het jaar 2009/2011 zijn schilden af. Na deze ceremonie barste de strijd los om wie de Konings titel 2011/2013 op zijn naam mocht schrijven. Willie Donkers die de vogel had gemaakt die naar zijn mening 170 schoten minimaal mee moest gaan werd een beetje verrast door toe doen van de schutters, die de schoten zo wisten te plaatsen dat de vogel als het ware door midden werd gezaagd, en was het de schutter Angel Van Moorsel die bij het 71ste schot de vogel naar beneden schoot. Nadat Angel de resten van de vogel had opgeraapt onder de boom, om te laten zien dat hij het Koningschap aanvaarde. Maar pas na handen wassing en het omhangen van de Konings vogel en het zilvervest en over de siervaan gelopen te hebben werd hij officieël geïnstalleerd als de nieuwe koning 2011/2013, Angel proficiat voor de komende 2 jaar. Tot slot de gokschut is al jaren aanwezig op het schietterrein. Er word dan geraden hoe laat de vogel eraf geschoten word, degene die dit goed voorspeld is de gokkoning van de gokschut voor een jaar. De gokkoning 2011/2012 is Riny van de Wijnboom. Op de foto een gelukkige nieuwe Koning Angel van Moorsel.

 

7 September 2011 senioren schieten Lierop

E-mail Afdrukken PDF

7 September 2011 vond er een senioren wedstrijd geweer schieten plaats op schietterrein De Roovere. Elke maand van het jaar komen de senioren bij elkaar om een wedstrijd te schieten. Tijdens deze wedstrijden word er geschoten op 4 bomen en kan men een totale score van 72 punten behalen. Wie de uiteindelijke winnaar wordt van het jaar, is pas bekend na 12 wedstrijden, en bepaald de hoogste score de uiteindelijke winnaar, en mag zich kampioen 2011 noemen van de senioren schutters. Tijdens deze wedstrijden worden er elke keer 3 puistjes verschoten, aan deze puistjes zijn 3 balletjes bevestigd. Degene die een balletje naar beneden weet te schieten krijgt een reep chocola en de puist een pak koffie. Eenmaal per jaar word dit afgesloten met een koud en warm buffet, en was de beurt aan de Roovere om dit regelen. Nadat zich iedereen zich dit goed had laten smaken keerde ieder weer voldaan naar huis.

 

4 September 2011 snelle revanche van de rode schutters

E-mail Afdrukken PDF

3 September zaterdag werd tijdens het oefenen een onderlinge wedstrijd gehouden tussen onze grunen broeders en onze rode broeders. De schutters van de gruun waren ditmaal niet te verslaan en gaven de rode broeders het nakijken en gingen met de 1e en 2e en 3e prijs aan de haal. Maar het is algemeen bekend een slechte generale is een goede uitvoering als het er op aan komt. Dus hebben de rode broeders Thieu Scheepers uitgezonden naar de Brabantse federatie kampioen schappen te Nieuw Cuyk. Thieu wist deze titel al 2 maal eerder binnen te slepen en op zondag 5 september wist Thieu Scheepers deze Brabantse titel wederom op zijn naam te zetten na een zeer spannende finale van 12 afkamp ronden. En mag zich terecht Brabants kampioen opgelegd schieten noemen voor de derde maal. Thieu gefeliciteerd met deze knappe prestatie verder haalde Thieu ook nog een 7e prijs opgelegd schieten. Op de foto Thieu tijdens de prijs uitreiking.

 

21 Augustus 2011 schutters Roovere succesvol St. Joris veste Someren

E-mail Afdrukken PDF

21 augustus 2011 vond na de vakantie periode de eerste schietwedstrijd plaats op de St. Joris veste te Someren. De Roovere schutters waren wederom succesvol. Thieu Scheepers reservekampioen Willie Donkers 4e personeel, Paul Sanders  3e op de vrije hand wisten zich in de prijzen te schieten. De puist prijzen werden behaald door Hann van Seggelen 1x , W Jacobs 2x,en Paul Sanders 1x. De vorm van Paul Sanders is weer stijgende na een langdurige blessure aan zijn schouder, maar om uit te komen voor de kringkampioenschappen zal toch minimaal een tweede plaats behaald moeten worden en daar is nog een mogelijkheid voor tijdens de wedstrijd te Beek en Donk in September. Op foto Paul Sanders en Willie Donkers tijdens de wedstrijd.

 

6 Augustus 2011 oefenen op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

6 Augustus 2011 nadat bijna iedereen de vakantie er weer op heeft zitten, was het afgelopen zaterdag weer gezellig druk op de Roovere. Er werd weer driftig geoefend voor de komende wedstrijden, met kruisboog en geweer. Er waren maar liefst 11 schutters aanwezig op de Roovere na de vakantie, en werd er bij een kop koffie gezellig even nagepraat over de over de meegemaakte dingen tijdens de vakantie. Hierna werd begonnen met het oefenen voor geweer en kruisboog, nadat ieder wat geschoten had werd er gestart met een wedstrijd onderling. Ieder moest 3 pijlen op boom een schieten, met een wip doorsnee 8 cm, op boom twee 3 pijlen met een wip doorsnee van 6 cm en op boom drie 3 pijlen op een wip doorsnee van 5 cm. De schutters Thieu Scheepers, Wim van Brussel, en Willie Donkers, wisten in de eerste ronde de hoogste score te behalen, ieder 8 van de 9 te behalen punten, en moesten met elkaar kampen om uit te maken wie er op de 1e en 2e en 3e plaats zouden eindigen. Er werd verder geschoten met een hand aan de kolf, op de eerste boom was de stand nog gelijk, op de tweede boom miste Willie  Donkers en werd dus 3e , bij de volgende ronde werd Thieu Scheepers na een misser 2e en de winnaar was Wim van Brussel die werd dus eerste. Op de foto Wim van Brussel in actie.

 

Jan van Seggelen kampioen in de B klasse Peelland 2011

E-mail Afdrukken PDF

Jan van Seggelen kampioen in de B klasse tijdens de afsluiting van de Peelland competitie in Lierop. De Roovere schutter Jan van Seggelen wist de schutter Frits Koolen uit Boekel met een verschil van 4 punten tijdens de competitie van Peelland te verslaan, en mag Jan van Seggelen zich terecht kampioen van Peelland in de B klasse met het kruisboog schieten noemen over het jaar 2011.

 

Ad Vlemmix Kampioen kruisboog schieten 2011 van Peelland

E-mail Afdrukken PDF

29 Juni 2011 werd Ad Vlemmix kampioen 2011 in de A klasse kruisboog schieten Peelland
Na een zeer spannende finale te Lierop, wisten Dirk van de Ven en Ad Vlemmix beide de maximale score te behalen tijdens de competitie, en moesten dus kampen wie de kampioen in de A klasse persoonlijk zou worden. In de eerste ronde ging de strijd gelijk op. In de tweede ronde was het aantal punten nog gelijk, in de derde ronde werd er met een hand geschoten en werd de uiteindelijke winnaar Ad Vlemmix en mag zich kampioen van Peelland 2011 in de A klasse noemen.

 

29 juni 2011 afsluiting Peelland competitie kruisboog te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

29 juni 2011 afsluiting kruisboog competitie Peelland te Lierop. Dat het een spannende finale zou worden was bekend. Met het viertal schieten waren 2 teams van de Roovere op gelijke hoogte geëindigd, en moest er gekampt worden wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Na een spannende eerste ronde was de stand nog gelijk. Hierna volgde een spannende 2e ronde en was de stand nog gelijk. Maar in de derde ronde viel de beslissing, er werd geschoten met een hand op de rug en een hand aan de kolf en behaalde het team met de schutters Ad Vlemmix, W Jacobs, Johan Vlemmix, Willie Donkers de hoogste score en, werd de uiteindelijke winnaar van deze competitie. En mag zich kampioen van Peelland 2011 noemen.

 

26 juni 2011 roovere schutters aanwezig op Nederlandse kampioenschappen

E-mail Afdrukken PDF

26 juni 2011was een delegatie van de Roovere schutters aanwezig te Luyksgestel waar het Nederlands kampioenschap wipschieten opgelegd plaats vond. Er werd geschoten voor het persoonlijke Nederlandse titel en het Nederlandse kampioenschap viertal schieten. De Roovere schutters waren met 2 viertallen aanwezig. Er waren die dag 44 viertallen die gingen strijden om de Nederlandse titel en 200 schutters om de persoonlijke titel. In de 1e ronde lukte het 10 viertallen om de maximale score te halen namelijk 12 punten waarvan beide Lieropse teams. In de 2e ronde lukte het 1 viertal zich bij de laatste 5 te plaatsen. In de 3e ronde viel ook het 2e viertal af, maar toch een knappe prestatie van de schutters Paul Sanders, Willy Jacobs, Jan van Seggelen en Hann van Seggelen. Er is helaas maar 1 Nationale titel te behalen. Op het onderdeel korps wisten beide teams toch nog een 8e en een 10e plek te behalen. Op de vrije hand was het Paul Sanders die als 6e eindigde.

 

22 juni 2011 zomeravond competitie Peelland kruisboog

E-mail Afdrukken PDF

22 juni 2011 In Aarle Rixtel tijdens de zomeravondcompetitie van Peelland waren de kruisboog schutters van de Roovere goed vertegenwoordigd. Dirk van de Ven die nog maar pas terug is van Frankrijk en maar liefst 5 x de Alp de huez op fietste ten bate van de kankerbestrijding verkeerde in goede vorm, en wist ondanks de stormachtige wind toch de maximale score te behalen 15 punten, Wim van Brussel, Peter Berkers en Jan van Seggelen wisten deze score ook te behalen. De laatste wedstrijd in Lierop die op Woensdag 29 juni verschoten wordt is zeker een spannende wedstrijd. Dirk van de Ven en Ad Vlemmix staan allebei op een gelijk aantal punten op kop in de A klasse en zal de beslissing in Lierop vallen. In de B klasse is het Jan van Seggelen die aan kop gaat met 3 punten verschil op zijn rivaal. Wat het viertal betreft gaan twee teams van de Roovere met een minimaal verschil van vier punten aan de leiding. Dus het beloofd een spannende finale te worden.

 

19 juni 2011 Roovere schutters succesvol

E-mail Afdrukken PDF

Tijdens de kring wedstrijd geweer schieten te Aarle-Rixtel wisten de Roovere schutters zich weer goed te klasseren. Het was een stormachtige dag en tijdens de buien gingen schietbakken flink op en neer, wat de schutters nogal parten speelde. Op het onderdeel viertal wisten de schutters Jan van Seggelen, Hann van Seggelen, Thieu Scheepers en Frits Kiggen de 1e plaats op te eisen. De schutter Jan van Seggelen was in een goede vorm en wist op het onderdeel kampioen een 2e plaats te behalen (reserve kampioen) en een 5e plaats personeel en een 6e plaats vrije hand. Hann van Seggelen wist op het onderdeel personeel een 3e plaats te behalen. Bij het onderdeel puist waren het Thieu Scheepers en Hann van Seggelen die beide nog een prijs wisten te behalen.

 

4 Juni 2011 Afsluiting onderlinge competitie

E-mail Afdrukken PDF

4 Juni 2011 werd de onderlinge competitie afgesloten onder het genot van een drankje en een barbecue en een jeu de boules tournooi  met de Roovere schutters. Het jeu de boules toernooi werd gewonnen door Angel van Moorsel en Willy Jacobs. Op deze dag vond ook de prijsuitreiking plaats van de onderlinge competitie. Het was Ad Vlemmix die alle 1e plaatsen wist te behalen namelijk 1e plaats vrije hand 1e plaats opgelegd 1e plaats kruisboog en  het beste algemeen over 3 onderdelen. Het best verbeterde gemiddelde kruisboog was 1e Peter Jacobs en best verbeterde gemiddelde opgelegd 1e Wim van Brussel en best verbeterde gemiddelde op de 1e vrije hand was voor Guus van de Ven. Of Ad Vlemmix het volgende jaar de al deze plaatsen weet te behouden is nog maar vraag want de verschillen zijn maar minimaal. Op de foto Peter Jacobs met zijn behaalde beker.

 

Woensdag 1 juni 2011 senioren schieten Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 1 juni 2011 vond het senioren schieten van Peelland plaats te Lieshout. Het was een zonnige dag en de opkomst was groot. Er werd eerst twee ronden op vier bomen geschoten op de wip door alle schutters. Hierna stond voor ieder schutter een kop koffie met een heerlijk stuk taart klaar. Na het nuttigen van de taart en koffie werd er aangevangen met het koning schieten, in 2010 was Goen Vorstenbosch de koningin van Peelland, en stelde een nieuw schildje beschikbaar voor de nieuwe koning of koningin. De nieuwe koning 2011 werd Frits Kiggen Someren, kampioen werd Huub Engelen Deurne. Hierna werd de derde en laatste ronde op de vier bomen op de wip geschoten. Thieu Scheepers was als enige van de Roovere schutters in staat om de totale 72 punten te behalen. Willie Donkers wist het balletje en de puist te schieten. Na afloop werd de koning op gepaste wijze gehuldigd door de oud koningin 2010, en het door haar geschonken schild overhandigd. Op de foto de oud koningin en de nieuwe koning 2011 met het zo juist ontvangen schild.

 

25 mei 2011 vierde wedstrijd peelland competitie te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

25 Mei 2011 werd de vierde wedstrijd van de competitie kruisboog schieten te Lieshout gehouden,en waren sommige  schutters van de Roovere ondanks de straffe wind en een hinderlijk laag staande zon tijdens het schieten toch nog in staat de eerste plaats van het viertal te behouden.  Dirk van de Ven was de enige schutter van de Roovere die in staat was om 15 punten te schieten. De spanning in de competitie stijgt Ad Vlemmix en Dirk van de Ven staan bovenaan Johan Vlemmix met 1 punt minder, maar er zijn nog 3 wedstrijden te gaan en dan kan er nog veel gebeuren. Van de zeven wedstrijden mogen de 2 slechtste wedstrijden gewist worden. Op de foto Peter Berkers in actie.

 

22 mei 2011 Roovere schutters succesvol op gildefeest Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

22 mei 2011 waren de Roovere schutters te gast op het gildefeest te Aarle-Rixtel. Het was mooi weer maar de wind was wel heel sterk aanwezig,dit was dan wel te zien aan het aantal punten dat werd geschoten. Het lukte niemand om 15 punten vol te schieten, maar het team Guus van de Ven, Ton van de Ven, Peter Berkers, Wim van Brussel wisten ondanks de wind het onderdeel viertal schieten het hoogste aantal punten te behalen en werden zo eerste op dit onderdeel. Paul Sanders wist op het onderdeel geweer schieten de hoogste score te behalen en werd 1e op het onderdeel kampioen. Op de foto zitten onze supporters toe te kijken naar de verrichtingen van het winnende viertal.

 

18 mei 2011 kruisboog wedstrijd op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 18 mei 2011 werd op het schietterrein de Roovere de derde wedstrijd van de zomeravond competitie van Peelland met de kruisboog verschoten. De aanvang van de wedstrijd werd vanwege het hoge aantal schutters anderhalf uur eerder opgestart, om voor het donker klaar te zijn . Het aantal schutters bedroeg deze dag 40 personen. Het was prachtig weer en er was weinig wind, dus goed schietweer. Dit was ook wel te merken, want het aantal schutters dat de hoogste score wist te behalen, in totaal 14 personen was bijzonder hoog. Het waren de schutters Peter Berkers, Ton van de Ven, Dirk van de Ven, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix en Wim van Brussel van de Roovere die als enige in staat waren tot deze 14 te behoren en met 15 pijlen een voor treffelijk resultaat neerzetten. Op de foto zitten andere schutters gezellig toe te kijken naar de verrichtingen van de andere deelnemende schutters.

 

11 Mei 2011 kruisboog competitie te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

11 mei 2011 werd in Deurne de tweede kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie verschoten, 42 schutters was het aantal dat hieraan deelnam. Het weer was prachtig maar er stond wel behoorlijk wat wind wat dan ook een lichte invloed had op de geschoten pijlen. dat bleek ook wel na afloop van de wedstrijd, en er maar drie schutters in staat waren 15 punten te schieten. Wim van Brussel en Ad Vlemmix  waren de twee Roovere schutters met 15 punten.Thieu Scheepers onze oudste schutter die als laatste moest schieten was goed op dreef maar moest vanwege het invallen van de avond de wedstrijd staken en in Lierop bij de volgende wedstrijd de laatste schoten verder afmaken. Op de foto wachten de schutters op het moment dat zij hun 15 pijlen mogen gaan schieten.

 

1 Mei 2011 viertal van de Roovere succesvol

E-mail Afdrukken PDF

1 mei 2011 tijdens het viertal schieten op de wedstrijd kansplus op het terrein van de St Joris veste te Someren hadden de schutters van het O.L.V. gilde 2 teams in gezet. Namelijk het A team en het B team, beide teams wisten in de 1e ronde 12 punten te schieten en gingen dus beide door naar de volgende ronde in de daar op volgende ronde was de score voor beide weer gelijk in de daar opvolgende ronde wist het B team 3 punten te schieten, het A team dat nu aan de beurt was wist maar 2 punten te scoren. En het B team was winnaar tot groot genoegen van de aanwezige toeschouwers. Het winnende team van schutters bestond uit Willy Jacobs, Hann van Seggelen, Jan van Seggelen en Frans Meeuws. Op het onderdeel puist was de 5e plaats voor Johan Vlemmix, 6e plaats Wim van de Eijnden en de 8e plaats Toos van Rooij.

 

1 Mei 2011 schieten kansplus ST Joris Someren

E-mail Afdrukken PDF

1 Mei 2011 werd bij de ST Joris veste te Someren een vrije wedstrijd gehouden waarvande opbrengst geheel ten goede komt voor de gehandicapten vereniging kansplus van Asten en Someren. De schutters van de Roovere waren weer goed op dreef. Ere kampioen werd Ad Vlemmix, 3e Willie Donkers. Bij Personeel werd Ad Vlemmix 1e, Angel van Moorsel 2e, Willy Jacobs 5e en Ton van de Ven 6e. De schutters Jan van Seggelen en Ton van de Ven waren als enige van de Roovere schutters in staat Ad Vlemmix uit te schakelen op het onderdeel vrije hand Jan van Seggelen wist een 3e plaats te behalen en Ton van de Ven een 5e plaats. Op de foto Ton van de Ven in aktie. Het bedrag dat bijeen geschoten werd bedroeg ongeveer € 500,00.

 

27 April 2011 kruisboog competitie Peelland

E-mail Afdrukken PDF

27 April 2011 is de kruisboog competitie van Peelland van start gegaan. In deze competitie zullen 7 wedstrijden geschoten  worden,en zal iedere schutter 15 pijlen moeten schieten per wedstrijd.  De eerste wedstrijd werd in Boekel verschoten. Het aantal ingeschreven schutters voor deze wedstrijd bedraagt 42 personen. Wie het hoogste aantal van treffers op zijn naam weet te zetten zal als winnaar uit de bus komen. Ook word er met viertallen geschoten. Het viertal dat het hoogst weet te eindigen zal als kampioen van Peelland gehuldigd worden. Dit alles zal tijdens de laatste wedstrijd, die in Lierop verschoten word, bekend worden. In 2010 waren het de rode broeders die de eerste plaats behaalden. Op de foto Guus van de Ven tijdens de wedstrijd.

 

17 April 2011 Nieuw record Roovere schutter Ad Vlemmix op de vrije hand

E-mail Afdrukken PDF

17 April 2011, kringwedstrijd van Peelland te Lieshout was het Ad Vlemmix en Thieu Scheepers die beiden de hoogste eer wisten te behalen maar ook de schutter Angel van Moorsel, weer in goede vorm, moest het toch afleggen tegen Ad en Thieu. De 1e erekampioen werd Ad Vlemmix. 1e kampioen werd Thieu Scheepers en 2e Angel van Moorsel. 1e personeel werd Ad Vlemmix, 2e Angel van Moorsel en 5e Thieu Scheepers. Op de vrije hand was het Ad Vlemmix die de 1e plaats behaalde. Van de 4 verschoten wedstrijden in kring Peelland wist Ad Vlemmix al vier maal achtereen de eerste plaats te halen een nieuw persoonlijk record. Tot slot wisten de Roovere schutters ook nog als 1e viertal te eindigen met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers, Willy Jacobs en Ad Vlemmix. Op de foto zitten de schutters lekker in de voorjaars zon in afwachting van de komende wedstrijd.

 

10 april 2011 kring wedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

10 April 2011 waren de Roovere schutters te gast bij de kringwedstrijd van het wipke te Beek en Donk . Tijdens deze wedstrijd was het Ad Vlemmix die in een uitstekende vorm verkeerde, en op drie onderdelen de vele schutters het nakijken gaf, en de 1e plaats erekampioen, 1e plaats personeel, en de 1e plaats vrije hand opeiste. Willy Jacobs wist nog de 5e plaats vrije hand te behalen. Bij de senioren was het Toos van Rooy die de 1e plaats wist te behalen. Op het onderdeel puist waren de gelukkigen 2e Ad Vlemmix en 3e plaats Thieu Scheepers.

 

3 April 2011 schutters Roovere succesvol in Someren-Eind

E-mail Afdrukken PDF

3 April 2011 waren de schutters van de Roovere op bezoek bij de kringschietwedstrijd van het ST Lambertus gilde te Someren-Eind en wisten totaal 12 prijzen in de wacht te slepen. Op het onderdeel viertal schieten,met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers, Ad Vlemmix en Willie Donkers en behaalden zij de 1e plaats. Op het onderdeel vrije hand was het Ad Vlemmix die wederom de 1e plaats wist te behalen. De 1e plaats op het onderdeel kampioen was het Willy Jacobs die met de hoogste eer ging strijken en Thieu Scheepers met een 2e plaats genoegen moest nemen. Op het onderdeel personeel was het Angel van Moorsel die de 1e plaats opeiste, 3e Willy Jacobs, 5e Thieu Scheepers en Toos van Rooy de 6e plaats. Bij de senioren behaalde Toos van Rooy de 1e plaats en Thieu Scheepers een 2e plaats. Bij het onderdeel puist waren het Thieu Scheepers en Hann van Seggelen die een 3e en een 5e prijs wisten te behalen. 

 

27 Maart 2011 Kringwedstrijd op schietterrein de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

27 Maart 2011 tijdens de kringwedstrijd op de Roovere waren de schutters van de Roovere in een geweldige vorm. Zij wisten op diverse onderdelen totaal 13 prijzen in de wacht te slepen. Deze keer was het Angela Verstappen die in een supervorm verkeerde en de hoogste eer op eiste, 1e Ere kampioen en 1e op het onderdeel kampioen 2e werd Ad Vlemmix, 1e plaats op het onderdeel vrije hand was voor Ad Vlemmix en de 3e plaats was voor Angela Verstappen en Willy Jacobs behaalde de 6e plaats. Op het onderdeel personeel behaalde Angel Moorsel een 3e plaats en Johan Vlemmix een 6e plaats. Op het onderdeel puist waren Toos van Rooy, Hans van de Eijnden, Willy Jacobs, Harrie Berkers en Ton van de Ven de gelukkigen.

 

26 Maart 2011 Onderlinge competitie

E-mail Afdrukken PDF

26  Maart 2011 werd de tweede wedstrijd van de onderlinge competitie verschoten op de Roovere. Bij het onderdeel opgelegd gaat de schutter Johan Vlemmix aan de leiding. Johan is de enige die op dit onderdeel nog niet gemist heeft. Het is de vraag of hij de vier volgende wedstrijden dit weet vol te houden. Op het onderdeel vrije hand is het Ad Vlemmix die na twee ronden aan de leiding gaat en ook Ad heeft na deze twee ronden nog niet gemist. Wat het kruisboog schieten betreft gaan Ad en Johan Vlemmix aan de leiding na twee wedstrijden, maar beiden moeten wel oppassen want het verschil met onze oudste Roovere schutter Thieu Scheepers bedraagt maar een punt. 

 

13 Maart 2011 Schutters Roovere in topvorm

E-mail Afdrukken PDF

 

13 Maart 2011 wisten de schutters van de Roovere bij de eerste wedstrijd van het jaar, te Aarle Rixtel een zeer goed resultaat neer te zetten. De schutter Angel van Moorsel die in een bloedvorm verkeerde werd na een felle strijd op het onderdeel erekampioen 1e en op het onderdeel kampioen werd angel 2e op het onderdeel personeel wist hij ook nog een 4e plek te behalen. Op het onderdeel vrije hand was het Ad Vlemmix die de 1e plaats op eiste, en Angel met een 2e plaats genoegen moest nemen. Bij het onderdeel puist schieten waren het de schutters, Han van Seggelen 1e  de 2e  en de  5e  plaats Thieu Scheepers en de 6e  plaats Willy Jacobs. Schutters proficiat met jullie behaalde resultaten.

 

12 maart 2011 Zaterdag competitie

E-mail Afdrukken PDF

12 Maart 2011 is de onderlinge competitie voor de roovere schutters van start gegaan. De schutters die hier aan deelnemen, moeten voor  28 mei zes wedstrijden schieten met geweer en kruisboog. Het totaal van deze wedstrijden word bij elkaar opgeteld en bij een gelijk aantal punten zal er 28 mei afgekampt worden voor wie de eerste plaats heeft gehaald. De prijzen zijn verdeeld over drie wedstrijdonderdelen vrije hand opgelegd schieten en kruisboog schieten. De prijs uitreiking zal geschieden in juni tijdens de barbeqeu van de roovere schutters. Angel van Moorsel en Willy Jacobs zijn bezig met vrije hand en opgelegd te schieten. 

 

5 februari 2011 Oefenen op zaterdag

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 5 februari 2011, op deze dag hebben de schutters geoefend met het kruisboogschieten op de wip. Het was een gezellige middag met veel wind, wat een extra handicap was voor de schutters. Met deze kleine onderlinge wedstrijd behaalde Ton van de Ven, Wim van Brussel en Thieu Knapen achtereenvolgens de 1e, 2e en 3e prijs.

 

5 januari 2011 Senioren schieten

E-mail Afdrukken PDF

Op woensdag 5 januari 2011 kwamen de senioren schutters voor het eerst in het nieuwe jaar weer bij elkaar.
De opkomst was groot ondanks de kou en de resten sneeuw die er nog lagen. Nadat ieder elkaar de beste wensen had gewenst, werd aangevangen met twee ronden schieten. Ieder kon daarna binnen onder het genot van een kopje koffie een stuk vla, een kop erwtensoep eten en even op temperatuur komen. Hierna werd er weer verder geschoten. Thieu Knapen uit Someren Eind behaalde het hoogste aantal punten van deze dag. Van de Roovere schutters wist Jan van Seggelen een puist binnen te halen en Willie Donkers het balletje.

 

31 december 2010 Oudejaarsafsluiting

E-mail Afdrukken PDF

Op 31 december 2011 kwamen de schutters van de Roovere in de middag bijeen.
Om het oude en bijzonder drukke jaar met zijn allen af te sluiten, onder het genot van
lekkere oliebollen, koffie en een drankje. Het jaar 2010 was een zeer geslaagd jaar
gezien het aantal prijzen dat werd behaald bij diverse geweer en kruisboog wedstrijden.
Verder rest ons nog ieder een voorspoedig Nieuwjaar toe te wensen.

 


Pagina 3 van 3