Welkom bij de Gildeschutters van - de Roovere - uit Lierop.

KNTS gecertificeerd.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws

2 september koppelwedstrijd kruisboog schieten op schietterrein de roovere

E-mail Afdrukken PDF

Na het afsluiten van de Peelland competitie waren het vele schutters die het jammer vonden dat ze nu moeten wachten tot het volgend jaar 2016 om weer een wedstrijd kruisboog te kunnen schieten. De roovere schutters hadden al langer in gedachten om een gewone vrije wedstrijd te gaan schieten. We zullen op 2 september een proefwedstrijd organiseren in de vorm van een koppel wedstrijd het lot zal bepalen wie met wie zal schieten iedere gilde broeder mag mee doen. Er kan geschoten worden vanaf 17.00 uur, na 19.00 uur kan niet meer ingeschreven worden. De organisatie vraagt de schutters wel om tijdig aanwezig te zijn zodat het wedstrijd programma voor dat het donker wordt kan worden afgesloten, deze wedstrijd wordt mede georganiseerd door kruisboog commissie Peelland.

 

23 augustus vrije schietwedstrijd te lieshout

E-mail Afdrukken PDF

23 augustus 2015 vrije wedstrijd geweer schieten te Lieshout. Het lukte 2 roovere schutters om in de prijzen te vallen. Het was Jan van Seggelen die een knappe prestatie wist te behalen, namelijk een mooie 1ste plaats op de vrije hand. De schutter Angel van Moorsel wist de 2e plaats ere kampioen en een mooie 2e plaats kampioen te behalen, ook een prestatie van formaat. Op de foto de trotse winnaar van de vrije hand Jan van Seggelen.

 

19 juli schietwedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

19 Juli 2015 schietwedstrijd te Beek en Donk. De aanvang van de wedstrijd begon een beetje druilerig maar geleidelijk aan klaarde het op. De roovere schutters waren weer goed op dreef en wisten maar liefst zes prijzen binnen te halen. Het lukte Angel van Moorsel, om te titel ere kampioen te behalen en een mooie 3e plaats vrije hand. De schutter Ad Vlemmix, wist de titel reserve kampioen te behalen en de 1e plaats vrije hand en tot slot ook nog een 4e plaats personeel. Thieu Scheepers wist ook nog een 7e plaats op de puist te behalen. Op de foto neemt Thieu Scheepers zijn prijs in ontvangst.

 

8 juli 2015 finale kruisboog wedstrijd Peelland competitie te Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 8 juli 2015 de laatste wedstrijd in Aarle Rixtel van de Peelland competitie kruisboog. Het was een beetje een onstuimige dag en ging dus gepaard met regen en een harde wind. Het lukte maar 2 schutters die in de top 5 stonden om de volle score te behalen van 15 punten. Dit waren de roovere schutters Ad Vlemmix, en Johan Vlemmix. Deze heren eindigde met een gelijk aantal punten en moesten dus kampen voor een 1e en 2e plaats. Na enkele spannende kampronden was het Johan Vlemmix die een 1e plaats behaalde en zo kampioen van Peeland 2015 werd. Zijn broer Ad Vlemmix genoegen moest nemen met een 2e plaats. Op het onderdeel viertal was het Onze Lieve Vrouwe gilde Lierop oppermachtig en wist de titel kampioen van Peelland 2015 te behalen. Met een verschil van maar liefst 14 punten op het St Antonius gilde Lierop te verslaan. Op de foto staan alle winnaars van deze competitie op de voorste rij links Johan Vlemmix en Ad Vlemmix, plaats een en twee persoonlijk kampioen. Achterste rij van links naar rechts John Smits, Willy Jacobs, samen met Ad en Johan kampioen viertal. Daarnaast Goen Vorstenbosch uit Lieshout, 2e plaats klasse B en Jo Vluggen uit Boekel 1e plaats klasse B.

 

1 Juli 2015 2 wedstrijden onder tropische omstandigheden

E-mail Afdrukken PDF

1 juli 2015 schutters van de roovere bijzonder actief te Lieshout onder tropische omstandigheden bij een tempratuur van ruim 35 graden. Er werd aangevangen met de senioren wedstrijd met geweer s’middags. Het lukte Willie Donkers weer om de leiding te behouden tijdens deze wedstrijd. Na afloop van deze geweer wedstrijd werd aangevangen met  de kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie, er waren maar 2 roovere schutters die het hoofd koel wisten te houden en de volle score wisten te behalen. Dit waren de schutters Guus van de Ven en Willie Jacobs. Aan de leiding gaan op dit moment de schutters Johan Vlemmix en Ad Vlemmix voor het persoonlijke kampioenschap met nog een wedstrijd te gaan. Het roovere team van het O.L.V gilde gaat nog steeds aan kop bij het viertal. Op de foto Jan van Seggelen bezig met de wedstrijd.

 

24 juni 2015 Peelland competitie op schietterrein de roovere

E-mail Afdrukken PDF

24 juni 2015 was het weer zover de 2e kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie werd geschoten op het schietterrein de roovere. Het was een prachtige dag de weersomstandigheden werkten ditmaal ook mee, er stond weinig wind en het was af en toe zonnig. Dat was duidelijk te merken aan de resultaten van de schutters. Er waren maar liefst een 9 tal schutters die de hoogste score wisten te behalen, waarvan een 5 tal roovere schutters, Ad Vlemmix, Peter Berkers, Johan Vlemmix, Dirk van de Ven en John Smits. De schutters Ad Vlemmix en Johan Vlemmix gaan aan de leiding met 1 punt voorsprong op de concurrentie Dirk van de Ven en John Smits. Dus kunnen we een spannende finale verwachten van de Peelland competitie. Het korps team van de roovere heeft een riante voorsprong en is bijna niet meer in te halen. Op de foto zijn diverse schutters bezig met de wedstrijd en de resultaten van de collega schutters aan het volgen.

 

7 en 10 juni 2015 roovere schutters succesvol met geweer en kruisboog schieten te Asten en Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

7 Mei 2015 roovere schutters bijzonder succesvol op het gildefeest te Asten. Bij het onderdeel kruisboog was Dirk van de Ven van het ST Antonius Abt gilde die uiteindelijk na afkampen met Ad Vlemmix en Johan Vlemmiox het meest succesvol was en de eerste plaats behaalde. Bij het onderdeel viertal was wederom het sterkste het team van ST Antonius Abt gilde met de schutters Ton van de Ven, Dirk van de Ven, Guus van de Ven en Wim van Brussel. Bij het onderdeel geweer schieten was het team van het Onze Lieve Vrouwe gilde Heer en Meester en wist het team van Someren uit te schakelen welke als laatste nog in de race zat. Het warende schutters Willie Donkers, Angel van Moorsel, Paul Sanders en Thieu Scheepers die de eerste plaats behaalde.

Op 10 mei 2015 kruisboog wedstrijd Peelland competitie te Vlierden. Er werd aangevangen met de wedstrijd om 17.30 uur. Het was een frisse straffe wind die er stond en dat speelde de schutters nogal parten. Er werd behoorlijk gemist door diverse schutters en toch lukte het 2 schutters van de roovere om de hoogst haalbare score te behalen namelijk 15 punten. Het zijn de schutters Johan Vlemmix en zijn broer Ad Vlemmix die deze score wisten te behalen en zo dus met tweeën aan de leiding gaan voor het klassement kampioen van Peelland. Het klassement viertal blijft ongewijzigd met de roovere schutters Willy Jacobs, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix en John Smits met een riante voorsprong. Op foto Ad Vlemmix in actie met het kruisboog schieten te Vlierden.

 

3 Mei 2015 roovere schutters druk in de weer

E-mail Afdrukken PDF

3 juni  2015 waren de roovere schutters druk bezig met  2 wedstrijden op een dag te schieten. Allereerst was het de beurt aan de senioren schutters die in Aktie kwamen op het schietterrein het wipke te Beek en Donk.  Het was de roovere schutter Jan van Seggelen die kampioen 2015 werd van de senioren schutters te Beek en Donk, en is het Willie Donkers die aan de leiding gaat bij de senioren schutters competitie  Peelland. Na deze wedstrijd begaf zich het roovere team zich naar Lierop om aan de kruisboog wedstrijd van de Peelland Competitie deel te nemen op het roovere schietterrein. Het lukte maar liefst 7 schutters van de roovere om de volle buit binnen te halen. Dit waren de schutters Dirk van de Ven, Ad Vlemmix,Johan Vlemmix, Guus van de Ven, Jan van Seggelen, John Smits, en Ton van de Ven. Het team van het Onze Lieve V rouwe Gilde gaat stevig aan de leiding als het beste viertal.  Op de foto Jan van Seggelen met zijn behaalde kampioenschap bij de senioren schutters en gefeliciteerd wordt door een collega schutter Gerard van de Linden.

 

31 mei inhaalwedstrijd Lierop geweerschieten

E-mail Afdrukken PDF

31 mei werd de afgelaste wedstrijd op 29 maart vanwege het slechte weer op die dag geschoten. Verschillende roovere schutters waren weer succesvol. Op het onderdeel vrije hand behaalde Guus van de Ven een mooie 2e plaats, Ad Vlemmix een 3e plaats en Angel van Moorsel een 5e plaats. Op het onderdeel personeel was de 3e plaats voor Angel van Moorsel. Bij het viertal schieten was roovere team van het O.L.V gilde de winnaar met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers, Ad Vlemmix en Willie Donkers. Op foto Angel van Moorsel aan het schieten voor de wedstrijd.

 

Lot dienstenveiling op 30 mei aangeboden - dienst uitgevoerd.

E-mail Afdrukken PDF

Weer een dienst van de dienstenveiling uitgevoerd, welke tijdens het gildefeest ST Antonius abt werd gehouden in 2014. Aan alle aanwezigen die voor 20.00 uur aanwezig waren was een lot uitgereikt voor een verrassing dienst. Die verrassing dienst hielt in Koning schieten op schietterrein de roovere. Dit lot was gewonnen door Marjon de Vries. Een 15 tal personen ving aan met het schieten op de vogel die na een spannende strijd met 151 schoten naar beneden werd gehaald door Marcel Aben, die de laatste splinter met een precisieschot verwijderde en de Koning werd van deze gewonnen dienst. Op de foto Ferd Raaymakers aan het schieten op de koningsvogel.

 

20 mei kruisboog wedstrijd te Boekel

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 20 Mei waren de schutters van de Roovere aanwezig te Boekel om de 2e kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie te schieten. De weersomstandigheden waren fris met een straffe wind. Het lukte 5 tal schutters om de volle 15 punten te behalen waarvan 3 roovere schutters het waren Willy Jacobs, Wim van Brussel en Johan Vlemmix. Er gaan nu een vijftal schutters van de roovere aan de leiding na de 2e wedstrijd. Zie kruisboog uitslagen. Het viertal van de roovere heeft zijn voorsprong weer verder vergroot. Op de foto is Jan van Seggelen met de wedstrijd bezig.

 

20 Mei roovere schutters aan de leiding Peelland competitie 2015

E-mail Afdrukken PDF

20 mei 2015 was het weer zover dat de Peelland kruisboog competitie van start ging en de 1e wedstrijd te Deurne plaatsvond. Nadat er eerst een minuut stilte werd gehouden voor de overleden kruisboog schutter Ger van de Ven uit Deurne. Ger was secretaris van de kringcommissie kruisboog Peelland en was al jaren actief en bedreven met het kruisboog schieten. Het weer was prima, alleen speelde de straffe wind nog wat parten, toch waren een viertal schutters van de roovere als enige in staat om de volle 15 punten te behalen. Dat waren de schutters John Smits, Guus van de Ven, Dirk van de Ven en Ad Vlemmix van de roovere die de volle winst behaalde. Het team van de roovere dat in 2014 kampioen van Peelland werd gaat weer aan de leiding na de eerste wedstrijd voor het kampioenschap van Peelland 2015. op de foto het winnende team van de roovere 2014 van links naar rechts Ad Vlemmix, John Smits, Willy Jacobs en Johan Vlemmix.

 

17 mei 2015 kringwedstrijd te Aarle Rixtel roovere schutter in grote vorm

E-mail Afdrukken PDF

17 Mei 2015 schietwedstrijd bij het Onze Lieve Vrouwe gilde te Aarle Rixtel waren de roovere schutters uit Lierop nadrukkelijk aanwezig. Het weer was perfect en ideaal weer om te schieten, wat ook bleek tijdens deze wedstrijd. Er moesten diverse moeilijkheids- factoren worden toegepast om de wedstrijd op tijd te laten eindigen. Het waren de schutters Willie Donkers en Hann van Seggelen die als enige die in staat waren om de wedstrijd succesvol af te sluiten. Het was Willie Donkers die, de 1e plaats Ere Kampioen, de 1e plaats kampioen behaalde en ook nog een mooie 3e plaats op de vrije hand wist te behalen. Met deze 1e plaatsen heeft Willie zich meteen geplaatst voor deelname aan de kringkampioenschappen in Oktober te Asten. Hann van Seggelen wist een mooie 2e plaats te behalen bij de senioren. Op de foto is het links Willie Donkers die bezig is zijn laatste concurrentie uit te schakelen

 

 

6 mei 2015 senioren Koning van Peelland schieten te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

6 mei 2015 vond het kring senioren Koning schieten van Peelland te Lierop plaats op schietterrein de roovere. Het was Willie Donkers die zijn titel senioren Koning van Peelland 2014 moest verdedigen. Het lukte Willie Donkers niet om deze titel wederom op zijn naam te zetten. Het was de schutter Huub van de Heuvel uit Beek en Donk die de laatste resten van de koningsvogel naar beneden wist te schieten, de fel begeerde koningstitel van Peelland voor 2015 mag dragen en in 2016 zijn titel weer mag verdedigen te Beek en Donk. Op de foto Huub van de Heuvel met aan zijn zijde Willie Donkers, de Koning 2014 die hem het door hem geschonken schild overhandigd.

 

3 Mei 2015 schieten voor het goede doel kans plus Asten Someren

E-mail Afdrukken PDF

3 mei, een druk bezochte wedstrijd waar de opbrengst geheel ten goede komt van gehandicapten vereniging kans plus Asten–Someren. De aanvang van de wedstrijd begon aanvankelijk met mooi weer, nadat de wethouder van Someren met een delegatie van het bestuur van kans plus de wedstrijd geopend had, maar helaas begon het later op de middag te regenen en werden de nodigde paraplu’s te voorschijn gehaald en werd deze middag toch nog op een succesvolle manier afgesloten. De roovere schutter Ad Vlemmix verkeerde in een blakende vorm en wist maar liefst 4 prijzen te behalen namelijk 1e Ere Kampioen, 2e prijs Kampioen, 4e  prijs Personeel en de 1e prijs Vrije hand. Bij het viertal schieten was het roovere viertal met de schutters Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, Willy Jacobs en Thieu Scheepers die de 1e prijs behaalden. Ook was er nog een puist prijs voor Angela Verstappen. De opbrengst van deze wedstrijd was een mooi bedrag € 677,00 dat geheel ten goede komt van kans plus Asten-Someren. Op de foto zijn de schutters bezig met de wedstrijd voor kans plus op het schietterrein de roovere.

 

12 april federatie toernooi kruisboog te Boekel

E-mail Afdrukken PDF

12 april, federatie kruisboog schieten in Boekel. De roovere schutters waren hier goed vertegenwoordigd met een tiental schutters, deze wedstrijd moest in gildekledij geschoten worden. Het was een zonnige dag maar  de straffe wind die er stond was voor de vele schutters minder aangenaam. Er waren een 92 tal schutters aanwezig deze dag en het lukte maar een beperkt aantal schutters om het benodigde aantal van 15 punten te schieten. Het waren de schutters Willy Jacobs en Johan Vlemmix van het roovere team die als enige de benodigde 15 punten wisten te behalen. De eerste die afviel was Johan Vlemmix, maar Willy Jacobs was een was in goede vorm. Maar moest na een flink aantal kampronden uiteindelijk toch het loodje leggen tegen een schutter uit Gemonde die deze titel al voor de derde keer op zijn naam wist te schrijven. Willy Jacobs moest genoegen moest nemen met een 2e plaats. Maar toch een prestatie van formaat. Op de foto Willy met de prijs uitreiking. .

 

De nieuwe datum van de afgelaste wedstrijd op 29 maart zal worden geschoten op 31 mei 2015

E-mail Afdrukken PDF

De wedstrijd van het Onze Lieve Vrouwe gilde welke op 29 maart geschoten zou worden, maar door bijzondere slechte weersomstandigheden helaas moest worden afgelast vanwege regen en harde wind. Voor deze kringwedstrijd hebben we een nieuwe datum geprikt op 31 mei 2015 en laten we hopen dat de weer goden ons dan gunstig gezind zijn. Maar eerst zal de vrije wedstrijd van kansplus op 3 mei 2015 plaatsvinden. Bij deze vrije wedstrijd zijn 6 prijzen vrije hand, 3 prijzen ere kampioen opgelegd, 3 prijzen kampioen opgelegd, 6 prijzen personeel opgelegd, 2 prijzen bejaarden,1 prijs beste viertal waarvoor,  4 levensmiddelen pakketten,  en tot slot nog 10 puist prijzen. De opbrengst komt geheel ten goede voor een goed doel ( kansplus ) Wij hopen dan u in grote getale te kunnen begroeten op het schietterrein de roovere gelegen aan de Herselse weg te Lierop.

 

29 Maart 2015 wedstrijd O.L.V Gilde afgelast

E-mail Afdrukken PDF

29 maart 2015 zou de kring wedstrijd van het Onze lieve vrouwe gilde geweer schieten op de wip, op het schietterrein de roovere plaatsvinden te Lierop. Maar vanwege barre weersomstandigheden met veel regen en harde windstoten waren wij genoodzaakt om deze af te gelasten. Er zal binnenkort een nieuwe datum geprikt worden wanneer deze wedstrijd alsnog geschoten wordt. Wij zullen de schutters tijdig op de hoogte brengen wanneer dit zal plaatsvinden op schietterrein de roovere. De eerst volgende wedstrijd is de vrije wedstrijd  op 3 mei, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt voor kansplus, aanvang 12.00 uur, men kan inschieten tot uiterlijk 14.30 uur

 

15 Maart 2015 wedstrijd ST Joris veste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

16 maart 2015 werd aangevangen met het nieuwe  schietseizoen van kring Peelland. De eerste wedstrijd vond plaats op de ST Joris veste te Someren. Het was een koude en bewolkte dag, en wat misschien ook wel een klein beetje invloed had op de aanwezige schutters. De wedstrijd was vroeg ten einde, het waren toch een tweetal schutters van de roovere die deze 1e wedstrijd tot een goed einde wisten te brengen. Het was de schutter Ad Vlemmix die goed in vorm was en de titel ere kampioen wist te behalen. Op het onderdeel vrije hand was Ad Vlemmix wederom in een blakende vorm en eiste de 1e plaats op, en een mooie 2e plaats was voor Angel van Moorsel. Bij het puist schieten behaalde Angel van Moorsel ook nog een 4e plaats. Op de foto diverse schutters bezig met de wedstrijd op de ST Joris veste .

 

4 maart 2015 senioren wedstrijd Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

4 Maart 2015. Na een periode van rust in de maanden januari en februari, worden de kring wedstrijden van Peelland weer hervat. De eerste kringwedstrijd zal plaats vinden op de ST Joris veste te Someren op 15 maart 2015 aanvang 13.00 uur. En de hier opvolgende kringwedstrijd van Peelland zal plaats vinden in Lierop op schietterrein de Roovere op 29 maart 2015 aanvang 13.00 uur. De activiteiten wat betreft oefenen op schietterrein de Roovere in de maanden Januari en februari, hebben gewoon plaats gevonden. Op het schietterrein is de onderlinge competitie op de zaterdagen in volle gang waarin elke Roovere schutter 7 wedstrijden moeten schieten en bij gelijke stand op 30 mei een afkampronde moet schieten om de uiteindelijke plaats te bepalen. Op 13 juni 2015 zal de stand bekend gemaakt worden en afgesloten met een heerlijke barbecue. Ander nieuws dat in maart 2015 de nieuwe  pasjes voor het eerst worden uitgereikt van het KNTS ( Koepel Nederlands Traditionele Schutters ) omdat enkele jaren geleden verplicht werd gesteld om lid te worden van het KNSA, waar wij totaal geen binding mee hadden, maar na een gewonnen recht zaak bij het ministerie heeft de minister toestemming gegeven een eigen vereniging op te richten. Vandaag 4 maart vond het senioren schieten te Lieshout plaats, een mooie gelegenheid om te testen of de vorm er weer is. Het was Willie Donkers die het best in vorm was en de volledige buit wist binnen te halen 72 punten.

 

Oudjaars afsluiting 2014

E-mail Afdrukken PDF

Het jaar 2014 was voor de schutters van de roovere een goed verlopen jaar en waren diverse schutters bijzonder succesvol. Het lukte de roovere schutters over het jaar 2014 maar liefst 67 prijzen te behalen met het geweer schieten, ook waren de kruisboog schutters van de roovere in goede doen. Het was het viertal John Smits, Willy Jacobs, Ad Vlemmix en Johan Vlemmix die kring korps kampioen van Peelland 2014 wisten te behalen. Bij de persoonlijke kring kampioen in de klasse A wist Dirk van de Ven een mooie 2e plaats te behalen, in de klasse B was het Hann van Seggelen ook een mooie 2e plaats wist te behalen. Willie Donkers wist de titel senioren Koning 2014 van Peelland te behalen. Tot slot werden beide gilden gecertificeerd door het VBG/KNSA wat in 2015 voortaan verplicht is. Op 31 december kwamen alle schutters bij elkaar, om samen onder het genot van oliebollen en een drankje het oude jaar 2014 op een gezellige manier en op gepaste wijze af te sluiten. Verder wil ik iedere schutter en site bezoekers een zalig uit einde toe wensen en een voorspoedig nieuw jaar

 

renovatie van kapel op schietterrein de roovere november 2014

E-mail Afdrukken PDF

13 november 2014 grote opknapbeurt van de gildekapel gelegen aan schietterrein de roovere welke na de oorlog 1940/45 is opgericht door beide gilden voor de behouden terugkeer van alle Lieropse oud militairen die naar Indië en Nieuw-Guinea werden uitgezonden. Het was nodig aan een opknapbeurt toe en werd onder leiding van Ton van Schalen, na goedkeuring, in opdracht van de gemeente Someren aangevangen met het uithakken van het totale voegwerk,reiniging en weer opnieuw zal worden gevoegd om het monumentaal pand weer een mooie uitstraling te geven. Op de foto is voeg- en reinigingsbedrijf Willie Looijmans uit Lierop bezig met het uitvoeren hiervan. Op de foto Giel Looijmans.

 

2 November 2014 vrije wedstrijd te lieshout

E-mail Afdrukken PDF

2 november 2014 de laatste schietwedstrijd van het seizoen 2014 te Lieshout. Dit was een vrije wedstrijd waar iedereen van alle kringen konden deelnemen. Het weer was goed, maar wel met een stevige bries en de opkomst was groot bij deze laatste wedstrijd. Het lukte de roovere schutters toch nog om enkele prijzen te behalen. Het was ditmaal Hann van Seggelen die met het eigen geweer het spoor bijster was, maar met een geweer van een andere roovere schutter tot een goed resultaat wist te komen en de mannen van de roovere schutters het nakijken gaf. Ze wist een mooie 3e plaats op het onderdeel personeel te behalen en bij de senioren ook nog een mooie 2e plaats. Jan van Seggelen behaalde op het onderdeel vrije hand een mooie 2e plaatste. Op de foto een trotse Hann van Seggelen bij het afhalen van haar prijzen.

 

Avondwedstrijd 25 oktober 2014 St. Joris veste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

25 Oktober 2014 werd er een avond schietwedstrijd georganiseerd op de ST Joris veste te Someren. Dit was een vrije wedstrijd die voor alle kringen toegankelijk waren, er werd geschoten op de onderdelen Ere kampioen, Kampioen, Personeel, Vrije hand, Senioren en Puist. Het waren de roovere schutters Ad Vlemmix en Willy Jacobs die zich in de prijzen wisten te schieten. Ad Vlemmix behaalde een mooie 1e plaats Ere kampioen en op het onderdeel Personeel behaalde Ad Vlemmix ook nog een mooie 1e plaats. Willy Jacobs behaalde er de 5e plaats. Op het onderdeel puist behaalde Ad Vlemmix  tot slot ook nog een 2e plaats. De laatste wedstrijd van dit seizoen zal plaats vinden te Lieshout en is wederom een vrije wedstrijd waar alle kringen aan mogen deelnemen. Deze zal plaats vinden op zondag 2 november 2014 aanvang 13.00 uur.

 

Kringkampioenschappen 5 oktober 2014

E-mail Afdrukken PDF

5 september 2014 kringkampioenschappen zijn goed verlopen op schietterrein de roovere ondanks dat de temperaturen aan de frisse kant waren lukte de roovere schutters het niet om een titel kringkampioen te behalen. Kringkampioen opgelegd was ditmaal Thieu  Knapen uit Someren- Eind. Kringkampioen vrije hand werd behaald door Sjan Vossen uit Someren. Kringkorps werd behaald door ST Joris Someren met de schutters Sjan Vossen, Huib Vossen, Patricia Vossen en John van de Vleuten. In de bijwedstrijd was de Ere kampioen voor Ad Vlemmix een 2e  plaats personeel en een 5e plaats vrije hand. Willie Donkers behaalde een 6e plaats personeel. Het onderdeel puist was de 2e en 4e plaats voor Jasper Thijs en een 6e plaats voor Guus van de Ven. Op de foto de kring kampioenen 2014.

 

14 september 2014 kringwedstrijd ST Antonius gilde

E-mail Afdrukken PDF

14 september 2014 kringwedstrijd ST Antonius gilde te Lierop. Het was een zonnige dag bij een tempratuur van 22 graden. Er werd goed geschoten deze dag vooral door de roovere schutter Ad Vlemmix, die titel van reserve kampioen wist te behalen. Op het onderdeel personeel behaalde Frans van de Ven een 2e plaats en Ad Vlemmix een 3e plaats. Bij het onderdeel vrije hand wist Ad Vlemmix ook nog een 3e plaats te behalen en Willy Jacobs een 5e plaats. Bij het onderdeel puist ook nog een 2e plaats voor Willy Looijmans en 5e plaats Willie Donkers. Op de foto is te zien dat men tijdens het schieten ook nog tijd is nog wat gezellig na te praten onder deze zonnige hemel. De volgende activiteit is het koning schieten van het ST Antonius gilde op 22 september kermis maandag aanvang rond de klok van 11.00 uur op schietterrein de roovere.

 

31 augustus 2014 superdag voor roovere schutters te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

31 augustus 2014 de eerste schiet wedstrijd na een welverdiende vakantie te Beek en Donk waren de roovere schutters nadrukkelijk aanwezig. Op de onderdelen opgelegd wisten onze schutters Willie Donkers 1e personeel, Ad Vlemmix 1e erekampioen en Angel van Moorsel 1e kampioen te behalen. Op het onderdeel senioren behaalde Thieu Scheepers een 2e plaats. Op het onderdeel vrije hand behaalde Ad Vlemmix een 4e plaats. Bij het onderdeel personeel was er ook een 4e plaats voor Angel van Moorsel en een 5e plaats voor Thieu Scheepers. Op het onderdeel viertal schieten was de eerste plaats voor de roovere schutters met de schutters Willie Donkers, Ad Vlemmix, Thieu Scheepers en Angel van Moorsel. Met deze overwinning plaatste deze schutters zich meteen voor de komende kring kampioen schappen, welke in Lierop zullen plaats vinden op schietterrein de roovere op 5 Oktober 2014. Op de foto Willie Donkers tijdens de prijs uitreiking.

 

27 Augustus 2014 afsluiting Peelland competitie te Boekel

E-mail Afdrukken PDF

27 augustus 2014 vond een spannende finale van de laatste kruisboog wedstrijd te Boekel plaats en wisten de roovere schutters deze weer succesvol af te sluiten. Dat het een spannende finale zou worden was bekend. De roovere schutter Dirk van de Ven was in de vorige wedstrijd al zeker van een finale plaats, de schutters Johan Vlemmix en Thieu Knapen uit Someren Eind wisten zich in de laatste wedstrijd alsnog te plaatsen. Waarna deze drie schutters met elkaar de strijd moesten aangaan om de persoonlijk titel kampioen van Peelland 2014. Er werd geschoten met een hand op de rug en was het na enkele ronden Thieu knapen uit Someren Eind die uiteindelijk die de titel persoonlijk kampioen Peelland 2014 behaalde. De roovere schutter Dirk van de Ven moest genoegen nemen met een 2e plaats en Johan Vlemmix kampioen 2013 pakte een 3e plaats. Biij de B schutters wist Hann van Seggelen een mooie 2e plaats te behalen. Op het onderdeel viertal was het roovere team met de schutters Ad Vlemmix, John Smits, Willy Jacobs en Johan Vlemmix dat kampioen 2014 van Peelland werd. Het ander team van de roovere welke in 2013 kampioen van Peelland werd met een punt verschil verslagen. De resultaten van alle schutters zijn te zien op de site bij de kruisboog uitslagen. Op de foto het winnende team van de roovere, proficiat.

 

20 Augustus 2014 groot onderhoud terrein

E-mail Afdrukken PDF

Dinsdag 12 Augustus 2014 werd aangevangen met het grote onderhoud aan schietterrein de roovere. Dit was uitgesteld naar een later tijdstip omdat dit normaal ieder jaar op vrijdag na hemelvaart gepland is maar vanwege de drukke werkzaamheden van ST Antonius gilde voor het gildefeest werd dit uitgesteld. Het was deze keer de bestrating die opgehaald moest worden wat toch wel een behoorlijke klus was en hier de nodige dagen mee gemoeid waren. Als laatste is de elektra nog aan de beurt wat door Wim van Brussel verzorgd wordt zodat met de kermis alles weer perfect in orde is tijdens het koning schieten op kermis maandag. Op de foto zijn Thieu Scheepers, Willy Jacobs en Willie Donkers druk bezig met het leggen van de nieuwe bestrating. De eerst volgende activiteit van de roovere schutters is de afsluiting van de Peelland competitie te Boekel op woensdag 27 augustus. Het belooft een spannende finale te worden waar de roovere schutters een grote kans hebben op de persoonlijke titel en de korps titel.

 

13 juli 2014 kringwedstrijd te Someren Eind

E-mail Afdrukken PDF

13 juli 2014 vond de schietwedstrijd met geweer plaats te Someren Eind. De roovere schutters waren weer goed op dreef en wisten diverse prijzen te behalen op deze kring wedstrijd. Het was de schutter Angel van Moorsel die het meeste succesvol was van de roovere schutters en wist op het onderdeel kampioen een 2e plaats te behalen Op het onderdeel Vrije hand wist hij ook nog een mooie 3e plaats te behalen en was het de schutter Willie Jacobs die er de 5e plaats behaalde. Op het onderdeel personeel was het de roovere schutter Jan van Seggelen die ook nog een mooie 4e plaats behaalde. Tot slot waren er ook nog twee puistprijzen een 2e plaats Hann van Seggelen en een 7e plaats voor Angel van Moorsel. Op de foto is te zien hoe Thieu Scheepers en Angel van Moorsel de verrichtingen van de ander schutters gade slaan.

 

2 Juli 2014 inhaal kruisboog wedstrijd Peelland te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

Op 2 Juli 2014 werd de kruisboog (inhaal) wedstrijd in Lieshout geschoten, welke op 4 juni vanwege de weersomstandigheden was afgelast. Ditmaal was het prachtig weer, het lukte maar liefst 10 schutters om de volle score van 15 punten te behalen, waarvan maar liefst 5 roovere schutters de volle score behaalden. Dirk van de Ven, die met de behaalde 15 punten al zeker is van een finale plaats. Johan Vlemmix, eveneens 15 punten, zal in de laatste wedstrijd die nog geschoten moet worden de volle score moeten behalen om mee te mogen doen in de finale. Thieu Knapen uit Someren Eind, ook 15 punten, zal in de laatste wedstrijd ook de volle score moeten halen om mee te mogen doen om een finale plaats. Hann van Seggelen, eveneens 15 punten, bezet een prachtige 2e plaats bij de B schutters een prestatie van formaat. De schutters Ad Vlemmix, Wim van Brussel, schoten beide ook 15 punten. Helaas is het jammer dat de schutter John Smits een operatie moest ondergaan en verstek moest laten gaan en zo zijn kans voor de eindfinale moest laten gaan. 2 gildebroeders, Ton en Wim, volgen aandachtig de verrichtingen van de concurrentie.

 

29 Juni 2014 Jan van Seggelen succesvol in Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

29 Juni 2014 waren de geweer schutters van de roovere weer actief tijdens de wedstrijd te Beek en Donk, ondanks de dreigende weersomstandigheden. De wedstrijden begon al om 12.00 uur vanwege dat het Nederlands elftal om 18.00 uur moest voetballen. Zodat de wedstrijden op tijd afgelopen waren om erna van het voetbal te kunnen genieten. Het was de schutter Jan van Seggelen, die een 3e prijs vrije hand wist te behalen. De schutter Angel van Moorsel die een 6e plaats vrije hand wist te behalen. Op het onderdeel personeel was het de schutter Thieu Scheepers die een 5e plaats wist te behalen. Op het onderdeel senioren was wederom Jan van Seggelen, de niet te kloppen man en behaalde de 1e prijs. Tot slot waren er nog 2 puist prijzen 3e Hann van Seggelen en 5e Angel van Moorsel, op de foto zijn schutters bezig met hun wedstrijd.

 

25 juni competitie op schietterrein de roovere te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

25 juni werd alweer de vijfde wedstrijd van de Peelland competitie 2014 geschoten op het schietterrein de roovere te Lierop. De weersomstandigheden waren gunstig, toch lukte het maar  5 schutters om de volle score te behalen van 15 punten, waarvan de 3 roovere schutters Guus van de Ven, John Smits en Dirk van de Ven. Daarnaast de schutter Thieu Knapen uit Someren Eind en de schutter Jo Vluggen uit Boekel. Met  nog 2 wedstrijden te gaan staat de roovere schutter Dirk van de Ven er het beste voor, als Dirk in een van de 2 laatste wedstrijden 15 punten weet te schieten is deze verzekerd van een finale plaats. De roovere schutters John Smits en Johan Vlemmix, zullen de laatste 2 wedstrijden de volle score moeten behalen om te kunnen aanhaken voor een finale plaats welke geschoten wordt te Boekel. Wat betreft het viertal is de situatie ongewijzigd en worden plaats een en twee bezet door 2 roovere viertallen. Op de foto volgen diverse schutters de verrichtingen van de andere schutters.

 

18 Juni 2014 kruisboog wedstrijd te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 18 Juni 2014 werd de kruisboog wedstrijd te Aarle Rixtel verschoten onder stralende omstandigheden. De opkomst van de schutters was groot ondanks dat het Nederlands elftal om 6 uur moest voetballen. Toch wisten de roovere schutters zich perfect te presenteren. Een zestal schutters van de roovere wisten de maximaal te behalen punten te schieten. Het waren de schutters Hann van Seggelen, Guus van de Ven, Johan Vlemmix, Ton van de Ven, Dirk van de Ven en Wim van Brussel die allen 15 punten wisten te schieten. Dirk van de Ven gaat aan de leiding met 59 punten. Wel vond er een wisseling van het viertal schieten plaats. Het roovere team met de schutters Guus van de Ven, Ton van de Ven, Dirk van de Ven en Wim van Brussel van het andere roovere team staan nu met  4 punten verschil boven het andere roovere team en is de spanning weer geheel terug in deze Peelland competitie. Op de foto John Smits bezig met zijn kruisboog wedstrijd in Aarle Rixtel.

 

11 Juni 2014 kruisboog Peelland competitie te Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 11 Juni werd de derde wedstrijd kruisboog schieten van de Peelland competitie 2014 verschoten in Vlierden bij het St Williebrordus gilde. Het waren weer de roovere schutters die dit succesvol wisten af te sluiten. Het waren Dirk van de Ven, John Smits, Johan Vlemmix en Ad Vlemmix die de hoogste score van 15 punten wisten te behalen. Aan kop gaan Dirk van de Ven en Willy Jacobs met 44 punten na 3 wedstrijden, gevolgd door de 4 andere roovere schutters met een punt verschil. Het beloofd een spannende eindstrijd te worden mits zij deze scores weten te handhaven. Want ook de verschillen van de eerste tien zijn maar minimaal. Het roovere korps met de schutters John Smits, Johan Vlemmix, Ad Vlemmix en Willy Jacobs staan riant aan de leiding 173 punten, 13 punten verschil op nummer 2. Op foto Ton van de Ven en Dirk van de Ven in actie .

 

7 Juni afsluiting competitie onderling 2014

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 7 juni 2014 was het weer zover dat de afsluiting van de competitie plaats vond op schietterrein de roovere. Het was voor het eerst na diverse jaren dat Ad Vlemmix, die op alle onderdelen in de voorgaande jaren heer en meester was werd verslagen, ditmaal het was John Smits die als winnaar met de kruisboog de 1e plaats behaalde. Op het onderdeel opgelegd werd Angel van Moorsel na een felle strijd 1e op dit onderdeel. Op het onderdeel vrije hand was en bleef Ad Vlemmix heer en meester en werd 1e op dit onderdeel. Het totaal klassement over 3 onderdelen was de 1e plaats voor Ad Vlemmix. Het best verbeterde klassement vrije hand was voor Hann van Seggelen, het best verbeterde klassement opgelegd was voor Frans van de Ven en het best verbeterde klassement kruisboog was voor Johan Vlemmix. De dag Koning welke onder het genot van een heerlijke barbecue werd verschoten werd behaald door Wim van Brussel, met de hoogste aantal punten. Frans van de Ven en Peter Berkers in actie met het schieten voor de dag Koning.

 

4 Juni Koning schieten senioren te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

4 Juni 2014  vond het jaarlijkse Koning schieten, van de senioren schutters van Peelland plaats in Lieshout, bij het St Servaitius gilde. Hierbij waren een vijftal schutters van de roovere vertegenwoordigd. Het was de roovere schutter Willie Donkers die hier de fel begeerde Konings titel wist te behalen door de laatste resten van de vogel naar beneden te schieten en zo de titel senioren Koning 2014 van Peelland behaalde. Tijdens de huldiging werd door oud Koning 2013 Bert Vorstenbosch uit Lieshout een zilveren schild geschonken en aangeboden aan de nieuwe Koning Willie Donkers. Op de foto Willie Donkers bij het in ontvangst nemen van het zilveren schild.

 

Antonius gilde viert 450 jarig bestaan met een gildefeest op 1 juni 2014

E-mail Afdrukken PDF

1 juni 2014 gildefeest van het ST Antonius abt gilde te Lierop vanwege hun 450 jarig jubileum, was perfect georganiseerd. Op een mooie locatie met in het zon overgoten Lierop wisten 2 kruisboog schutters van de roovere en een geweer schutter van de roovere het gilde feest bijzonder succesvol af te sluiten. Dat de schutter Angel van Moorsel goed kan schieten was al bekend, nadat hij zijn Koningschap in 2013 weer voor 2 jaren wist te herhalen en in 2015 voor de Keizer titel mag gaan schieten. Maar als klap op de vuurpijl ook nog de koningstitel van kring Peelland 2015 wist te behalen op het gildefeest van het ST Antonius gilde te Lierop is een knappe prestatie. Verder wist de roovere schutter Ad Vlemmix, een 1e plaats te behalen met de kruisboog en moest Willy Jacobs genoegen nemen met een 2e plaats met de kruisboog. op de foto het jubilerende gilde.

 

25 Mei federatie kruisboogtoernooi in Heijen, Limburg

E-mail Afdrukken PDF

25 Mei 2014 nam een delegatie van 4 roovere schutters deel aan het federatie toernooi kruisboog schieten in het dorpje Heijen in Limburg. Om mee te dingen om het kampioenschap van de federatie moest men de volle score van 15 punten behalen. Het was Ad Vlemmix, die helaas een puntje te kort kwam voor deze persoonlijke titel, maar met een score van 14 punten, mee mocht strijden met allen die 14 punten behaalde en na kampen de 1e plaats behaalde. De schutter Johan Vlemmix, die een score van 13 punten behaalde mocht meedoen met allen die 13 punten behaalde en na kampen een 1e plaats behaalde. Jan van Seggelen, die een totaal score van 12 punten behaalde mocht ook mee kampen met allen die 12 punten behaalden en na kampen de 1e plaats behaalde. Op de foto staan Angel van Moorsel en Johan Vlemmix, die gespannen de verrichtingen van Ad Vlemmix gade slaan tijdens de kampronde.

 

21 mei kruisboog wedstrijd te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

21 mei kruisboog wedstrijd te Deurne, aanvang van deze wedstrijd was om 17.30 uur. Het waren maar slechts twee schutters die het lukte om de volle 15 punten te behalen. De enige roovere schutter Willy Jacobs lukte het om de hoogste score te behalen van 15 punten samen met Thieu Knapen uit Someren Eind die nu beide na twee wedstrijden aan de leiding gaan voor het persoonlijke klassement. Op het onderdeel viertal worden de eerste drie plaatsen bezet door 3 roovere viertallen.  De foto met roovere schutter John Smits te Deurne bezig met het schieten van zijn wedstrijd. De eerst volgende wedstrijd zal geschoten worden, vanaf 17:00, bij het ST Servatius gilde te Lieshout op 4 Juni 2014.

 

14 Mei 2014 eerste wedstrijd kruisboog competitie Peelland te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

14 mei 2014 de eerste wedstrijd van de kruisboog competitie van kring peelland die geschoten werd op het schietterrein de roovere te Lierop was voor de roovere schutters  bijzonder succesvol. Het lukte een tiental schutters om de volle score van 15 punten te behalen, waarvan maar liefst een zevental roovere schutters de volle buit behaalde. Het waren de roovere schutters John Smits, Wim van Brussel, Dirk van de Ven, Willy Jacobs, Jan van Seggelen, Johan Vlemmix en Ad Vlemmix. Onze schutters gaan samen met Thieu Knapen en Paul Kosters uit Someren Eind en Arie van de Kimmenade uit Boekel aan de leiding voor de persoonlijke titel na deze eerste wedstrijd. Het eerste viertal dat aan de leiding gaat is het roovere team met de schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Willy Jacobs en John Smits, met een nog nooit gehaalde score namelijk 60 punten proficiat met deze prestatie. Op de foto roovere schutter Thieu Scheepers bezig met zijn wedstrijd.

 

Woensdag 14 Mei 2014 aanvang Peelland competitie te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 14 Mei gaat de kruisboog competitie van kring Peelland weer van start. De eerste wedstrijd zal plaats vinden op schietterrein de roovere te Lierop. De aanvang van de wedstrijd is 16.00 uur gezien het grote aantal schutters wat hieraan deelneemt, en men in Lierop maar de beschikking heeft over 2 bomen. Het zijn 7 wedstrijden die geschoten worden op verschillende locaties, waarvan de 5 beste tellen voor het eind klassement. Er wordt geschoten voor de persoonlijke klasse en viertal klasse. In de persoonlijke klasse was de roovere schutter Johan Vlemmix de kampioen van Peelland in 2013 en het roovere viertal met de schutters Dirk van de Ven, Ton van de Ven, Guus van de Ven en Peter Berkers kampioen 2013. De schutters in actie te bij het St. Servatius gilde te Lieshout in 2013.

 

4 Mei wedstrijd kansplus bij het st Joris gilde te Asten

E-mail Afdrukken PDF

4 Mei 2014 vond de wedstrijd voor kans plus (zorgenkind) plaats op het schietterrein van het St Joris gilde te Asten. Dit is een vrije wedstrijd waar alle kringen aan mogen deelnemen, jaarlijks georganiseerd wordt door de 4 Somerense gilden en het Astense gilde, waar de volledige opbrengst geheel ten goede komt voor de gehandicapten inwoners van Asten en Someren. De wedstrijd werd druk bezocht onder een stralende voorjaars zon, zodat het voor kansplus weer een mooi bedrag opleverde. Het was de roovere schutter Ad vlemmix die weer oppermachtig was en maar liefst 3 prijzen behaalde. Op de 1e vrije hand en Guus van de Ven de 6e vrije hand. Op het onderdeel Kampioen Ad Vlemmix de 1e en Jan van Seggelen de 3e kampioen. Op het onderdeel personeel behaalde Ad Vlemmix, ook nog een 4e plaats. De puist prijzen waren voor Henk Berkers, Johan Vlemmix, Thieu Scheepers en Jan van Seggelen.

 

13 April 2014 schiet wedstrijd O.L.V gilde op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

13 April 2014 vond de kring schietwedstrijd op schietterrein de roovere plaats, bij een licht bewolkte hemel en een frisse wind was het toch ideaal schiet weer, en waren de roovere schutters in supervorm en wisten maar liefst 14 prijzen te behalen. Het was de roovere schutter Willy Looijmans, die een knap resultaat wist te behalen en als beginnend schutter, de 1e plaats kampioen behaalde en zich zo meteen plaatste voor het kring kampioenschap, zoals ook Ad Vlemmix die titel ere kampioen behaalde. Op het onderdeel personeel was de 1e plaats voor Ad Vlemmix, 3e Angel van Moorsel, 4e Willie Donkers en 5e Jan van Seggelen. Op het onderdeel vrije hand was het Frans van de Ven die een 4e plaats behaalde, 5e plaats Johan Vlemmix en 6e plaats Ad Vlemmix. Tot slot waren er waren er nog 5 puistprijzen voor de schutters Mies Sijbers, Johan Vlemmix, Angel van Moorsel, Wim van Brussel en Willy Jacobs. Op de foto Willy Looijmans met zijn behaalde 1e prijs.

 

6 april 2014 schietwedstrijd te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

6 april 2014 waren de roovere schutters te gast bij het O.L.V gilde te Aarle Rixtel, om een kring wedstrijd met geweer te schieten. Met een licht betrokken wolkendek waar af en toe de zon eens door kwam was het aangenaam weer. Dit maal waren de roovere schutters niet in staat om de meeste prijzen te behalen. Na een aantal ronden te hebben geschoten op diverse onderdelen waren de meeste roovere schutters net niet goed genoeg om in de prijzen te vallen. Het was Willie Donkers die als enige nog een prijs wist te behalen op het onderdeel senioren. Na een aantal spannende kampronden werd Jan Rovers uit Beek en Donk 1ste en moest Willie Donkers genoegen nemen met een 2e prijs. Op de foto schutters bezig met de te schieten wedstrijd te Aarle Rixtel.

 

23 Maart 2014 schietwedstrijd St Servaitius Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

23 Maart 2014 waren de schutters van de roovere aanwezig op de schietwedstrijd te Lieshout. Na een stevige hagelbui werd aangevangen met de schietwedstrijd. De temperatuur was aan de frisse kant. De vorm van de roovere schutters is langzaam aan het wederkeren. Ditmaal was het de schutter Jan van Seggelen die als enige een eerste plaats wist te behalen van de roovere schutters, namelijk 1e plaats personeel. Thieu Scheepers en Angel van Moorsel wist hij te verslaan, zodat Thieu genoegen moest nemen met een 2e plaats personeel en Angel een 5e plaats personeel. Op het onderdeel vrije hand lukte het Angel van Moorsel ook een mooie 3e plaats te behalen. Op de foto Jan van Seggelen op het onderdeel personeel in actie voor het behalen van de eerste plaats.

 

16 maart 2014 schietwedstrijd St Joris Someren

E-mail Afdrukken PDF

De eerste wedstrijd van het nieuwe schietseizoen 16 Maart 2014 werd geschoten te Someren bij het gilde ST Joris te Someren. De opkomst was groot ondanks de nog frisse temperatuur en een behoorlijke stevige wind. Dat het weer hier invloed op had bleek wel want de wedstrijd was om half 5 al afgelopen. En was het Willie Donkers die als enige 2 prijzen wist te behalen namelijk 1e prijs senioren en een 2e prijs op de puist. Op de foto roovere schutter Hann van Seggelen bezig met het schieten tijdens de wedstrijd. De volgende wedstrijd is te Lieshout op 23 Maart.

 

oudejaarsviering 31 december 2013

E-mail Afdrukken PDF

31 december 2013 werd het oudjaar met een gezellige bijeenkomst op een waardige manier afgesloten onder het genot van oliebollen en een drankje, met allen die hier hebben aan meegewerkt. Het jaar 2013 was weer een zeer succesvol jaar voor de roovere schutters. De schutters wisten maar liefst 96 prijzen te behalen over 12 wedstrijden en werden viermaal het beste viertal. Het grootste succes was voor Guus van de Ven die het kring kampioenschap van Peelland met geweer opgelegd behaalde. Met het kruisboog schieten was het de schutter Johan Vlemmix die Kring kampioen van peelland werd. Op het onderdeel viertal met de kruisboog was het roovere team met Peter Berkers, Guus van de Ven, Ton van de Ven en Dirk van de Ven oppermachtig en behaalde het kring kampioenschap viertal 2013. Verder wil ik ieder namens de redactie alle schutters en bezoekers van de site en ieder die een bijdrage aan ons schietterrein heeft geleverd een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar 2014 toe wensen.

 

23 december 2013 laatste activiteit voor de afsluiting van het oudjaar

E-mail Afdrukken PDF

December 2013 kort voor het nieuwe jaar zal er nog een laatste activiteit plaats vinden op het schietterrein de roovere. Op 28 en 29 december zal er om en nabij het schietterrein een animal wedstrijd plaatsvinden. Met pijl en boog zal er op 50 dier figuren geschoten worden die her en der in het bos geplaatst zijn op willekeurige afstanden. Iedere schutter mag 3 pijlen schieten per figuur en bij een treffer een aantal punten tellen Dit toernooi wordt georganiseerd door de handboog Black Hawk op schietterrein de roovere die voor de koffie en soep zal zorgen. Op de foto van de animal 2012 zijn Guus van de Ven en Wim van Brussel druk in de weer om de animal schutters van koffie en soep te voorzien.

 

26 oktober avondwedstijd ST Joris veste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

26 0ktober 2013 vond de laatste avondwedstrijd geweer schieten van kring Peelland plaats. Deze werd gehouden op de ST Joris veste te Someren en werd in de avond uren verschoten bij goede weersomstandigheden. Het lukte drie roovere schutters zich in de prijzen te schieten. Op het onderdeel vrije hand was het Ad Vlemmix die wederom een 1e prijs wist te behalen en Angel van Moorsel een mooie 3e plaats. Op het onderdeel personeel wist Angel van Moorsel een 3e plaats te behalen en Ad Vlemmix een 5e plaats. Op het onderdeel puist was het Hann van Seggelen die een 5e plaats wist te behalen. In januari 2014 zullen de nieuwe wedstrijden voor het jaar 2014 per loting worden vastgelegd tijdens de jaarlijkse vergadering van de kring schiet commissie. De roovere schutters zijn elke zaterdag op het schietterrein aanwezig om te oefenen van 14:30 uur tot ongeveer 17:30 uur. Iedere gildebroeder van beide gilden mag vrijblijvend kennis maken met deze schietsport met geweer en kruisboog onder begeleiding van een ervaren schutter. Op de foto Ad Vlemmix met het afhalen van zijn behaalde prijs.

 

Guus van de Ven kringkampioen Peelland 2013

E-mail Afdrukken PDF

6 oktober 2013 waren de schutters van de roovere bijzonder succesvol tijdens de kringkampioenschappen, welke werden geschoten in Beek en Donk. Het was de roovere schutter Guus van de Ven die een knappe prestatie wist te leveren en na een spannende wedstrijd de titel kringkampioen van Peelland opgelegd 2013 wist te behalen. Op het  onderdeel kringkampioen vrije hand was het Geert van Ganzewinkel uit Aarle Rixtel die de 1e plaats behaalde. Op het onderdeel Korps was het Leonardus Beek en Donk die de titel kringkampioen wist te behalen. Met de bij wedstrijd was het wederom Guus van de Ven die de 1e prijs personeel opgelegd wist te behalen, Ad vlemmix een 4e plaats en Frans van de Ven een 6e plaats. Op het onderdeel vrije hand was het Angel van Moorsel die een 1e plaats behaalde, een mooie 2e plaats voor Jasper Thijs als beginnend schutter, een 4e plaats voor Ton van de Ven en een 5e plaats voor Ad Vlemmix. Op het onderdeel senioren was de 1e prijs voor Jan van Seggelen. En waren er 3 puist prijzen voor Jasper Thijs, Hann van Seggelen en Wim van Brussel. Op de foto rechts onder Guus van de Ven kring kampioen opgelegd, in de midden onder Geert van Ganzewinkel kringkampioen vrije hand, linksonder Geert jan van Rixtel, rechtsboven Jan Rovers, middenboven Annie Rovers en linksboven Mario van de Elzen welke het kringkampioen korps behaalden.

 

29 september 2013 kringwedstrijd te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

29 september 2013 op de schietwedstrijd te Lierop wisten enkele roovere schutters weer goede resultaten te behalen. Bij het onderdeel personeel behaalde Ad Vlemmix de 1e plaats. Op het onderdeel Vrije hand wist Ad Vlemmix de 2e plaats en Guus van de Ven de 3e plaats te behalen. Op het onderdeel puist wist Frans van de Ven de 1e en 7e, Mies Sijbers de 2e, Jos van lieshout de 3e en Frans van Moorsel de 5e plaats te behalen. Bij het viertal waren het 4 schutters van de Roovere die met de 1e prijs naar huis gingen. Op de foto van links naar rechts Guus van de Ven, Peter Berkers, Jasper Thijs en Frans van de Ven.

 

16 September 2013 Koning schieten - nieuwe Koning Angel van Moorsel

E-mail Afdrukken PDF

16 september 2013 vond het Koning schieten op het schietterrein de roovere plaats. Het was dit jaar dat het Onze Lieve Vrouwe gilde die aan de beurt was om te schieten voor de nieuwe Konings titel. Er werden bij de gildekapel eerst nodige kaarsen aangestoken, na een kort gebed werd er driemaal om de Koningsboom getrokken en werd koning Angel van Moorsel van zijn Konings mantel ontdaan om zo te gaan strijden voor de nieuwe Konings titel voor de periode 2013 t/m 2015. Nadat de diverse genodigden de eerste schoten hadden gelost barstte de strijd los om deze fel begeerde titel. Het was ditmaal een taaie vogel, er waren maar liefst 211 schoten nodig om deze vogel naar beneden te schieten. Het was de oud koning Angel van Moorsel die met het 211e schot zeer goed raakte en terwijl de vogel op en neer zwaaide, geholpen door een beetje wind, alsnog naar beneden viel en Angel de nieuwe Koning voor de periode 2013/2015 werd gekroond met aan zijn zijde koningin Nicole van Moorsel. Bij de tijdens het Koning schieten massaal aanwezige gok schut was het Gerard Geutjens die het juiste tijdstip 13.40 uur wist te raden, wanneer de vogel naar beneden viel en zich koning van de gok schut voor een periode van 1 jaar mag noemen. Op de foto de nieuwe Koning Angel met Koningin Nicole. Namens de site van harte proficiat met deze behaalde Konings titel voor de periode 2013/2015.

 

10 September 2013 koningsboom in ere herstelt

E-mail Afdrukken PDF

10 september 2013 is een nieuwe koningsboom aangebracht op schietterrein de roovere, nadat deze in het jaar 2012 tijdens het neerlaten in twee stukken was gebroken. Het was het Lieropse bedrijf Lindor tuinhout die voor ons een prachtige nieuwe koningsboom regelde. Welke  door Thieu Scheepers en Willie Donkers van de kleuren rood, wit en blauw werden voorzien. Hierna werd de koningsboom weer op de houten onder paal geplaatst door diverse roovere schutters en een helpende hand van enkele schutters uit Someren Eind. Op de foto zijn de schutters bezig met het plaatsen van de nieuwe boom, welke op kermis maandag 16 september weer officieel in gebruik wordt genomen. Dit pas nadat Koning Angel van Moorsel zijn koningsschilden heeft afgelegd, om daarna weer opnieuw de strijd aan te gaan voor de fel begeerde Konings titel.

 

1 September 2013 Federatieschieten op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

1 September 2013 was het prachtig weer tijdens de Federatie kampioenschappen op schietterrein de Roovere en was het een kleurig schouwspel tijdens deze schietwedstrijd welke geheel in gilde kledij werden verschoten. Nadat burgemeester Veltman van Someren samen met hoofdman van het federatie bestuur en in het bijzijn van kringbestuur Peelland de wedstrijd geopend had, werd er aangevangen met het schieten Brabants kampioenschap opgelegd, Brabants kampioenschap vrije hand en het Brabants kampioenschap korps/viertal. Na diverse kampronden werd het Korps uit Nieuw Kuijk, met de schutters Marc en Antwan de Pinth, Eric jan van Eggelen en Rens Kouwenberg 1e bij Federatie kampioen korps. Federatie kampioen persoonlijk opgelegd werd behaald door Antwan de Pinth uit Nieuw Kuijk. Op het onderdeel vrije hand was het Patricia Vossen uit Someren, die wel een zeer uitmuntende prestatie wist te leveren en na een spannende kampronde op een al zo jonge leeftijd 1e Federatie kampioen vrije hand behaalde. Bij de jeugd onder de zestien was het Bryan Colijn uit Rosmalen die titel Federatie kampioen behaalde. Met de bijwedstrijden personeel opgelegd waren het de Roovere schutters Guus van de Ven die de 1e plaats behaalde, de 5e plaats voor Peter Berkers en een 6e plaats voor Frans van de Ven. Tot slot behaalde het viertal van de Roovere met de schutters Ton van de Ven, Peter Berkers, Wim van Brussel en Frans van de Ven nog een 2e prijs bij het viertal. Op de foto het viertal van rechts naar links Peter Berkers, Ton van de Ven, Wim van Brussel en Frans van de Ven.

 

18 Augustus 2013 kringwedstrijd te Someren Eind

E-mail Afdrukken PDF

18 Augustus 2013 de eerste schietwedstrijd na zomervakantie te Someren-eind wisten enkele roovere schutters weer een goed resultaat te behalen. Op het onderdeel kampioen wist  Angel van Moorsel een fraaie 2e plaats te behalen. Op het onderdeel personeel wist Ad Vlemmix een mooie 2e plaats te behalen. Bij het onderdeel vrije hand was een 2e plaats voor Ad Vlemmix en een 5e plaats voor Angel van Moorsel. Op het onderdeel puist wist Hann van Seggelen nog een 2e en een 5e plaats te behalen. De eerst volgende wedstrijd zal in Lierop plaatsvinden, namelijk de federatie kampioenschappen wip schieten welke eenmaal per jaar verschoten worden in gilde kostuum. We hebben in het verleden al verschillende federatie kampioenen gehad o.a. Angel van Moorsel in 2004 federatie kampioen vrije hand, Willie Donkers federatiekampioen opgelegd 2003 en federatiekampioen korps 2003 met de schutters Angel van Moorsel, Angela Verstappen, Ad Vlemmix, Willie Donkers. Thieu Scheepers wist zelfs 3 maal de titel te behalen in 2006, 2009 en in 2011 federatiekampioen opgelegd. Op de foto Thieu Scheepers met zijn laatst behaalde federatiekampioenschap 2011 te Nieuw Cuyk.

 

14 juli 2013 vrije wedstrijd te Aarle-Rixtel Roovere schutters succesvol

E-mail Afdrukken PDF

14 juli 2013 namen de roovere schutters succesvol deel aan een vrije schietwedstrijd met geweer te Aarle Rixtel. Op het onderdeel vrije hand schieten wisten de roovere schutters een knappe prestatie neer te zetten, namelijk een 2 de plaats voor Willy Jacobs, een 3 de plaats voor Willie Donkers en een mooie 4 de plaats voor Han van Seggelen. Op het onderdeel personeel behaalde Angel van Moorsel een 2 de plaats, Willie Jacobs een 3 de plaats en Jan van Seggelen een 6 de plaats. Tot slot op het onderdeel kampioen wist Angel van Moorsel nog een 3 de plaats te behalen. Na deze wedstrijd kunnen de schutters van een rustige vakantie genieten en is de volgende wedstrijd te Someren Eind op 18 augustus 2013. Op de foto rechts Hann van Seggelen tijdens de prijs uitreiking.

 

30 juni 2013 Willy Jacobs verkeerde in supervorm tijdens wedstrijd te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

30 juni 2013  Roovere schutter Willy Jacobs in supervorm tijdens kringwedstrijd Peelland te Aarle- Rixtel. Het weer was voor het eerst sinds lange tijd weer aangenaam. En het was de schutter Willy Jacobs die de hoogste titel ere kampioen wist te behalen na afkampen met Annie Roovers uit Beek en Donk, na een zevental ronden met de moeilijkste handicap namelijk 2 handen onder aan de kolf en zonder steunen. Op het onderdeel personeel was de 1 ste plaats ook voor Willy Jacobs, een 4 de plaats voor Angel van Moorsel en een 5 de plaats voor Jan van Seggelen. Op het onderdeel senioren was Willie Donkers die de 1 ste plaats behaalde en Thieu Scheepers een 2 de plaats. Op het onderdeel vrije hand werd Ad Vlemmix, 3 de en Angel van Moorsel 4 de. Bij het onderdeel Puist werden Willie Donkers 2 de en Ad Vlemmix 6 de. Op de foto Willie Jacobs bezig met zijn afkamp ronde voor de ere kampioen en Angel van Moorsel voor zijn vrije hand.

.

 

26 juni 2013 Spannende finale tijdens de laatste kruisboog wedstrijd te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

26 juni 2013 tijdens de laatste wedstrijd te Aarle Rixtel van de Peelland competitie, wisten de roovere schutters bijzonder succesvol af te sluiten. Johan Vlemmix en Jan van Bree, die al 5 wedstrijden hadden met 15 punten, hadden zich al had geplaatst voor de eindfinale. Als het de schutters Willy Jacobs, Ad Vlemmix en Dirk van de Ven die dag lukte om 15 punten te schieten zouden zij alle in de finale mogen deelnemen. Maar helaas behaalden ze allen maar 14 punten en vond de eindstrijd plaats tussen Jan van Bree en Johan Vlemmix en was het Johan Vlemmix, die uiteindelijk na een aantal felle kamprondes de 1 ste plaats behaalde en hiermee zijn broer Ad Vlemmix die al van 2007 tot en met 2012 elk jaar kampioen van Peelland was te verslaan. Er waren deze dag maar 5 schutters in staat om 15 punten te schieten waarvan 3 roovere schutters, Willie donkers, Wim van Brussel en Peter Berkers. Op het onderdeel viertal behaalde het team met de roovere schutters Peter Berkers, Guus van de Ven, Ton van de Ven en Dirk van de Ven de 1ste prijs van Peelland 2013. Op de foto het kampioens viertal en in het midden de persoonlijk kampioen Johan Vlemmix, links Peter Berkers, Guus van de Ven en rechts, Dirk van de Ven en Ton van de Ven. Namens de roovere site proficiat met jullie behaalde resultaten.

 

22 Juni 2013 Roovere team naar Nederlandse Kampioenschappen opgelegd te Esch

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 22 juni 2013 vertrok een afvaardiging van de roovere naar de Nederlandse kampioenschappen opgelegd te Esch. De weersomstandigheden waren niet geweldig, er stond een straffe wind en van tijd tot tijd viel er een malse bui regen en moesten we de tent invluchten. Nadat we op de vrije onderdelen hadden ingeschoten kwam het grote moment om te gaan schieten voor het Nederlands kampioenschap korps, het lukte de schutters Jan van Seggelen, Han van Seggelen, Willy Jacobs en Willie Donkers niet om de vereiste 12 punten te schieten om in de finale te komen. Van 43 korpsen die hier aan deelnamen lukte het maar 5 korpsen om de 12 punten te behalen. Voor het persoonlijke Nederlands kampioen was het Hann van Seggelen, die uiteindelijk het verst kwam, maar in de vierde ronde helaas een wip terugviel en zo kwam helaas het kampioenschap ook voor Han van Seggelen ten einde. Op de foto zitten de roovere schutters Willy Jacobs, Willie Donkers en Jan van Seggelen geduldig te wachten tot de regenbui voorbij was.

 

19 juni 2013 kruisboog wedstrijd ST Agatha Boekel

E-mail Afdrukken PDF

19 juni 2013 waren de Roovere schutters te gast bij St Agatha Gilde te Boekel om de een na laatste wedstrijd van de zomer competitie kruisboog Peelland te schieten. Het was een bijzonder warm deze dag op de schitterende nieuwe accommodatie van het St Agatha Gilde te Boekel. Het lukte maar liefst 11 schutters om een volle score van 15 punten te behalen waarvan de 4 Roovere schutters Johan Vlemmix, Ad Vlemmix, John Smits en Dirk van de Ven. Op dit moment gaan twee leiders aan kop Johan Vlemmix en Jan van Bree uit Stiphout met nog een wedstrijd te gaan zijn deze verzekerd van een finale plaats. Als het de schutters Willie Jacobs, Ad Vlemmix en Dirk van de Ven tijdens de laatste wedstrijd op 26 juni 2013 te Aarle Rixtel alsnog 15 punten te schieten, dan mogen ze ook meedoen aan de finale van deze competitie. Dit zal gebeuren door middel van afkampen op deze laatste wedstrijd dag. Op het onderdeel viertal schieten gaat het Roovere team Guus van de ven, Ton van de Ven, Dirk van de Ven en Peter Berkers aan de leiding. Met maar 4 punten verschil op het andere Roovere team met de schutters Willy Jacobs, Jan van Seggelen, Ad Vlemmix en Johan Vlemmix. Het beloofd een spannende finale te worden. Op de foto Peter van Otterdijk uit Vlierden bezig met het schietklaar maken van de kruisboog.

 

8 juni 2013 oefenen op Roovere en wedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

8 juni 2013 tijdens het oefenen met kruisboog schieten op schietterrein de roovere wist onze site fotograaf een prachtige foto te maken met zijn nieuwe camera tijdens het schieten met de kruisboog. Het was de schutter Willie Donkers die een voltreffer schoot op de wip en wist deze zodanig te treffen dat op de foto te zien is dat de pijl de wip eraf schiet, een mooi staaltje fotografie. Na deze oefendag  bezochten de roovere schutters de wedstrijd op 9 juni 2013, de schietwedstrijd met geweer te Beek en Donk en wisten deze weer succesvol af te sluiten. Het lukte Angel van Moorsel om de titel reserve kampioen te behalen. Bij het onderdeel geweer schieten personeel behaalde Ad Vlemmix een 4e plaats en Angel van Moorsel een 6e plaats. Op het onderdeel vrije hand geweer schieten behaalde Ad Vlemmix een mooie 1e plaats en Thieu Scheepers een mooie 2e plaats en met een tweede plaats heeft Thieu zich ook toegevoegd aan het rijtje dat mee mag doen om de titel kringkampioen in oktober 2013 op de vrije hand.

 

5 juni 2013 senioren geweer en kruisboog wedstrijd te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

5 Juni 2013 was een drukke dag voor de Roovere schutters. Het senioren schieten met geweer vond s,middags plaats te Lieshout van 13.00 uur t/m 16:00 uur. Hierna volgde meteen de 5e wedstrijd van de kruisboog competitie van Peelland te Liesout. Dit alles geschiede onder een stralende zon. Van de 40 schutters wisten 8 schutters een volle score te halen van 15 punten waarvan 5 roovere schutters, John Smits, Willy Jacobs, Ad Vlemmix,Ton van de Ven en Dirk van de Ven. Er gaan nu 2 schutters aan de leiding roovere schutter Johan Vlemmix en Jan van Bree Stiphout. Met nog 2 wedstrijden te gaan beloofd het een spannende finale te worden. Wat de viertallen betreft staan er drie roovere viertallen op de 1e 3 plaatsen op plaats 1 staat het viertal met de schutters Ton van de Ven, Dirk van de Ven, Peter Berkers en Guus van de Ven. Op de foto Wim van Brussel, Willy Jacobs en Jan van Bree, bezig met het schieten van hun ronde.

 

1 Juni 2013 afsluiting onderlinge competitie De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

1 juni 2013 vond de afsluiting van de onderlinge competitie plaats op schietterrein De Roovere. Dit gebeurde met een gezellige barbecue met prijsuitreiking. Er werd begonnen met het schieten van een dagkoning met de kruisboog. Het was Jan van Seggelen die het laatste restje naar beneden schoot en dagkoning van de onderlinge competitie 2013 werd. Op de foto Jan van Seggelen met zijn ontvangen prijs een relikwie van de al oude koningsboom. Hierna werd aangevangen met een over heerlijke barbecue en onder het genot van een drankje vond de prijsuitreiking van de onderlinge competitie plaats. Het was Ad Vlemmix die op alle fronten het beste scoorde namelijk 1e plaats vrije hand, 1e plaats opgelegd, 1e plaats kruisboog en de 1e plaats algemeen klassement. Degene die zich het best verbeterd hadden het afgelopen jaar waren, Angel van Moorsel vrije hand, John Smits opgelegd, Hann van Seggelen kruisboog en het best verbeterd over alle onderdelen was Wim van Brussel. Hierna werd afgesloten met een gezellig samenzijn en werd er geschoten met de windbuks op schietkaarten en lepel schieten waarbij Nicol van Moorsel en Hann van Seggelen lieten zien dat ze over goede schietvaardigheden beschikken en zeker niet onder doen voor de mannen.

 

29 mei 2013 kruisboog wedstrijd te Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

29 Mei 2013 kruisboog competitie Peelland waren de roovere schutters te gast in Vlierden. Het weer was somber en koud deze dag, toch wisten de roovere schutters goede resultaten te behalen ondanks het weer. Maar liefst 10 schutters wisten een volledige score te behalen van 15 punten. Hiertoe behoorde maar liefst 6 roovere schutters, Johan Vlemmix, Willy Jacobs, Guus van de Ven, Wim van Brussel, Dirk van de Ven en Ad Vlemmix. Het is Johan Vlemmix die aan de leiding gaat na 4 wedstrijden met een 100% score. Marcel Berkers die voor het eerst aan deze competitie deelneemt en zijn 2e de wedstrijd schoot wist een knappe prestatie te leveren door 14 punten te schieten. De strijd om het viertal staan de roovere schutters Ton van de Ven, Guus van de Ven, Peter Berkers en Dirk van de Ven, aan de leiding met 5 punten verschil op nummer 2. Op de foto Peter Berkers bezig om een zo hoog mogelijke score te behalen.

 

26 mei 2013 gildefeest Boekel hoogste eer voor Roovere schutters

E-mail Afdrukken PDF

26 mei 2013 schutters van de roovere zeer succesvol tijdens gildefeest te Boekel. Met het geweer schieten op de wip werd de roovere schutter Paul Sanders voor de derde maal kampioen opgelegd met geweer , nu van de laatst drie georganiseerde gildefeesten. Het korps geweer schieten was voor de tweede maal op rij voor de roovere schutters Angel van Moorsel, Paul Sanders, Thieu Scheepers en Willie Donkers. Bij de kruisboog wedstrijd op de wip waren het de schutters Ton van de Ven en Peter Berkers van de roovere die beide ieder 15 punten behaalden en moesten beide nog een kampronde schieten. Het was Ton van de Ven die na kampen een 1ste plaats behaalde en Peter Berkers een mooie 2 de plaats. Het winnende korps  kruisboog schieten was ook voor de roovere schutters met de schutters Ton van de Ven, Jasper Thijs, Guus van de Ven en Peter Berkers. Allen van harte proficiat met jullie behaalde resultaten. Op de foto feliciteren beide winnaars Ton van de Ven en Paul Sanders elkaar met hun behaalde resultaten.

 

15 Mei 2013 kruisboog wedstrijd te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

15 mei 2013 waren de kruisboog schutters van de Roovere wederom succesvol tijdens de kruisboog wedstrijd op het schietterrein de Roovere in Lierop. Het waren de schutters, John Smits, Johan Vlemmix, Willy Jacobs, Ton van de Ven, Wim van Brussel en Dirk van de Ven in de A klasse die allen de hoogste score van 15 punten wisten te behalen tijdens deze wedstrijd. De stand na drie wedstrijden is Johan Vlemmix die aan de leiding gaat met 45 treffers na drie wedstrijden, een tweede plaats Peter Berkers met 44 treffers, gevolgd door John Smits met 43 treffers met nog 4 wedstrijden te gaan is dit een minimaal verschil en beloofd het een spannende eindstrijd te worden van deze Peelland competitie. In de B klasse was het Thieu Scheepers die een knappe prestatie leverde door 14 treffers te behalen. Marcel Berkers die voor het eerst aan deze competitie deelneemt met zijn eerste wedstrijd wist al meteen een knappe prestatie te leveren door 12 treffers te behalen. Marcel start als beginnende schutter in B klasse. Met het viertal gaan de schutters Ton van de Ven, Guus Van de Ven, Peter Berkers en Dirk van de Ven aan de leiding. Op de foto rechts vooraan Marcel Berkers en diverse ander schutters van de Roovere die de verrichtingen van de ander schutters gade slaan.

 

8 mei 2013 wedstrijd 2 van de Peelland competitie te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

8 Mei 2013 kruisboog wedstrijd 2 van de Peelland competitie te Deurne. Na 2 wedstrijden schieten zijn het Peter Berkers en Johan Vlemmix van de  Roovere schutters die aan de leiding gaan met het maximale te behalen aantal punten. Beide hebben een voorsprong van 2 punten op de winnaar van de Peelland competitie 2012, Ad Vlemmix. Het waren tijdens deze wedstrijd de schutters Peter Berkers, Johan Vlemmix van de Roovere die het lukte om de maximaal te behalen 15 punten te schieten. John Smits en Dirk van de Ven van de Roovere haalden beide 14 punten. Guus van de Ven, Ad Vlemmix, Ton van de Ven en Willie Donkers van de Roovere behaalden 13 punten. Aan de leiding met het viertal gaat het St. Antonius gilde met de schutters Ton van de Ven, Guus van de Ven, Peter Berkers en Dirk van de Ven. Op de foto Peter Berkers en John Smits bezig met de wedstrijd te Deurne.

 

 

5 mei 2013 wedstrijd kansplus te Someren-Eind

E-mail Afdrukken PDF

Gebroeders van de Ven in topvorm tijdens de wedstrijd te Someren Eind waar de opbrengst geheel ten goede komt voor kansplus. Het was Guus van de Ven die op het onderdeel vrije hand bijzonder goed op dreef was. De roovere schutter Guus van de Ven moest de strijd aangaan met Willy Hoebergen uit Someren voor de 1e of de 2e plaats. Na een aantal felle kamprondes was het toch Guus van de Ven die met de hoogste eer ging strijken en een dik verdiende 1e plaats behaalde op de vrije hand. Frans van de Ven en Ton van de Ven een mooie 4e en een 6e plaats op de vrije hand. Op personeel opgelegd wist Guus van de Ven ook nog een mooie 1e plaats te behalen en lukte het roovere schutter Angel van Moorsel nog een 6e plaats te behalen. Op het onderdeel Ere kampioen was Angel van Moorsel oppermachtig en behaalde een 1e plaats. Op het onderdeel kampioen werd Guus van de Ven 2e en Angel van Moorsel 3e. Tot slot waren er ook nog 2 puistprijzen, Frans Verberne 1e puist en Angel van Moorsel 10e puistprijs. Op de foto zie je hoe Guus en Frans van de Ven de verrichtingen van Willy Hoebergen bekijken in de strijd om de 1e  plaats.

 

26 April 2013 Koninklijke onderscheiding Roovere schutter Thieu Scheepers

E-mail Afdrukken PDF

26 April 2013. Roovere schutter Thieu Scheepers ontvangt een Koninklijke onderscheiding op gemeentehuis te Someren voor zijn belangeloze inzet voor onze samenleving. Thieu ontving de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als waardering voor de vele uurtjes vrijwilligerswerk bij diverse verenigingen, organisatie op sportief, cultureel en maatschappelijk niveau. Namens de Roovere site wensen wij Thieu Scheepers en echtgenote en kinderen van harte proficiat met deze Koninklijke onderscheiding. Op de foto de  gedecoreerde met de zojuist verkregen onderscheiding uitgereikt door burgemeester Veltman van Someren.

 

24 April 2013 Start Peelland kruisboog competitie op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

24 april 2013, de start van de Peelland zomeravondcompetitie kruisboog met de eerste wedstrijd op schietterrein De Roovere. Het was schitterend weer deze dag. Er werd van start gegaan met een veertigtal schutters die deelnamen aan deze competitie. Het lukte maar liefst 6 schutters van De Roovere om het maximale aantal punten te behalen. Dat waren de schutters Willy Jacobs, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Wim van Brussel, Guus van de ven en Peter Berkers. Aan de leiding met het viertal gaan de schutters van de Roovere, Wim van Brussel, Peter Berkers, Guus van de Ven en Ton van de Ven. Op de foto Wim van Brussel in actie.

 

 

14 april 2013 Angel van Moorsel in supervorm te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

14 April 2013 was het met een tempratuur 20 graden goed vertoeven op de wedstrijd geweer schieten in Lieshout. Op deze kringwedstrijd waren de Roovere schutters weer bijzonder succesvol. Ditmaal was het Angel van Moorsel die in een supervorm verkeerde en de titel Ere kampioen en kampioen wist te behalen. Ad Vlemmix werd reserve kampioen. Op het onderdeel personeel was het Hann van Seggelen die een mooie 3e plaats wist te behalen. Bij het onderdeel vrije hand was schutter Ad Vlemmix die een 1e plaats behaalde, Jan van seggelen een 5e plaats en Thieu Scheepers een 6e plaats. Op het onderdeel korps waren het de schutters Willy Jacobs, Angel van Moorsel, Thieu Scheepers en Ad vlemmix die de 1e plaats behaalden. Tot slot was er ook nog 2e puist voor Willy Jacobs en een 5e puist voor Hann van Seggelen. Op de foto Willy Jacobs met het wedstrijd schieten in aktie..

 

13 April 2013 onderlinge competitie

E-mail Afdrukken PDF

13 April 2013 was het mooi schietweer en waren de schutters van de Roovere weer talrijk aanwezig om een van de 2 wedstrijden van de onderlinge competitie te schieten van de maand April. Na het schieten van de onderlinge competitie werd er driftig geoefend met kruisboog en geweer voor de eerstvolgende kruisboogwedstrijd op 24 april in Lierop. Ook werd er geoefend voor de kringwedsrtijd geweer op zondag 14 April te Lieshout. Het was  Ton van de Ven die ditmaal niet was te verslaan met de kruisboog en wist als enige alle wippen te raken. Of dit nu de oorzaak was van het nieuwe optisch middel dat Ton voor het eerst in gebruik nam. We zullen het met de Peelland competitie die 24 April van start gaat wel zien. Met de onderlinge competitie opgelegd, gaat Angel van Moorsel aan de leiding. Op het onderdeel vrije hand en kruisboog gaat Ad Vlemmix aan de leiding. Links op de foto Ton van de Ven met zijn nieuw optisch middel en rechts Willy Jacobs.

 

8 April 2013 roovere schutters in supervorm te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

7 April 2013 kringwedstrijd te Beek en Donk, was het weer na een lange koude periode eindelijk weer eens zonniger en wat aangenamer. En waren vele schutters aanwezig om met elkaar de strijd aan te gaan. Dat was ook te merken aan de resultaten van de Roovere schutters. Het lukte de Lieropse schutters een groot aantal prijzen bijeen te schieten en wisten maar liefst 12 van de 24 prijzen te behalen. Het was Ad Vlemmix die maar liefst 4 prijzen wist te halen, namelijk 1e Ere kampioen, Reserve kampioen, 1e plaats personeel en op Vrije hand een 2e plaats. Willie Donkers wist 2 prijzen te halen, 3e Vrije hand en een 6e prijs personeel. Angel van Moorsel behaalde de 5e prijs personeel. Thieu Scheepers werd 2e op het onderdeel senioren schieten en haalde ook nog de 5e puist prijs. Bij het korps schieten was het A team, dat de 1e prijs behaalde met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers, Ad Vlemmix en Willie Donkers die zich meteen plaatste voor de kringkampioenschappen 2013. Op de foto de schutters bezig met de afkampronden tijdens de wedstrijd.

 

3 April 2013 senioren koning schieten Peelland

E-mail Afdrukken PDF

3 April 2013 werd er geschoten voor de nieuwe senioren Koning 2013 van kring Peelland. Jan Verheien, oud Koning 2012 mocht als eerste de spits afbijten en proberen zijn titel te behouden. Na 70 schoten begon de vogel slijtage te vertonen en steeg de spanning ten top. Het was de schutter Bert Vorstenbosch die de laatste resten van de vogel met een welgemikt schot naar beneden wist te schieten en na het oprapen van de vogel tot senioren Koning 2013 werd gehuldigd te Someren Eind, waar deze wedstrijd plaats vond. Hierna werd er verder gegaan met het wip schieten. Het was Willie Donkers uit Lierop die in topvorm verkeerde en als enige de hoogst mogelijke score van 72 punten wist te behalen, met 36 treffers en andere ver achter zich liet. Hann van Seggelen wist nog een puist naar beneden te halen. Rechts op de foto Bert Vorstenbosch uit Lieshout de nieuwe Koning 2013, gehuldigd door oud Koning Jan Verheien, Someren Eind.

 

17 Maart 2013 Roovere schutters in uitstekende vorm

E-mail Afdrukken PDF

17 maart 2013 tijdens de wedstrijd van het ST Antonius gilde op het schietterrein de Roovere waren de schutters van de Roovere bijzonder succesvol bij de 2e wedstrijd van kring Peelland, welke in Lierop geschoten werd. En wisten maar liefst 11 prijzen te behalen op eigen terrein. Angela Verstappen behaalde de titel 1e kampioen en plaatste zich meteen voor de kring kampioenschappen in Oktober 2013. Guus van de Ven wist een mooie 2e plaats vrije hand te behalen en is ook verzekerd van deelname kring kampioenschappen 2013 vrije hand, Frans van de Ven behaalde een 3e plaats en Angel van Moorsel een 4e  plaats vrije hand. Op het onderdeel personeel wist Thieu Scheepers een 5e plaats te behalen en Willie Donkers een 6e plaats. Jos van Lieshout behaalde een 1e en een 3e puist prijs, Guus van de Ven een 2e puist prijs, Johan Vlemmix een 4e puistprijs en Toos van Rooy een 6e puistprijs. Op de foto Guus van de Ven bezig met vrije hand schieten onder het toeziend oog van Frans van de ven.

 

10 Maart 2013 kringwedstrijd Peelland ST Joris Someren

E-mail Afdrukken PDF

10 Maart vond de eerste schiet wedstrijd van kring Peelland 2013 plaats op de ST Joris veste te Someren. De weersomstandigheden waren niet optimaal, het was behoorlijk koud in Someren. Toch lukte het de Roovere schutter Angel van Moorsel om de 1e plaats op het onderdeel vrije hand te behalen en zich wist te plaatsen voor het onderdeel vrije hand voor de komende kring kampioenschappen Oktober 2013. Thieu Scheepers die een knappe 2e plaats wist te behalen op het onderdeel Kampioen en zich hiermee ook heeft geplaatst voor de kring kampioenschappen opgelegd Oktober 2013. Op het onderdeel senioren wist Thieu Scheepers ook nog een 1e plaats te behalen. En was er nog een puist prijs voor Willie Donkers. Op de foto Thieu Scheepers in actie tijdens de wedstrijd. Volgende kring wedstrijd 17 Maart 2013 op schietterrein DE ROOVERE te Lierop.

 

6 Maart 2013 Toos van Rooij in topvorm te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

6 Maart 2013 waren de senioren schutters van de Roovere nadrukkelijk aanwezig tijdens de wedstrijd, welke elke eerste woensdag van de maand plaats vindt. Ditmaal in Beek en Donk bij een temperatuur van 17 graden. Het was ditmaal Toos van Rooij van de Roovere schutters die in een uitstekende vorm verkeerd en het maximale aantal punten wist te behalen. Jan van Seggelen wist de eerste puist naar beneden te schieten. Op woensdag 3 April vindt het senioren Koning schieten van kring Peelland plaats te Someren Eind. De eerste kringwedstrijd na de winterstop zal plaats vinden in Someren bij het ST Joris gilde. En op 17 Maart is de tweede kringwedstrijd op schietterrein de Roovere te Lierop. Organisatie ST Antonius gilde. Op de foto Toos van Rooij in actie te Beek en Donk.

 

6 Februari 2013 senioren schieten Lieshout in winterse omstandigheden

E-mail Afdrukken PDF

6 Februari 2013 waren de senioren Roovere schutters te gast op het schietterrein te Lieshout. Waar een van de 12 wedstrijden die in 2013 worden verschoten onder de senioren van Peelland plaatsvond. Het was behoorlijk koud en er lag een laagje sneeuw van enkele centimeters. De resultaten van de deelnemende schutters waren niet geweldig ,waarschijnlijk vanwege de kou. Het was Jan verheien uit Someren Eind die de hoogste score wist te behalen van 69 punten. Jan van Seggelen en Toos van Rooy wisten beide van de Roovere schutters het beste resultaat te behalen. Maar na koffie en gebak kon ieder zich weer tevreden naar huis begeven. Op de foto de schutters die de verrichtingen van andere schutters volgen tijdens het schieten.

 

2 Januari 2013 senioren schieten op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

2 januari 2013 was de eerste activiteit de senioren schietwedstrijd op het schietterrein de Roovere.  De groep senioren werd uitgebreid met de nieuwe schutter Angeline Knapen uit Someren Eind. Bij deze groep zijn nu 28 personen aangesloten welke elke 1e woensdag van de maand bij elkaar komen om een wedstrijd te schieten. Nadat de 12 wedstrijden zijn geschoten word het puntentotaal opgeteld en word de schutter met de hoogste score de winnaar. Met 13 graden boven nul was het weer ditmaal beter als het voorgaande jaar, toen was het koud met temperaturen onder nul en een laagje sneeuw. Nadat iedereen elkaar een gelukkig nieuw jaar had toegewenst werd er begonnen met het schieten. En werd onder de pauze onder het genot van een stuk vla en een kop koffie even bij gepraat. Na de pauze werd er verder geschoten en was het Thieu Knapen uit Someren Eind die de hoogste score wist te behalen op deze dag. Op de foto de senioren schutters 2012.

 

Oudjaar afsluiting 2012 op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

31 December 2012 kwamen de Roovere schutters bij elkaar om het oud jaar met een gezellige samenkomst het oude jaar af te sluiten met heerlijke oliebollen en een drankje.  De Roovere schutters wisten in 2012 weer behoorlijk wat prijzen te behalen. Op de kringkampioenschappen geweer was het Ad Vlemmix die de 1e prijs vrije hand wist te behalen. Op het onderdeel kring kampioen schappen viertal was het team van de Roovere succesvol en wist zich te plaatsen voor 2013 met de namen Guus van de Ven,Ton van de Ven, Wim van Brussel, en Frans van de Ven. Bij de kruisboog was het viertal W Jacobs, Ad Vlemmix, Jan van Seggelen en Johan Vlemmix, die met de hoogste eer gingen strijken. En was het Ad Vlemmix die ook nog een 1e plaats persoonlijk wist te behalen. Verder waren er nog een aantal die meerdere prijzen in de wacht wisten te slepen. Verder wil ik namens de redactie alle schutters en site bezoekers een gezellig uit einde en een gelukkig nieuw jaar 2013 toe wensen.

 

21 december 2012 laatste activiteiten De Roovere

E-mail Afdrukken PDF

December is een rustige maand voor de Roovere schutters, de wedstrijden 2012 zijn allemaal verschoten en hebben de nodige successen opgeleverd. We hebben nog twee activiteiten te gaan in 2012. Op 29 en 30 December Animal schieten, om dit samen te organiseren met het team Black Hawk, waar weer de nodige vrijwilligers worden ingezet. De volgende activiteit is de afsluiting van het oudjaar op 31 december,waar alle schutters van harte welkom zijn, om dit gezamenlijk te vieren met oliebollen en een drankje. Wel even laten weten als je komt in verband met het bestellen van de oliebollen. De eerst volgende activiteit in 2013 is de schutters vergadering op Zaterdag 5 Januari over het programma 2013 en wat verder ter sprake komt. Op foto is Ad Vlemmix als kring kampioen vrije hand de meest succesvolle schutter van het jaar 2012 te zien. Links op de foto Loek Swinkels Voorzitter kring Peelland en in het midden Jan Rovers voorzitter schiet commissie kring Peelland.

 

4 November 2012 wedstrijd O.L.V gilde Aarle Rixtel afgelast

E-mail Afdrukken PDF

4 November 2012 werd de vrije wedstrijd van het Onze Lieve Vrouwe gilde Aarle Rixtel afgelast, vanwege de slechte weersomstandigheden die dag. Toen men om 13.00 uur met de wedstrijd begon was het nog droog. Maar om ongeveer half twee begon het stevig te regenen. Nadat iedereen naar binnen was gegaan en het rond de klok van 15.00 uur nog steeds regende werd besloten de wedstrijd te stoppen om op een later tijdstip door te laten gaan. De datum die hiervoor werd afgesproken na overleg is op 9 December 2012 aanvang 13.00 uur. Op foto de schutters die in de kantine gezellig met elkaar gesprek zijn, van links naar rechts de schutters, Natasja van der Heijden Stiphout, Angel van Moorsel Lierop, Jan Rovers, Beek en Donk en Jan van Bree Stiphout.

 

27 Oktober2012 avond wedstrijd St JORIS Someren

E-mail Afdrukken PDF

27 Oktober 2012 waren de Roovere schutters te gast tijdens de vrije avondwedstrijd geweer schieten op de ST Joris veste te Someren. De wedstrijd omstandigheden waren niet gunstig om te schieten. Het was behoorlijk koud bij een temperatuur van rond het vriespunt, maar de opkomst voor deze wedstrijd was gezien de omstandigheden goed bezocht. Het lukte enkele Roovere schutters toch nog enkele mooie resultaten te behalen. De 1e plaats vrije hand was het Ad Vlemmix, die hier toch weer de hoogste score wist te behalen. Bij het onderdeel personeel was het Angel van Moorsel, die een goede 3e plaats wist te behalen en Thieu scheepers een 5e plaats. Op het Onderdeel Ere kampioen was het Angel van Moorsel, die een mooie 2e plaats behaalde. Op het onderdeel senioren was het Jan van Seggelen die een mooie 2e plaats behaalde zodat de Roovere schutters weer een goede indruk achter lieten. Op de foto wachten de schutters links Willie Jacobs, midden Jan van Seggelen en rechts Thieu Scheepers op hun volgende ronde schieten.

 

21 Oktober 2012 kring wedstrijd Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

21 Oktober 2012 was een delegatie Roovere schutters aanwezig op het schietterrein het Wipke te Beek en Donk. Er werd geschoten op diverse onderdelen,tijdens deze laatste kringwedstrijd van het jaar 2012. De weersomstandigheden waren goed met een temperatuur van 18 graden, was het een prachtige herfstdag, en werd er dus op hoog niveau geschoten. Het was de Roovere schutter Ad Vlemmix, die de hoogste titel EreKampioen wist te behalen na een felle strijd. Op het onderdeel Vrije hand wist Ad Vlemmix, ook nog de 1e plaats te behalen en Angel van Moorsel een 3e plaats. Bij het onderdeel puist behaalde A van Moorsel een 3e plaats, en Willie Donkers een 7e plaats. De laatste 2 wedstrijden van 2012 zijn vrije wedstrijden waaraan alle kringen mogen deelnemen. Zaterdag 27 oktober avondwedstrijd aanvang 18.00 uur inschieten tot 19.30 uur St Joris Someren, en op zondag 4 November aanvang 13.00 uur O.L.Vrouwe gilde Aarle Rixtel. Op de foto Ad Vlemmix tijdens de wedstrijd.

 

7 Oktober kring kampioenschappen te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

7 Oktober 2012 werden de kring kampioen schappen van Peelland verschoten te Lieshout. De weersomstandigheden waren ditmaal uitstekend. De schutters waren goed in vorm en wisten maar liefst 9 prijzen te behalen. De kring Kampioen opgelegd 2012 werd Jan van Bree Stiphout. Kring kampioen 2012 vrije hand werd Ad Vlemmix. Het kring korps 2012 werd behaald door Someren Eind. Op de bijwedstrijd werd Ad Vlemmix 1e kampioen op het onderdeel opgelegd kampioen, de reserve kampioen werd Guus van de Ven. Bij het onderdeel personeel wist Guus van de Ven de 1e plaats te behalen en Angel van Moorsel een 6e plaats. Op het onderdeel vrije hand wist Frans van de Ven de 6e plaats te behalen. Het beste viertal deze dag was voor het St Antonius gilde Lierop, met de schutters Guus van de Ven, Frans van de Ven,Ton van de Ven en Wim van Brussel. Het onderdeel puist werd Frans van de Ven 2e en werd Willy Jacobs 7e. Het viertal van het St Antonius heeft zich weer meteen geplaatst voor de kring kampioenschappen 2013. Ad Vlemmix heeft zich geplaatst voor kring kampioen vrije hand en samen met Guus van de Ven ook voor kring kampioen opgelegd 2013. Op de foto het Roovere team van het St Antonius gilde, met de schutters links naar rechts, Guus van de Ven, Frans van de Ven, Ton van de Ven en Wim van Brussel.

 

3 oktober 2012 afsluiting senioren competitie

E-mail Afdrukken PDF

3 Oktober 2012 waren de senioren schutters van de Roovere te gast op het schietterrein het Wipke in Beek en Donk om de laatste competitie wedstrijd van het seizoen te schieten. Deze competitie bestaat uit 12 wedstrijden waarvan de 2 slechtste wedstrijden mogen worden geschrapt. Er kunnen per wedstrijd 72 punten gehaald worden en kunnen dus over 10 wedstrijden maximaal 720 punten gehaald worden. De eerste plaats was voor Thieu Knapen Someren Eind die de hoogste score wist te behalen met een totaal van 676 punten. Een goede 3e plaats was voor Toos van Rooij Lierop met 653 punten gevolgd door Thieu Scheepers Lierop met een 6e plaats met 632 punten, Willie Donkers 7e plaats Lierop met 631 punten, Jan van Seggelen Lierop een 16e plaats met 592 punten en tot slot Hann van Seggelen Lierop met 21e  plaats met 456 punten. Koning van de senioren werd Ruud Mijnsbergen uit Lieshout. Nadat de prijzen waren uitgereikt werd deze dag afgesloten met een overheerlijk warm en koud buffet. Op de foto de senioren schutters die aan deze competitie deelnamen.

 

9 september 2012 succesvol op ST Jorisveste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

9 september 2012 schietwedstrijd ST Joris te Someren. De Lieropse Roovere schutters waren afgereisd om deel te nemen aan de wedstrijd die 14 dagen geleden was afgelast vanwege de weersomstandigheden. Ditmaal was het weer uitstekend en werd de wedstrijd door de Roovere schutters succesvol afgesloten. Ze wisten een zestal prijzen te behalen. Het was Ad Vlemmix die de 1e  plaats op de vrije hand wist te halen en Willie Donkers de 4e plaats. Op het onderdeel personeel haalde Ad Vlemmix de 2e, Angel van Moorsel de 4e en Willie Donkers de 5e plaats. Thieu Scheepers wist nog een puistprijs te behalen. De volgende wedstrijd zijn de kringkampioenschappen te Lieshout. Op het onderdeel opgelegd hebben de schutters, Thieu Scheepers, Willie Donkers, Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Jan van Seggelen en Guus van de Ven zich geplaatst om mee te mogen doen voor de titel kringkampioen opgelegd. Op het onderdeel vrije hand hebben de schutters Ad Vlemmix, Willie Donkers en Guus van de Ven zich geplaatst. Het ST Antonius gilde en het O.L.Vrouwe gilde hebben zich beide geplaatst op het onderdeel korps. Op foto Willie Donkers met zijn behaalde prijs.

 

5 september senioren schieten te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

5 september 2012 was het gezellig druk op de Roovere. Het weer was prachtig tijdens het senioren schieten te Lierop. Er waren een flink aantal schutters bijeen om met elkaar de strijd aan te gaan wie de hoogste dag score wist te behalen. Het was Willie Donkers die deze dag 70 punten van de 72 totaal te behalen punten wist te scoren en zo de dagoverwinning wist te behalen. Op het eind van het jaar zal bekend worden wie over een 12 tal maanden het hoogst aantal punten weet te scoren en de totaal winnaar zal zijn van deze competitie.

 

29 augustus 2012 kruisboogwedstrijd te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

Op 29 Augustus 2012 werd de kruisboogwedstrijd die op het kringgildefeest te Lieshout op 24 Juni 2012 afgelast was vanwege de hevige regenval herschoten. Tijdens het kringgildefeest werd besloten om deze op 29 Augustus geheel gekostumeerd te verschieten. Het publiek was in grote getale aanwezig om het schouwspel te kunnen volgen. De roovere schutters van het St. Antonius gilde waren het meest succesvol en wisten met de hoogst te behalen eer aan de haal te gaan. Het was Guus van de Ven die met drie andere schutters het hoogst aantal van 15 punten wist te behalen en zich na afkampen met Jan Weren, Jan van Bree en Peter van Otterdijk wederom de hoogste score wist te behalen en zich terecht kampioen van het kringgildefeest te Lieshout 2012 mag noemen. Het korps van het St. Antonius gilde wist het grootst totale aantal punten te behalen en zich het kampioen viertal van het gildefeest 2012 te Lieshout mag noemen. Op de foto het winnende viertal van links naar rechts Peter Berkers, Wim van Brussel, Guus van de Ven en Ton van de Ven.

 

12 Augustus 2012 kringwedstrijd St Antonius gilde Roovere succesvol

E-mail Afdrukken PDF

12 Augustus 2012 wisten de schutters van DE ROOVERE maar liefst 11 prijzen te behalen tijdens de kringwedstrijd van het St Antonius gilde te Lierop. Het waren de schutters Guus van de Ven en Ad Vlemmix die in een topvorm verkeerde. Op het onderdeel personeel opgelegd was het Guus van de Ven met een zestal spannende kampronden een 2e plaats wist te behalen en zich zo meteen plaatste voor het kring kampioenschap opgelegd 2012, Willie Donkers behaalde een 4e plaats en Ad Vlemmix een 6e plaats. Op het onderdeel vrije hand was Guus ook goed op dreef en wist een tweede plaats te behalen en zich hiermee ook weer meteen plaatste voor het kringkampioenschap 2012, Willy Jacobs behaalde een 4e plaats en Ad Vlemmix een 5e plaats. Op het onderdeel kampioen werd Ad Vlemmix reserve kampioen. Tot slot wist het 4 tal van het O.L.V gilde de 1e plaats te behalen met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers, Ad Vlemmix en Willie Donkers. De puist prijzen waren voor Willy Jacobs, Guus van de Ven en Dirk van de Ven. Op de foto Guus van de Ven tijdens de prijs uitreiking

 

4 Augustus 2012 oefenen komende kringwedstrijd zondag

E-mail Afdrukken PDF

4 augustus 2012 was het weer gezellig druk nadat allen weer teruggekeerd waren van een wel verdiende vakantie. Er werd weer fanatiek geoefend door de aanwezige schutters om volgende week goed voor de dag te komen tijdens de kringwedstrijd met geweer, welke op schietterrein DE ROOVERE zal plaatsvinden. Hierna werd begonnen met een kruisboog wedstrijd onderling De bejaarde schutter Jan Verheien uit Someren Eind  die te gast was in Lierop werd uitgedaagd om mee te doen en was bijzonder succesvol, hij wist diverse topschutters van Peelland uit te schakelen en een mooie 3e plaats te behalen. Het was Angel van Moorsel die de 1e plaats behaalde en Thieu Knapen een 2e plaats. Op de foto zijn de schutters bezig met de onderlinge wedstrijd.

 

7 en 8 Juli 2012 schieten Black Hawk op de Roovere

E-mail Afdrukken PDF

6-7-8 Juli vond het zomer Animal schieten van Black Hawk plaats op schietterrein de Roovere. Er werd geschoten met pijl en boog op nagemaakte dieren die her en der in het bos waren opgesteld met verschillende afstanden.  Dit moest gebeuren met een boog zonder vizier en houten pijlen. De schutters die hier aan deelnamen werden door beide gilden voorzien van eten en drinken in samenwerking met Black Hawk welke dit toernooi organiseerde. Op vrijdag middag konden de al aanwezige schutters kennismaken met de kruisboogsport welke de gilden op dit terrein beoefenen. Zaterdagavond was er tijdens de Kennedymars een gezellig samenzijn op het schietterrein. En zondag middag vond de prijs uitreiking plaats om 5 uur waarna ieder weer moe en voldaan huiswaarts keerde. Op de foto voorzien de dames Mien Plasmans, Jo looijmans en Hann van Seggelen de schutters van eten en drinken in het bos

 

4 Juli 2012 senioren schieten Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

4 juli 2012 werd te Beek en Donk de senioren koning 2012 verschoten. Nadat Frits Kiggen, de koning 2011, uit Someren het eerste schot gelost had werd er verder geschoten door de overige aanwezige senioren en was het Jan Verheien uit Someren Eind die de Konings titel 2012 wist te behalen. Jan van Bree uit Stiphout werd kampioen. De Roovere schutters wat minder succesvol in Beek en Donk. Hierna keerden de schutters huiswaarts om de verrichtingen van hun mede schutter Willie Donkers, die nog moest gaan afkampen met de kruisboog in Lierop voor de 2e plaats van de Peelland competitie, welke overgedaan moest worden vanwege een telfout. Maar Willie had het geluk niet aan zijn zijde en moest toch zijn meerdere erkennen in Eric Thijs Someren Eind die terecht de overwinning op eiste.

 

27 Juni 2012 Roovere korps succesvol tijdens Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

Tot slot was het korps voor de schutters van het O.L.V gilde Lierop met de schutters van links naar rechts Jan van Seggelen, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix en Willy Jacobs, samen op de foto met Jo Vluggen van de wedstrijd commissie. Ze wisten het 2e Roovere korps, die van het St Antonius Abt gilde, te verslaan met 3 punten verschil.

 

27 juni 2012 Peelland kruisboog toernooi te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

In de B klasse is met de telling van de punten wat misgegaan, er was gekampt door 2 personen, maar dit hadden er 3 moeten zijn. Er waren 3 personen met een totaal aantal punten van 69 welke in aanmerking kwamen voor de 2e plaats, nu heeft de commissie besloten dat deze kampronde moet worden overgeschoten op een nader te bepalen tijdstip met de schutters Eric Thijs (Someren-Eind), Ine Biemans (Boekel) en Willie Donkers. In de C klasse was de 1e plaats voor Peter van Hees (Boekel) en de 2e plaats voor Jowan Aldenzee (Deurne). Op de achtergrond het publiek dat de verrichtingen van de schutters gade sloeg.

 

27 Juni 2012 spannende finale Peelland kruisboog competitie te Lierop

E-mail Afdrukken PDF

27 juni 2012 werd de laatste wedstrijd van de Peelland kruisboog competitie verschoten, dat dit een spannende finale zou worden was te verwachten. Het punten verschil in de A en de B klasse was klein. In A klasse waren het Thieu Knapen (Someren Eind) en Roovere schutter Ad Vlemmix die na 5 wedstrijden het maximale aantal van 75 punten behaalden, na enkele spannende kampronden was het Ad Vlemmix die de 1e plaats behaalde en Thieu Knapen met de 2e plaats genoegen moest nemen. Op foto Ad Vlemmix die zijn prijs in ontvangst neemt.

 

 

24 juni 2012 Roovere schutters succesvol gilde feest Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

24 Juni 2012 waren de schutters van De Roovere vertegenwoordigt op de kringgilde dag te Lieshout. De weergoden waren niet gunstig gezind die dag, het regende namelijk bijna de hele dag. Op het onderdeel geweer schieten wisten de schutters van het O.L.V gilde ondanks de regen toch nog een goed resultaat te boeken. Het was Paul Sanders die zich voor de 2e maal op rij kampioen van het gildefeest Aarle Rixtel 2011 en in 2012 te Lieshout mag noemen, het onderdeel korps werd gewonnen door De Roovere schutters van het O.L.V gilde met de schutters Angel van Moorsel, Paul Sanders, Thieu Scheepers en Willie Donkers. Het onderdeel kruisboog werd afgelast vanwege het slechte weer en zal op een later tijdstip worden verschoten op het schietterrein de beemd te Lieshout.

 

13 juni 2012 kruisboog wedstrijd Peelland te Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

13 Juni 2012 vond 6e wedstrijd van de Peelland kruisboog competitie plaats te Vlierden, het weer was goed, alleen wat fris. Toch waren een vijftal schutters van de Roovere in staat om het hoogste aantal punten te scoren. Het waren de schutters John Smits, Jan van Seggelen, Wim van Brussel, Willy Jacobs en Dirk van de Ven die deze hoogste score behaalden. Het beloofd een spannende laatste wedstrijd te worden op 27 juni in Lierop want er staan verschillende schutters op gelijke hoogte en met een minimaal verschil zowel in de A klasse en in de B en C klasse en zullen de uiteindelijke beslissingen vallen tijdens deze laatste wedstrijd. Op het onderdeel viertal gaat het O.L.V. gilde van Lierop aan kop met 4 punten verschil op het St Antonius gilde ook uit Lierop. Op de foto de schutters van de Roovere in afwachting van hun optreden in hun nieuwe outfit.

 

10 juni vrije wedstrijd geweer te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

10 juni 2012 bezochten de Roovere schutters een vrije wedstrijd te Beek en Donk en waren weer succesvol op diverse onderdelen. Het was Ad Vlemmix van de Roovere schutters die maar liefst 3 prijzen wist te behalen. Op het onderdeel personeel was de 1e plaats voor Ad Vlemmix en haalde bij het onderdeel kampioen een fraaie 2e plaats. Tot slot op het onderdeel ere kampioen daar behaalde Ad Vlemmix ook nog een 2e plaats en wist Angel van Moorsel de 3e plaats te behalen. Bij het puist schieten was het Hann van Seggelen die de 7e prijs wist te behalen.

 

6 Juni 2012 kruisboog wedstrijd Peelland te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

6 Juni 2012 schutters van de Roovere op bezoek op het schietterrein van het St Servatius gilde te Lieshout. Nadat de senioren schutters van de Roovere eerst s’middags aan een geweerwedstrijd hadden deelgenomen, werd na afloop van deze wedstrijd begonnen met een kruisboogwedstrijd van de Peelland competitie. Het weer was redelijk na de vele regen deze dag, en de wind was gaan liggen. Van de 40 deelnemers deze dag waren 10 deelnemers in staat om de totale score van 15 punten te behalen. Hier toe behoorden maar liefst 5 schutters van de Roovere, John Smits, Guus van de Ven, Willie Donkers, Ad Vlemmix, Jan van Seggelen. Het viertal van het O.L.V gaat nog steeds aan kop met enkele punten verschil op het St Antonius gilde Lierop, met nog 2 wedstrijden te gaan in Vlierden en de laatste in Lierop. Op de foto Johan Vlemmix is bezig zijn wedstrijd te schieten.

 


Pagina 2 van 3