Welkom bij de Gildeschutters van - de Roovere - uit Lierop.

KNTS gecertificeerd.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws

10-10-20 Tijdelijke stopzetting van oefen zaterdagen

E-mail Afdrukken PDF

10-10-2020 Vanwege het snel oplopende besmettingen van het corona virus, heeft de beheersgroep van het schietterrein De Roovere, besloten om de oefenzaterdagen van het schieten voorlopig tijdelijk stil te leggen, tot een nader te bepalen datum. Laten we hopen dat het virus weer snel onder controle is en weer verder kunnen met onze activiteiten.

 

21 september Koningschieten St Antonius gilde

E-mail Afdrukken PDF

 

 

Maandag 22 september was het de beurt aan het St Antonius gilde om te schieten voor het nieuwe koningschap 2020. Het was deze keer een bijzondere gebeurtenis,in deze corona tijd. De gebruikelijke rituelen werden geheel volgens de geldende corona regels uitgevoerd, met gepaste afstand. Op de roovere, waar het koning schieten plaats vond was het terrein ingericht met tafels en stoelen zodat ieder op gepaste afstand het schieten kon volgen. Hierna volgde er een strijd wie de nieuwe koning 2020 zou worden, het was Rob van Seggelen die met het 100 ste schot, de vogel naar beneden schoot. Na het oprapen van de vogel en goedkeuring van het bestuur werd rob geïnstalleerd als de nieuwe koning 2020. Hierna werden alle gebruikelijke rituelen op het schietterrein afgewerkt. Rob van harte proficiat met je behaalde Koningschap van het St Antonius gilde.

 

 

19 september 2020 eindelijk weer enige activiteit

E-mail Afdrukken PDF

19 september eindelijk weer enige activiteit op schietterrein de roovere. Na maanden vanwege de corona vonden er geen wedstrijden plaats,slechts oefenen was toegestaan mits de corona maatregelen volgens de richt lijnen werden uitgevoerd. Afgelopen zaterdag werd door het St Antonius gilde het hele terrein en kapel  opgeknapt, om het Koning schieten op maandag 21 september geheel volgens de corona proef te laten  te laten plaats vinden. Er zijn de nodige voorzieningen getroffen om dit in goede banen te lijden. aanvang van het Koning schieten zal om ongeveer 11.30 uur van start gaan met een progamma dat is anders als normaal.

 

Het oefenen op de roovere met geweer en kruisboog weer toegestaan

E-mail Afdrukken PDF

Vanaf 6 Juni mogen we weer kleinschalig oefenen op schietterrein de roovere, met een maximum van 20 personen. Beide gilden samen hebben hiervoor een plan van aanpak ingediend bij de gemeente en hebben de goedkeuring terug ontvangen.

Op 25 mei is aan alle gebruikers van het schietterrein De Roovere een E-mail verzonden met daarin de strikte voorwaarden die de gemeente hieraan gekoppeld heeft. Dat houd echter ook in dat we ons strikt aan de regelgeving van het RIVM moeten houden. Zeer belangrijk is o.a. 1,50 meter afstand houden en blijf thuis als u moet hoesten, koorts hebt of verkouden bent.

Bij gebruik van vereniging geweer of kruisboog, door meerdere personen, dient men het wapen voor wisseling van schutter te ontsmetten. Dit is niet van toepassing bij personen die met eigen geweer of kruisboog schieten, mits het alleen gebruikt wordt door hen zelf. Er mag geen gebruik gemaakt worden van de kantine, met uitzondering van toilet en men is verplicht de nodige maatregelen die hiervoor zijn aangegeven op te volgen. Ieder die het terrein betreedt is verplicht zich aan de regelgeving te houden, indien dit niet gebeurd kan men door iedereen er op aangesproken worden en dient men hier direct gevolg aan te geven. Bij slecht weer zal het oefenen afgelast worden, dit zal op de roovere app worden doorgegeven.

 

2 mei 2020 Maria terug in kapel

E-mail Afdrukken PDF

2 Mei 2020 zijn nog steeds corona maatregelen van toepassing. Dat betekend dat de schietwedstrijd ten bate van kansplus, welke gehouden zou worden op 3 mei 2020 door deze omstandigheden komt te vervallen. Het is te hopen dat in 2021 wel mogelijk is om deze wedstrijd te organiseren in mei voor kansplus, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van kansplus. Zoals het er nu naar uitziet zullen alle schietwedstrijden en bijeenkomsten voorlopig tot 1 september aan banden zijn gelegd. Het enige positieve nieuws dat in de gildekapel het Mariabeeld weer is terug gekeerd na een grondige opknap beurt,en zijn er meteen bloemen bij geplaatst, en de nodige kaarsen aangestoken. Hopelijk helpt dit om het vervelende corona virus snel te laten verdwijnen, zodat we onze activiteiten op schietterrein "DE ROOVERE " weer snel kunnen hervatten.

 

Tot 1 juni geen activiteiten op de roovere vanwege corona virus

E-mail Afdrukken PDF

Vanwege het besluit van het ministerie is besloten, om alle samenkomsten stil te leggen vanwege de verdere uitbreiding van het corona virus te voorkomen. Dit heeft tot gevolg dat alle activiteiten zoals oefenen, en wedstrijd schieten,vergaderen, en alle ander geplande activiteiten op schietterrein de roovere komen te vervallen. Dit verbod geld voorlopig tot 1juni  om verder uitbreiding van het virus te voorkomen.

 

Vanwege corona virus tijdelijke stop op schietterrein "De ROOVERE"

E-mail Afdrukken PDF

13-3-2020. Als verantwoordelijke beheerders hebben wij besloten, vanwege het corona virus, om onze schietactiviteiten op het schietterrein "De Roovere" vanaf zaterdag 14 maart tot en met 31 maart tijdelijk te stoppen. Hoe het daarna verder gaat zal later bekeken worden.

 

8 maart wedstrijd 1ste kringwedstrijd te Someren

E-mail Afdrukken PDF

 

8 maart 2020 was het weer zover na de winterstop, en werd de eerste geweer kring schietwedstrijd gehouden op de St Joris veste  in Someren.  De weergoden waren deze dag minder goed gestemd. Het was koud en  een natte  dag. Toch waren het 2 schutters van het Onze Lieve Vrouwe gilde, die ondanks de weersomstandigheden goed wisten te presteren.  De kampioen van deze dag werd  Willy Looijmans, onder deze omstandigheden. Op het onderdeel vrije hand was het de schutter Ad Vlemmix, die onder deze omstandigheden een 1e plaats en Willy Looijmans, een 2e plaats behaalde. Bij het onderdeel personeel waren  de schutters Ad Vlemmix, Willy Looijmans, ook weer nadrukkelijk aanwezig Ad met een 2e plaats en W Looijmans, met een 5e plaats. Beide schutters hebben zich meteen geplaatst, voor de kring kampioen schappen 2020. Op de foto kampioen Willy Looijmans.

 

 

afsluiting 2019

E-mail Afdrukken PDF

31 december 2019  kwamen de roovere  schutters  en vrijwilligers die het hele jaar geholpen hebben  bij diverse werkzaamheden, en de georganiseerde activiteiten op het schietterrein, in de schuilkeet  bij elkaar om het oudjaar op een gezellige manier af te sluiten, onder het genot van oliebollen koffie of een drankje naar wens, om zo het oude jaar op een toepasselijke manier af te sluiten. Ik wil alle vrijwilligers, en schutters bedanken die hieraan hebben bij gedragen, om 2019 weer succesvol af te sluiten. En wens hierbij alle bezoekers van de site,schutters en vrijwilligers en anderen een zalig en gelukkig Nieuwjaar  toe

 

Afsluiting van het jaar 2020

E-mail Afdrukken PDF

Het is weer bijna zover , het jaar 2019 zit er weer bijna op. De laatste activiteiten van het jaar waren de vrije avond wedstrijd bij het St Joris gilde Someren. De schutters Ad Vlemmix, wist hier de 1e plaats personeel te behalen en zo 2019 succesvol af te sluiten. Angel van Moorsel, wist op deze wedstrijd de 1e plaats vrije hand te behalen en met een comeback 2019 ook succesvol af te sluiten. Hann  van Seggelen, behaalde de 6e plaats personeel en wist zo  2019 ook nog succesvol af te sluiten. Zo kunnen de schutters van de roovere voor zowel het geweer schieten als het kruisboog schieten weer terug kijken op een zeer succesvol 2019 . De laatste activiteit op schietterrein de roovere was het  Animal schieten , in samen werking met het Black Hawk Team, op zaterdag en zondag 21 en 22 december. Hierbij was het jeugd journaal van de NOS aanwezig om op namens te maken van deze activiteit . Deze zijn terug te kijken op  https://jeugdjournaal.nl/artikel/2315874-jacht-geopend-op-monsters-en-nepdieren.html . De allerlaatste activiteit op schietterrein de roovere, zal de af sluiting 2019 zijn . Hierbij zijn alle schutters en degene die het hele jaar door hun bijdrage hebben geleverd bij diverse activiteiten,  uitgenodigd om het oudjaar 2019 op 31 december om 14.00 uur tot 18,00 uur sfeervol af te sluiten, onder het genot van oliebollen en een drankje. Verder wil ik iedereen bedanken voor het afgelopen jaar, en wens ieder een zalig uiteinde toe en een gelukkig Nieuwjaar 2020 toe.

 

Kringkampioen schappen in Someren Eind oktober 2019

E-mail Afdrukken PDF

20 oktober op de dag dat de kringkampioen schappen werden gehouden in Someren Eind was het wederom weer slecht weer met veel regen, toch werd er deze keer besloten om het toch maar door te laten gaan, om niet in tijd noot te komen. Ondanks het slechte weer was de opkomst van schutters hoog, Het lukte de roovere schutters deze keer niet om een van de fel begeerde titels te behalen. Het was het team van Someren die alle titels wisten te behalen.  In de bij wedstrijd die hier op volgde,  wisten toch nog enkelen schutters van de roovere enkelen prijzen te behalen. Het was Ad Vlemmix, die reserve kampioen werd en zich weer meteen plaatste voor de volgende kring kampioenschappen 2020. Op het onderdeel vrije hand behaalde Frans van de Ven, een 5e plaats en Guus van de Ven, een zesde plaats. het onderdeel personeel was er een 3e plaats voor Ad Vlemmix, en voor Guus van de Ven, een 6e plaats.  Het onderdeel puist waren er ook 2 prijzen voor Willie Donkers, en Angel van Moorsel. En werd het voor de roovere schutters toch nog een redelijk succesvolle dag. Op foto Guus van de Ven, met het afhalen van een zijn gewonnen prijzen. De eerst volgende wedstrijd is een avond wedstrijd op de St Joris Veste te Someren. Deze wordt gehouden op zaterdag  26 oktober aanvang  18.00 uur.

 

13 oktober geweer wedstrijd Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

13 oktober geweer schiet wedstrijd in Beek en Donk. Onder een zonnige en prachtige najaarsdag. De schutter  Ad Vlemmix was deze keer heer en meester op het onderdeel vrije hand en behaalde wederom een eerste plaats,en behoord hiermede wel tot de top schutters op de vrije hand van Peelland. Op het onderdeel personeel wist Angel van Moorsel 3e plaats te behalen. Dit is een mooie opwarmronde voor de uitgestelde kring kampioenschappen, vanwege het slechte weer op zes oktober , welke vanwege de weersomstandigheden werd uitgesteld naar 20 oktober te Someren Eind.

 

25 augustus en 8 september roovere schutters succesvol

E-mail Afdrukken PDF

25 Augustus vond de kring wedstrijd  van het Onze Lieve Vrouwe gilde plaats op schietterrein de roovere . Dit was de laatste kans om je te plaatsen voor het kring kampioenschap van Peelland. Het was een warme dag met tropische temperaturen. Toch lukte het enkele roovere schutters om zich in de prijzen te schieten. Op het onderdeel vrije hand waren de roovere schutters nadrukkelijk aanwezig . En wist Ad Vlemmix, de 1ste plaats te behalen en Guus van de Ven, een mooie 3e plaats , en lukte het Angel van Moorsel, een 5e plaats te behalen. Het onderdeel personeel behaalde Willy Looijmans ook nog een mooie 3e plaats. Op het onderdeel puist waren er nog 4 prijzen voor  T v Rooij, 2x Peter Berkers,Willy Looijmans, en Angel van Moorsel, en wisten de roovere schutters het toch succesvol af te sluiten.

Op het gilde feest te Liessel op 8 september waren de roovere schutters wederom succesvol tijdens het kruisboog schieten. Het was wederom Ad Vlemmix, van het Onze Lieve Vrouwe gilde die de eerste prijs met kruisboog wist te behalen op dit gildefeest. Het beste viertal was wederom van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Lierop. zij behaalden  eveneens een 1e plaats met de schutters Willy Jacobs, Jan van Seggelen, Johan Vlemmix, Ad Vlemmix, proficiat met deze prestatie.

 

3 Juli roovere schutters nadrukkelijk aanwezig te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

Roovere schutters zeer succesvol bij afsluiting zomeravond competitie van Peelland. Deze afsluiting wedstrijd werd gehouden in Lieshout, op schietterrein de beemd. De weersomstandigheden waren prima bij een aangename temperatuur. Het lukte 6 schutters om de volle 15 punten te behalen. Maar liefst 4 van de 6 waren roovere schutters, namelijk John Smits, Willy Jacobs, Ad Vlemmix en Dirk van de Ven. De eind over winnaar in de A klasse over 7 wedstrijden, waarvan de 5 beste geteld worden, was de roovere schutter Ad Vlemmix die kampioen 2019 van Peelland werd met 75 punten. De roovere schutter Dirk van de Ven, behaalde de 2e plaats in de A klasse met een punt verschil, namelijk 74 punten, In de B klasse behaalde Arie van de Kemenade uit Boekel de 1e plaats en Wim van Dijk uit Aarle Rixtel een 2e plaats. Het beste viertal was wederom een roovere team, van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Lierop, met de schutters John Smits, Willy Jacobs, Johan Vlemmix en Ad Vlemmix. Op de foto Ad Vlemmix die zijn prijs in ontvangst neemt van Mies Sijbers, die 20 jaar geleden nauw betrokken was bij de aanvang van het kruisboog schieten in kring Peelland vanuit het kring bestuur.

 

26 juni kruisboog wedstrijd op schietterrein "DE ROOVERE"

E-mail Afdrukken PDF

26 juni competitie wedstrijd kruisboog in Lierop,welke werd gehouden op schietterrein de roovere onder een stralende zon en bij een aangename temperatuur. Het lukte uiteindelijk maar 2 schutters om de volle 15 punten te behalen, namelijk Ad Vlemmix en Johan Vlemmix, beide uit Lierop. Het lukte maar weinig schutters om een goede score te plaatsen. De laatste wedstrijd van deze Peelland competitie vind plaats te Lieshout op woensdag 3 juli. De beste kanshebber op de 1e plaats in de A klasse is Ad Vlemmix, gevolgd door Dirk van de Ven, beide zijn roovere schutters. In de B klasse is er een klein verschil, met aan de leiding Bert Vorstenbosch uit Lieshout, gevolgd door Angel van Moorsel uit Lierop, met 1 punt verschil. Het viertal dat op dit moment aan de Leiding gaat is Onze Lieve Vrouwe Gilde ook uit Lierop, gevolgd met een gering punten verschil door het St Antonius Gilde uit Lierop.

 

25-6-2019 uitslag kruisboog Boekel en Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

Uitslagen kruisboog competitie Peelland van Boekel en Vlierden. Allereerst de wedstrijd die in Boekel werd geschoten. Ondanks de dreigende regenbuien viel het weer echter wel mee. Toch waren de resultaten van deze dag gezien de omstandig heden niet optimaal. Het lukte maar 2 roovere schutters om de volle 15 punten te behalen, namelijk Jan van Seggelen, en John Smits. Aan kop gaan na deze wedstrijd de schutters Dirk van de Ven , en Ad Vlemmix, beide met een gelijk aantal van 58  punten. Het beste viertal is nog steeds het Onze lieve Vrouwe gilde Lierop. Bij de wedstrijd in Vlierden waren de resultaten beduidend beter dan in Boekel. Het lukte maar liefst 6 schutters om de maximale score te behalen. De schutters Willy Jacobs, John Smits, Wim van Brussel, Ad Vlemmix, van de roovere behaalden 15 punten. Dat betekend dat er een nieuwe leider is in het klassement, namelijk Ad Vlemmix, met 73 punten, gevolgd door Dirk van de Ven met 72 punten. Het beste viertal dat aan de leiding gaat is nog steeds het Onze Lieve Vrouwe gilde Lierop.

 

2 Juni 2019 wedstrijd in Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

2 juni vond een schietwedstrijd plaats in Beek en Donk. Helaas kon er maar een schutter deel te nemen aan deze wedstrijd. Het was de schutter Willy Looijmans die als enige kon deelnemen vanwege dat al onze andere schutters in Meijel aan het schutters feest deelnamen,  en hierdoor verhinderd waren. Het lukte Willy Looijmans toch om enkele prijzen te behalen, op deze zomerse dag bij een tempratuur van 32 graden. Op het onderdeel vrije hand behaalde Willy Looijmans, de 2e prijs. Op het onderdeel senioren schieten behaalde Willy Looijmans, ook nog een 2e plaats. En Jo Looijmans wist ook nog een puistprijs te behalen.

 

1 juni 2019 afsluiting competitie

E-mail Afdrukken PDF

1 Juni was het weer zover dat de onderlinge competitie uitslag werd bekend gemaakt.Dit gebeurd jaarlijks met een gezellige bijeenkomst, welke word afgesloten met een barbecue, met alle deelnemende schutters,en andere mensen die elke week aanwezig zijn op schietterrein de roovere, en ons op een of andere manier bijstaan. Er werd aangevangen met vogel schieten, met een lucht geweer. Het was Wim van de Eijnden, die met een welgemikt schot de vogel goed raakte, maar net aan een klein stukje bleef hangen. Het was Willy Looijmans die met een welgemikt schot de vogel naar beneden schoot, en koning van de dag werd. Hierna vond de prijs uitreiking plaats. Persoonlijk kampioen vrije hand Ad Vlemmix , persoonlijk kampioen opgelegd wederom Ad Vlemmix, maar op het onderdeel kruisboog wist Johan Vlemmix, zijn broer Ad Vlemmix, die de laatste jaren heer en meester was op dit onderdeel tijdens onderlinge competitie, te verslaan. De best verbeterde gemiddelde waren voor Johan Vlemmix, bij de kruisboog, Toos van Rooij, bij het opgelegd schieten, en bij het onderdeel vrije hand schieten, wist Guus van de Ven, zich het best te verbeteren. Na deze uitreiking werd deze afgesloten de barbecue, en een drankje, en jeu de boul. Op de foto Peter Berkers, en Guus van de Ven, bezig met het Koning schieten.

 

29 mei kruisboog wedstrijd Aarle- Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

29 Mei 2019 werd alweer de derde kruisboog wedstrijd gehouden in Aarle- Rixtel. Bij een aangename temperatuur van zo rond de 20 graden. Dat was ook te zien aan de resultaten van deze dag . Er waren 5 schutters die hoogste score wisten te behalen. Maar liefst 4 schutters van de roovere behaalden de hoogste score namelijk, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix,Peter Berkers, Dirk van de Ven, en Paul Koster,uit Someren-Eind, die als gast schutter, elke week op de roovere  aan de  trainingen deel neemt. In de A klasse gaat aan de leiding, Dirk van de Ven,  gevolgd door Ad Vlemmix, met een punt verschil . In de B klasse gaan aan de leiding, Goen Vorstenbosch, en Jan Leenders, met beide 40 punten gevolgd door de roovere schutter Angel van Moorsel, met een punt verschil. Het viertal van het onze lieve vrouwe gilde gaat nog aan de leiding met 158 punten, gevolgd door het St Antonius gilde met 155 punten met nog vier wedstrijd te gaan beloofd nog een spannende eind race te worden. Dirk van de Ven, in opperste concentratie voor aanvang,  om  zijn wedstrijd tot een goed einde te brengen, en gezien het resultaat is dit wel gelukt.

 

22 Mei 2019 roovere schutters aan de leiding Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 22 mei vond alweer de 2e kruisboog wedstrijd van de Peelland competitie 2019 plaats op schietterrein de roovere. De 1e wedstrijd van deze competitie werd gehouden te Deurne bij het Antonius gilde. De straffe wind die er stond speelde schutters nogal parten. Het lukte maar een schutter bij deze omstandigheden om de hoogst mogelijke score te behalen. Het was de roovere schutter Dirk van de Ven, die als enige de score van 15 punten wist te behalen op deze wedstrijd. De omstandigheden tijdens de wedstrijd op 22 Mei in Lierop waren beduidend beter. Het was een zonnige dag met weinig wind. De resultaten van deze dag waren beduidend beter, namelijk 6 schutters die hoogst haalbare score wisten te behalen. Aan de leiding gaan op dit moment de roovere schutter Dirk van de Ven, met 30 punten. Het beste viertal is op dit moment het viertal van het Onze Lieve Vrouwe gilde met 109 punten. Op de foto Jan van Seggelen, met een prachtige score van 15 punten.

 

5 Mei 2019 jaarlijkse wedstrijd Kansplus

E-mail Afdrukken PDF

5 Mei 2019 hebben de 4 Somerense en Astense gilden een wedstrijd geweer schieten voor het goede doel georganiseerd, welke dit jaar plaats vond op het schietterrein de polder in Asten. De opbrengst van deze wedstrijd komt geheel ten goede aan de gehandicapten organisatie kans plus afdeling  Asten, Someren en Deurne. De  jaarlijks terugkerende wedstrijd bracht dit jaar een mooi bedrag op van ongeveer € 1200,00. Deze wedstrijd werd druk bezocht ondanks het frisse weer maar gelukkig bleef het droog en scheen af en toe de zon. De roovere schutters wisten toch weer een aantal prijzen te behalen. De 1e plaats vrije hand was voor Ad Vlemmix, Guus van de Ven werd 2e na een felle kampronde met Ad Vlemmix. Het onderdeel personeel was er een 1e plaats voor Willy Looijmans, een 3e voor Ad Vlemmix, een 4e voor Angela Verstappen en een 6e voor Ton van de Ven. Het beste viertal was het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Lierop met de schutters Willy Jacobs, Hann van Seggelen, Jan van Seggelen en Angela Verstappen. Op het Onderdeel puist was er prijs voor (3e) Toos van Rooij en (9e) Willy Looijmans.

 

14 april 2019 schietwedstrijd op de roovere succesvol

E-mail Afdrukken PDF

14 April 2019 kring geweer schietwedstrijd van het St Antonius gilde op schietterrein de roovere te Lierop. De omstandigheden van het weer, waren zonnig maar wel fris. Er werd goed geschoten door diverse roovere schutters op eigen terrein. Het waren vooral de schutters van het St Antonius gilde die met de meest begeerde titels aan de haal gingen, Guus van de Ven, behaalde de fel begeerde titel van Ere kampioen tijdens deze wedstrijd. Het beste viertal was wederom voor de schutters van het St Antonius gilde met de schutters Ton van de Ven, Wim van Brussel, Guus van de Ven en Frans van de Ven. Op het onderdeel vrije hand was het de roovere  schutter Ad Vlemmix, die de 1e prijs behaalde en Angel van Moorsel, een mooie 3e plaats. Op het onderdeel personeel behaalde Jan van Seggelen, een mooie derde plaats en was er voor Ton van de Ven een 5e plaats en Thieu Scheepers een 6e plaats. De 2e prijs op de puist was voor Toos van Rooij, de 3e prijs Thieu Scheepers, de 4e prijs Guus van de Ven, de 5e prijs Toos van Rooij, de 6e prijs voor Willie Donkers. En zo wisten de roovere schutters hun dag toch weer succesvol af te sluiten. Op de foto het winnende viertal van deze dag.

 

24 maart geweer kringwedstrijd 2019 te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

 

23 Maart 2019 is het nieuwe schiet seizoen van start gegaan, op schietterrein De Beemd in Lieshout. De weersomstandigheden met een prachtige voorjaarszon waren uitstekend en er werd goed geschoten. toch lukte het maar 2 schutters van de roovere om zich in de prijzen te schieten. Het waren de schutters Ad Vlemmix, en Angel van Moorsel, en Jo Looijmans die zich in de prijzen wisten te schieten. Ad Vlemmix behaalde de 1e plaats kampioen, en een mooie 1e plaats vrije hand schieten. Angel van Moorsel behaalde een 6e plaats vrije hand schieten plus een puistprijs, ook was er een puistprijs voor Jo Looijmans. Op de foto Ad Vlemmix die zijn behaalde prijzen in ontvangst neemt in Lieshout. De eerst volgende Kring wedstrijd op 14 April is in Lierop op schietterrein "De ROOVERE".

 

17 maart kringwedstrijd geweerschieten afgelast

E-mail Afdrukken PDF

17 mei 2109 is  het nieuwe geweer schietseizoen 2019 van kring Peelland dat weer van start zou gaan op de St Joris veste te Someren, is afgelast vanwege het overlijden van een gildebroeder. De roovere schutters wensen familie en Gilde St  Joris heel veel sterkte  met dit droevige bericht. De eerst volgende geweer kringwedstrijd is bij het St Servatius gilde te Lieshout 24 Maart 2019.

 

Afsluiting oudjaar 2018

E-mail Afdrukken PDF

Het is weer bijna zover dat we het jaar 2018 gaan afsluiten. Wij gaan het jaar afsluiten op een waardige manier, met een gezellige bijeenkomst, voor alle schutters, en vrijwilligers, of die op een ander manier hun steentje hebben bijgedragen. Schietterrein de roovere tot een succesvol jaar te maken. Het afgelopen jaar hebben de schutters wederom weer diverse prijzen weten te behalen. Ook is er een aanpassing gedaan aan de schietbakken,doormiddel van een roestvrij stalen plaat te plaatsen in de schietbakken, en is het schietdoek  overbodig geworden. Ook heeft er een kleine verbouwing in de schuilhut plaats gevonden doormiddel van een nieuwe keuken en bar te plaatsen. Met dank  aan de personen Jan van  Seggelen,Thieu Scheepers,Ton van de ven, Wim van Brussel, Willy Jacobs, en Willie Donkers die hier zeer actief bij betrokken waren, en wat tot een zeer mooi eind resultaat heeft geleid. Dus alle vrijwilligers, schutters , jeu de boulers,en alle anderen die hun steentje hebben bij gedragen aan dit succesvol 2018, jullie zijn van harte uitgenodigd om op 31 januari van 14.00 uur t/m 18.00 uur het jaar af te sluiten met heerlijke oliebollen , en een drankje om het jaar 2018, op een gezellige manier af te sluiten. Verder wil ik alle medewerkers,  en bezoekers van de site,en alle ander die roovere een warm hart toedragen een zalig en gelukkig  Nieuwjaar 2019 toe wensen.

 

7 oktober kring kampioenschappen Mierlo-Hout

E-mail Afdrukken PDF

7 september 2018 werd er door de roovere schutters deelgenomen aan de kring kampioenschappen van Peelland te Mierlo- Hout. Ditmaal lukte het niet om een van deze titels te behalen. Echter in de bij wedstrijd lukte het wel om verschillende prijzen te behalen. Zo wist Willy Jacobs de kampioen titel te behalen, en zich meteen weer plaatste voor de kring kampioen schappen 2019. Op het onderdeel personeel wist Ad Vlemmix, de 1e plaats te behalen, en zich ook meteen plaatste voor de kring kampioenschappen 2019. Willy Looijmans wist de 1e plaats senioren te behalen, een 3e plaats vrije hand en ook nog een plaats 5e personeel. Het beste viertal werd het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Lierop met de schutters Ad Vlemmix, Thieu Scheepers, Jan van Seggelen, Willy Looijmans. Tot slot was er ook nog een 4e puist prijs voor Willy Jacobs, en een 6e puist prijs voor Willy Looijmans. Op de foto Ad Vlemmix bezig voor de kring kampioen 2018, en die net niet wist te behalen. De nieuwe kring kampioen werd Henk van de Velde uit Aarle-Rixtel.

 

30 september 2018 koppelwedstrijd kruisboog Lierop

E-mail Afdrukken PDF

30 september 2018 vond als afsluiting van Peelland competitie, een Koppel kruisboog wedstrijd plaats op schietterrein de roovere. Bij deze wedstrijd bepaald een lot wie met elkaar een koppel vormt. Dit gebeurt echter pas nadat iedere schutter zijn 15 pijlen heeft geschoten. Dus nadat ieder een lot heeft genomen, worden 2 dezelfde nummers aan elkaar gekoppeld. Het aantal punten van 2 schutters met hetzelfde lot word opgeteld. Er kunnen maximaal 30 punten gehaald worden. de eerste prijs was voor het was het koppel Wim van Dijk, Aarle- Rixtel, en Gerrit Janssen, Boekel,die de 1e prijs behaalden met 29 punten. De 2e prijs was voor het roovere koppel Willy Jacobs, en Wim van Brussel, met 28 punten. Drie koppels waren geëindigd op 26 punten met moesten nog kampen voor de 3e plaats. na diverse kampronden behaalde het koppel Ad Vlemmix, en Thea van Otterdijk, de derde plaats. Zo werden de kruisboog wedstrijden van Peelland voor het jaar 2018 afgesloten op een zonnig en frisse dag met een koppel wedstrijd afgesloten. Op 28 oktober 2018 zal de jaarlijkse kruisboog vergadering plaats vinden te Mierlo-Hout ,en zullen de datums voor de kruisboog wedstrijden 2019 worden vastgesteld. Op de foto de drie winnende koppels van deze wedstrijd

 

26 augustus geweer schiet wedstrijd op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

26 augustus Lieropse schutters dominant aanwezig op schietterrein de roovere, tijdens de kringwedstrijd van Peelland in Lierop. Met een totaal van 28 prijzen welke op deze dag te behalen waren,wisten de schutters uit Lierop maar liefst 15 prijzen te behalen waarvan er 5 voor  Ad Vlemmix waren, namelijk, 1e ere kampioen, 1e kampioen, 2e personeel, 2e vrije hand, 7e puist. De schutter Jan van Seggelen, behaalde de 1e prijs vrije hand, en de 6e prijs personeel. Willy Looijmans, behaalde een 2e prijs bij de bejaarden, 5e prijs personeel, 2e prijs puist. Guus van de Ven behaalde een 4e prijs vrije hand, en een 5e prijs personeel. De schutter Ton van de Ven, behaalde een 4e prijs personeel. Tot slot behaalden Wim van de Eijnden,3e prijs puist en Peter Berkers een 6e prijs puist. Jan van Seggelen wist zich op deze dag met zijn 1e prijs vrije hand te plaatsen voor het kring kampioenschap welke gehouden worden te Mierlo-Hout, op zondag 7 oktober. De aanvang van deze wedstrijd zal om 12.00uur van start gaan. Op de foto de schutters welke op dat moment bezig zijn met de wedstrijd. Tot slot zal er aanstaande woensdag een koppelwedstrijd met de kruisboog plaatsvinden op schietterrein de roovere waar iedere schutter uit Peelland mag deelnemen aanvang 17,00 uur.

 

26 augustus kringschietwedstrijd op schietterrein de roovere

E-mail Afdrukken PDF

Na een  wel  verdiende vakantie is het weer zover . Op  26 augustus is er een geweer schietwedstrijd op de roovere te Lierop van het St Antonius gilde. Er zal geschoten worden op de onderdelen vrije hand, 6 prijzen, kampioen,2 prijzen, ere kampioen, 1 prijs, personeel, 6 prijzen, en puist schieten, 7 prijzen, en viertal schieten, de prijzen bestaan uit levensmiddelen pakketten. Dit is een kringwedstrijd, en is de deelname uit kring Peelland ,alleen voor gilden die hier bij aangesloten zijn.

 

Spannende finale bij kruisboog wedstrijd te Lieshout met verrassende uitslag

E-mail Afdrukken PDF

4 juni 2018 een verrassende ontknoping kruisboog competitie Peelland. De finale wedstrijd die verschoten werd in Lieshout daar wist Dirk van de Ven de volle 15 punten te behalen. Hierdoor op gelijke hoogte gekomen met Ad Vlemmix. Met deze gelijke stand moest er gekampt voor de 1e plaats en 2e plaats. Er werd nadat er getost was, bepaald wie als eerste moest beginnen. Ad Vlemmix was de schutter die als eerste moest beginnen. Er werd geschoten op 3 bomen, op elke boom een schot. Na de eerste ronde was de stand gelijk. De volgende ronde werd geschoten met een hand. In deze ronde wisten beide schutters wederom volledig te scoren. In de 3e ronde werd de moeilijkheid factor verder opgevoerd en werd de afstand van de boom vergroot. Toch wisten beide schutters wederom volledig te scoren. De ronde hierna moest met beide voeten volledig tegen elkaar geschoten worden, zodat de stabiliteit behoorlijk moeilijk is te behouden. Het eerste schot van Ad Vlemmix was mis, Dirk van de Ven die wel raak schoot, behaalde zo de 1e plaats Kampioen van kring Peelland 2018 en wist de kampioen Ad Vlemmix van de laatste 2 jaar te verslaan. Ad moest genoegen nemen met een 2e plaats in 2018. Voor het viertal schieten volgde ook nog een verrassende ontknoping. Het viertal van het Onze Lieve Vrouwe gilde Lierop die voorgaande wedstrijd nog aan de Leiding ging, werd op de laatste wedstrijddag nog verslagen door de schutters van het St Antonius Abt gilde Lierop met 1 punt verschil. De schutters van het winnende viertal waren Guus van de Ven, Wim van Brussel, Peter Berkers en Dirk van de Ven.  Op de foto de winnende kampioen van Peelland 2018 Dirk van de Ven, namens alle roovere schutters proficiat.

 

1 Juli geweer schietwedstrijd te Someren Eind

E-mail Afdrukken PDF

1 Juli werd een  geweer kring wedstrijd gehouden bij het St Lambertus gilde te Someren-Eind . Het was een zeer warme dag de zon scheen uitbundig en er stond een straffe wind, met het gevolg dat de schietbakken niet geheel stil stonden . Toch was de roovere schutter Willy Looijmans in een blakende vorm en wist maar liefst 4 prijzen te behalen . Op het onderdeel kampioen behaalde Willy Looijmans een 1e plaats   Op het onderdeel personeel behaalde  Willy Looijmans ook een 1e plaats Op het onderdeel senioren was de 1e plaats wederom voor Willy Looijmans  En wist ook nog een derde plaats vrije hand te behalen. Op de foto Williy bezig met zijn kampioens titel binnen te halen

 

27 juni kruisboog wedstrijd in Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

Kruisboog competitie gaat een spannend einde krijgen met de laatste afsluitwedstrijd die in Lieshout op 4 juli gehouden wordt . Op dit moment gaat Ad Vlemmix aan kop maar op de laatste wedstrijd dag kan Dirk van de  Ven nog langszij komen als het hem lukt om op de laatste wedstrijd 15 punten te schieten. Dan zullen beide schutters nog moeten kampen voor de 1e plaats mits dirk van de Ven de volle 15 punten weet te behalen. Het beste viertal dat op dit moment aan de leiding is het Onze Lieve Vrouwe van de Zeven Weeën met het St Antonius gilde beide uit Lierop met een klein verschil van 6 punten. op de foto de kruisboog wedstrijd te Aarle Rixtel.

 

13 juni kruisboog wedstrijd te Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

13 juni werd alweer  de 4e kruisboog wedstrijd van kring Peelland geschoten te Vlierden, de weersomstandigheden waren ditmaal gunstig, het was warm en zonnig  ideaal schiet weer. Het lukte 4 schutters om de volle 15 punten te behalen. Waarvan 3 roovere schutters namelijk Dirk van de Ven, Ad Vlemmix,Guus van de Ven,en een schutter uit Someren-Eind, Thieu Knapen. Aan de leiding van deze competitie gaan op dit moment Dirk van de Ven, en Ad Vlemmix, ieder met 58 punten in de A klasse. In de B klasse gaat  Jan Leenders, uit Boekel aan kop met 41 punten gevolgd door de roovere schutter Thieu Scheepers, met een punt verschil, en zal het komende woensdag spannend worden in Lierop of Jan Leenders de kop blijft behouden . Het viertal van het onze lieve vrouwe gilde gaat momenteel aan kop 209 punten gevolgd door het St Antonius Abt gilde met 195 punten beide uit Lierop. 20 juni is de kruisboog wedstrijd op schietterrein de roovere aanvang 17.00 uur

 

3 juni waren de roovere schutters te gast in Beek Donk

E-mail Afdrukken PDF

3 juni waren verschillende roovere schutters afgereisd naar Beek en Donk om daar aan een kring geweer wedstrijd deel te nemen, het lukte maar drie roovere schutters om in de prijzen te schieten. De weersomstandigheden waren uitstekend,de zon scheen overvloedig en het was windstil,daar lag het niet aan.  Ad Vlemmix, wist op het onderdeel personeel 1e plaats te behalen, en Angel van Moorsel, een 6e plaats. Op het onderdeel kampioen wist Willy Looijmans de reserve kampioen te behalen, en wisten Ad Vlemmix, en Willy Looijmans zich meteen te plaatsen voor de kringkampioenschappen 2018. Op de foto Willy Looijmans, bezig in opperste concentratie om de begeerde titel binnen te halen.

 

2 juni afsluiting competitie op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

2  juni 2018 was het weer zover, en werd de onderlinge competitie weer afgesloten met een prijs uitreiking op schietterrein de roovere. Ad Vlemmix wist op het onderdeel opgelegd geweer schieten de 1e plaats te behalen met 143 punten, met een verschil van 2 punten behaald door Willie Looijmans, namelijk 142 punten goed voor een tweede plaats. Het best verbeterde gemiddelde  op dit onderdeel was voor  Peter Berkers.  Het onderdeel vrije hand geweer schieten  was Ad Vlemmix, wederom niet te verslaan op dit onderdeel, en behaalde zo de 1e plaats en kon Willy Looijmans, alleen maar genoegen nemen met een 2e plaats, een verrassende schutter was Jan van Seggelen, die  op dit onderdeel  het best verbeterde gemiddelde wist te behalen. Op het onderdeel kruisboog was Ad Vlemmix wederom de winnaar van de 1e plaats ,en wist Thieu Scheepers, het best verbeterde gemiddelde te behalen op dit onderdeel. Het hoogst geëindigd in het algemeen klassement over alle drie de onderdelen was wederom Ad Vlemmix. Na de prijsuitreiking werd deze zonnige middag afgesloten met een over heerlijke barbecue . De volgende competitie zal in september weer van start gaan, verdeeld over 7 wedstrijden. De schutters zullen hun uiterste best doen Ad Vlemmix in 2019 te verslaan.

 

24 mei kruisboog wedstrijd op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

23 mei werd op schietterrein de roovere de derde wedstrijd van de Peelland competitie 2018 geschoten. De weersomstandigheden waren ditmaal een stuk aangenamer dan de vorige 2 wedstrijden. De resultaten van de schutters waren dan ook ditmaal stukken beter als de 2 voorgaande wedstrijden. Het lukte de 3 schutters  Dirk van de Ven, Wim van Brussel,en Ad Vlemmix, van de roovere om de volle buit binnen te halen. Aan de leiding gaan op dit moment in de A klasse Dirk van de Ven, en Ad Vlemmix, beide met 43 punten.  Het viertal van Onze lieve Vrouwe gilde gaat op dit moment aan de leiding na 3 wedstrijden met 55 punten met de schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Willy Jacobs, Willie Donkers, met een verschil van 2 punten op het St Antonius Abt gilde Lierop. De volgende kruisboog wedstrijd is in Vlierden  13 juni.

 

16 mei tweede kruisboog wedstrijd te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

16 mei werd de tweede wedstrijd van de kruisboog competitie alweer verschoten. De eerste wedstrijd vond plaats te Boekel. Het weer tijdens deze wedstrijd was zonnig maar wel fris,en de straffe wind zorgde er voor dat de schietresultaten matig waren, en dat er maar een roovere schutter Dirk van de Ven in staat was om de volle 15 punten te behalen onder deze omstandigheden. De tweede wedstrijd welke werd geschoten te Deurne,waren de omstandigheden niet veel beter, het waaide behoorlijk hard wat niet ten goede kwam van de resultaten. Het lukte maar 2 schutters om de volle punten te behalen. Namelijk de roovere schutter Ad Vlemmix, Lierop  en Jan Leenders, Boekel. Het beste viertal over deze beide wedstrijden is het viertal van het Onze Lieve Vrouwe van de Zeven Weeën, met  totaal van 100 punten, gevolgd  door het ST Antonius gilde Lierop met totaal 99 punten beide van de roovere. Op de foto de roovere schutter Peter Berkers, die onder deze omstandigheden toch 14 punten wist te behalen.

 

5 mei 2018 gilden op de bres voor Kansplus Someren-Asten

E-mail Afdrukken PDF

Afgelopen  zondag  6 mei wisten de drie Somerese gilden, en het gilde uit Asten een mooi bedrag van plus minus € 800,- bijeen te schieten voor de gehandicapten organisatie kansplus Asten- Someren. Deze schietwedstrijd wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van mei, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt voor deze organisatie. Deze wedstrijd vond plaats onder een stralende zon. De roovere schutters waren weer in goeden doen en wisten weer diverse prijzen te behalen onder deze omstandigheden. Op het onderdeel personeel, wist Peter Berkers, een 2e plaats te behalen, een mooie 3e plaats voor Thieu Scheepers en een 4e plaats voor Wim van Brussel. De vrije hand wist Wim van Brussel een mooie 2e plaats te behalen en was er een 5e plaats voor Ad Vlemmix. Op het onderdeel senioren was Ton van de Ven niet te verslaan en behaalde een mooie 1e plaats. Tot slot waren er ook nog vier puistprijzen voor Toon van Vroonhoven, Toos van Rooij, Frans van Moorsel en Johan Vlemmix. Op de foto Peter Berkers in actie tijdens deze wedstrijd, op het onderdeel vrije hand schieten.

 

22 april schietwedstrijd op de roovere succesvol voor de schutters van de roovere

E-mail Afdrukken PDF

22 April 2018 waren de roovere schutters in zeer goede vorm, op de geweer kringwedstrijd van het Onze lieve Vrouwe gilde van Lierop, welke plaatsvond op schietterrein de roovere. Het weer was een prachtige lentedag met een heerlijke temperatuur en een stralende zon, het was de schutster Angela Verstappen, van de roovere die in een uitstekende vorm verkeerde en maar liefst 4 persoonlijke prijzen wist te behalen, namelijk 1e ere kampioen, 2e reserve kampioen, 5e personeel en 5e vrije hand. De schutter Ad Vlemmix haalde de 1e plaats vrije hand en de 2e plaats personeel. De schutter Willy Looijmans, haalde 3e plaats personeel en een 6e plaats vrije hand. Peter Berkers, wist ook nog een 2e plaats bij de senioren te behalen. Het beste viertal van deze dag was het Onze Lieve Vrouwe gilde met de schutters Angela Verstappen, Willy Looijmans, Jan van Seggelen en Ad Vlemmix. Op het onderdeel puist waren er ook nog 3 prijzen voor de schutters, 2e Nicole van Moorsel, 3e Hann van Seggelen en 6e Jo Looijmans. Kortom een zeer succesvolle dag voor al deze roovere schutters. De eerst volgende wedstrijd is in Someren-Eind op schietterrein de kolenboer op zondag 6 mei 2018, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt voor de gehandicapten organisatie Kansplus, Asten, Someren en Deurne. Dit is een vrije wedstrijd die voor ieder toegankelijk is en mee mag doen indien in het bezit is met een geldige schietpas van KNTS of KNSA.

 

8 april kringwedstrijd Aarle - Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 8 april 2018 waren diverse roovere schutters af gereisd naar kringwedstrijd in Aarle-Rixtel. Het was en prachtige lentedag onder een stralende zon, het lukte toch een drietal schutters van de roovere om zich in de prijzen te schieten. Zo behaalde de roovere schutter Ad Vlemmix een mooie 2e plaats bij reserve kampioen. Op het onderdeel vrije hand behaalde Ad Vlemmix een 2e plaats. Willie Donkers behaalde een 5e plaats personeel. Het beste viertal werd het Onze Lieve Vrouwe gilde met de schutters Gerard van de Linden, Thieu Scheepers, Ad Vlemmix en Willie Donkers. Op het onderdeel puist behaalde Thieu Scheepers een 4e puistprijs. Op de foto ad Vlemmix met het afhalen van zijn prijs.

 

Willie Donkers Peelland kampioen bij de seniorenschutters 2018

E-mail Afdrukken PDF

4 april 2018 waren de senioren schutters te gast op het schietterrein de kolenboer te Someren-Eind. Het was vorige maand niet gelukt om het jaarlijks terugkerende Koning en kampioen van Peelland van de senioren in zijn geheel af te werken, vanwege de weersomstandigheden, harde wind en regen. Besloten werd nadat de koning Peelland bekend was, de kampioen van Peelland op het schietterrein de kolenboer verder af te werken een maand later. Het was Willie Donkers die in een uitstekende vorm verkeerde en dat bewees door een meesterlijk schot te lossen en de vogel in zijn geheel naar beneden schoot. En de titel kampioen van Peelland  2018 op zijn naam schreef. Na de gebruikelijke felicitaties werd de wedstrijd hervat en bewees Willie Donkers, dat het geen geluk treffer was en vervolgens de volgende vogel wederom  met een voltreffer weer volledig uit elkaar spatte. Op de foto neemt Willie Donkers zijn prijzen in ontvangst.

 

11 maart opening schiet seizoen 2018 Someren

E-mail Afdrukken PDF

11 maart 2018 werd nieuwe schiet seizoen aangevangen, na een korte winterstop van enkele maanden. De eerste kring wedstrijd vond plaats op de St Joris veste te Someren. Het weer was gunstig bijeen tempratuur van 16 graden. Toch was de opkomst van de schutters maar matig gezien de weersomstandigheden. Het was toch weer de straffe wind die de schutters parten speelde, en de wedstrijd tot een vroegtijdig einde bracht, toch lukte het 2 roovere schutters om een vijftal prijzen te behalen. waarvan een op de vrije hand, 2x op de onderdelen opgelegd, en een puistprijs. De winnaars van deze prijzen waren de schutters Willie Looijmans, vrijehand, Ad Vlemmix 2x opgelegd,en 1x puist. op de foto Willy Looijmans met het afhalen van zijn prijs.

 

 

10 maart nieuwe competitie jeu de boulles op "DE ROOVERE"

E-mail Afdrukken PDF

Op 10 maart 2018 werd voor het eerst een nieuwe activiteit opgestart op schietterrein de roovere Er werd een jeu de boules wedstrijd opgestart, tussen beide gilden. Bij de inschrijving op de 1e dag hebben zich al 14 deelnemers aangemeld. Er kan gespeeld worden op alle zaterdagen tot begin juni ,dan zal bekend gemaakt worden wie op de eerste plaats is geëindigd. Deze competitie is opgezet door de organisatie  Wim van de Eijnden en Willy Looijmans , Wim van Brussel, de deelname is gratis, en alleen mogelijk voor leden van  beide gilden en hun familieleden. voor meer informatie of aanmelden kan je terecht bij de organisatie, via de app, telefoon, of op het schietterrein de roovere ,elke zaterdag vanaf 14.30 uur tot en met 18.00 uur. Op de foto zijn de eerste deelnemers bezig met hun wedstrijd.

 

31 december 2017 afsluiting oudjaar

E-mail Afdrukken PDF

Zoals gebruikelijk gaan we het oudjaar af sluiten met oliebollen en een drankje voor alle schutters en vrijwilgers die ons altijd bijstaan,a op zondag 31 december 2017, aanvang 14.00 uur t/m 18.00 uur.  Het jaar 2017 was voor de roovere schutters een succesvol jaar. Maar het bijzonderste was toch de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen geweer schieten op schietterrein de roovere. Deze werd gehouden onder stralende omstandigheden,en dank zij onze sponsors hebben wij  deze positief kunnen afsluiten. Maar de grootste verrassing tijdens deze Nederlandse  kampioenschappen was toch dat de schutster Angela Verstappen, van de roovere, de titel Nederlands Kampioen vrije hand wist te behalen. Op kringwedstrijden van Peelland, en andere wedstrijden werden maar liefst 74 prijzen behaald, en 6 korps prijzen. Op de kringwedstrijden van Peelland met de kruisboog werd in de A klasse, 1e plaats voor Ad Vlemmix, en de 2e plaats voor Wim van Brussel, in de B klasse was de 1e plaats voor Ton van de Ven, en een 2e plaats voor Willy Looijmans,en het beste korps was voor Jhon Smits, Ad Vlemmix, W Jacobs, Johan Vlemmix, allen roovere schutters. Dan rest mij nog om alle schutters en de mensen die het  afgelopen jaar hun bijdrage hebben gedaan om deze wedstrijden te kunnen organiseren, en te bedanken voor hun inzet, verder wil ik ieder een zalig uiteinde en een Gelukkig  Nieuwjaar toe wensen

 

5 november 2017 vrije schietwedstrijd Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

5 november 2017 werd het geweer schietseizoen van kring Peelland op de wip afgesloten met een vrij toegankelijke schietwedstrijd te Lieshout. De opkomst was groot voor deze laatste wedstrijd van het jaar 2017. Het schietseizoen zal in medio maart 2018 weer worden hervat, nadat de nieuwe wedstrijden weer zijn vastgelegd. De aanvang van deze wedstrijd werd begonnen bij een echte herfstachtige temperatuur, behoorlijk fris dus. Een drietal roovere schutters wist zich toch weer in de prijzen te schieten. Op het onderdeel vrije hand behaalde Angel van Moorsel een 4e plaats, Willie Donkers een 6e plaats en Hann van Seggelen een 7e plaats. En tot slot nog een 5e plaats personeel voor Angel van Moorsel. De eerste puist prijs was voor Willie Donkers. Op de foto de schutters tijdens de wedstrijd.

 

22 Oktober vrije schietwedstrijd te Aarle Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

22 oktober 2017 vrije geweerschietwedstrijd te Aarle Rixtel. Deze vond plaats onder wat herfstachtige omstandigheden. Van alle roovere schutters die aan deze wedstrijd deelnamen was Angel van Moorsel, als enige in staat om zich in de prijzen te schieten. Het was een unieke prestatie van deze schutter, die in een uitmuntende vorm verkeerde en maar liefst 4 prijzen wist te behalen, namelijk 1e plaats ere kampioen, vervolgens ook nog eens 1e plaats kampioen, en een prachtige  4e plaats vrije hand, en tot slot ook nog een 5e plaats personeel. De eerst volgende wedstrijd is een vrije avond wedstrijd op zaterdag 28 oktober, aanvang 18.00 uur op de St Joris veste te Someren. Nog even gezellig bij elkaar tijdens de prijs uitreiking.

 

8 oktober kringwedstrijd in Lierop op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 8 oktober 2017 laatste kringwedstrijd geweer schieten van dit seizoen op schietterrein de roovere. De weersomstandigheden waren een beetje druilerig. Toch wisten de roovere schutters diverse prijzen in de wacht te slepen en zo de laatste kringwedstrijd toch nog succesvol af te sluiten. De roovere schutter Frans van de Ven was deze keer de beste schutter op het onderdeel vrije hand schieten. Hij behaalde een mooie 1e prijs en plaatste zich meteen voor de deelname aan de kring kampioenschappen 2018 vrije hand. Guus van de Ven wist een mooie 3e plaats te behalen op de vrije hand. Willie Donkers wist de 5e plaats te behalen en Angel van Moorsel een 6e plaats. Op het onderdeel personeel wist Angel van Moorsel een 6e plaats te behalen. Het beste viertal van deze dag was het team van de roovere met de schutters Angel van Moorsel, Willy Looijmans, Thieu Scheepers en Willie Donkers. Ze hebben zich ook weer meteen geplaatst voor de kring kampioenschappen 2018. Op het onderdeel puist waren er 4 prijzen voor Guus van de Ven, Wim van de Eijnden, Hann van Seggelen en Willie Donkers. Op de foto het winnende viertal met de schutters van links naar rechts Willy Looijmans, Thieu Scheepers, Willie Donkers en Angel van Moorsel. Na deze wedstrijd volgen nog drie vrije wedstrijden, die voor ieder toegankelijk zijn die in bezit van een licentie. De eerst volgende is op 22 oktober te Aarle Rixtel.

 

1 Oktober kring kampioenschappen op de St Joris veste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

1 oktober 2017 Kringkampioen schappen op de St Joris veste te Someren. Op deze dag worden 2 wedstrijden geschoten voor het kring kampioenschap, plus een  kringwedstrijd, de schutters van de roovere die zich geplaatst hadden voor dit kring kampioenschap waren ditmaal niet in staat om met de hoogste eer aan de haal te gaan. Kringkampioen werd Berry Vorstenbosch uit Lieshout . Korps kringkampioen werd het team St Joris uit Someren. Kring kampioen vrije hand werd Jan van Bree uit Stiphout. Nadat de kring kampioenen bekend waren werd de kringwedstrijd weer voort gezet. Het was de schutter Jan van Seggelen die een 2e plaats wist te behalen op het onderdeel personeel en hiermee heeft deze roovere schutter zich weer meteen geplaatst voor de kring kampioenschappen 2018. Op het onderdeel  vrije hand wist Angel van Moorsel een 3e plaats te behalen, net niet voldoende voor de volgende kring kampioenschappen 2018, hiervoor telt alleen maar een 1e of  2e plaats. Op het onderdeel puist was er een prijs voor Ad Vlemmix en een voor Willy Looijmans. Op de foto jan van Seggelen met zijn behaalde prijs. De volgende wedstrijd is op schietterrein de roovere in Lierop op 8 oktober 2017. Dit is een kring wedstrijd dus een mogelijkheid om je weer te plaatsen voor de volgende kring kampioenschappen in 2018

 

24 september 2017 geweer wedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

Op 24 september 2017 roovere schutters acht maal in de prijzen tijdens laatste schietwedstrijd voor de kring kampioenschappen, met een laatste mogelijkheid om je te plaatsen voor deze laatste kringkampioenschappen 2017. Om hieraan te mogen deel nemen moet men minimaal een eerste of een tweede plaats behaald hebben op de wedstrijden die vanaf het kringkampioenschap 2016 geschoten zijn. Met uitzondering van vrije wedstrijden, deze tellen niet mee. Het beste viertal deze dag waren de roovere schutters Willy Jacobs, Jan van Seggelen, Hann van Seggelen en Angel van Moorsel die de 1e plaats behaalden. Op het onderdeel personeel behaalde Jan van Seggelen een 3e plaats, was er voor Willy Jacobs 4e plaats en Angel van Moorsel een 6e plaats. Op het onderdeel vrije hand behaalde Angel van Moorsel een mooie 1e plaats. Tot slot waren er nog 3 puistprijzen voor Angel van Moorsel en een puistprijs voor Hann van Seggelen. De volgende wedstrijd is het kring kampioenschap van Peelland, welke zullen plaats vinden op zondag 1 oktober vinden bij de st Joris veste te Someren aanvang 12.00 uur.

 

Koppelwedstrijd te Aarle-Rixtel succesvol afgesloten

E-mail Afdrukken PDF

Na een korte vakantie werd op 30 augustus werd de koppel wedstrijd met kruisboog geschoten in Aarle-Rixtel. Het weer werkte niet bepaald mee. Na aanvang van de wedstrijd barste er hevige onweersbui los, met de nodige regen. Na deze hoosbui wisten de roovere schutters deze wedstrijd succesvol af te sluiten. Willy Jacobs, behaalde een mooie 2e plaats en Willie Donkers, samen met Johan Vlemmix, een gedeelde 3e plaats met deze koppelwedstrijd. Op deze dag moest nog een wedstrijd geschoten worden, namelijk persoonlijk kampioen van Peelland competitie 2017 welke vanwege omstandigheden niet kon doorgaan op 19 juli 2017. De roovere schutters Wim van Brussel en  Ad Vlemmix, beide gelijk geëindigd met deze competitie, moesten gaan kampen voor de 1e en de 2e plaats. Na een aantal verschillende kampronden met diverse moeilijkheden was het uiteindelijk Ad Vlemmix, die de 1e plaats behaalde en Wim van Brussel de 2e plaats behaalde. Een mooie prestatie van deze beide schutters. De volgende activiteit vind plaats op schietterrein de roovere namelijk het Koning schieten van het Onze Lieve Vrouwe Gilde aanvang 11.30 uur. De huidige Koning Willy Jacobs zal proberen zijn huidige titel wederom te behalen. Op de foto de huidige koning 2015-2017.

 

Schutters van de roovere niet te kloppen met Peelland competitie 2017

E-mail Afdrukken PDF

12 Juli  2017 Peelland competitie kruisboog wederom succesvol voor de roovere schutters. Na een spannende laatste competitie wedstrijd in Boekel,waren het 2 roovere teams die met elkaar als hoogste stonden geklasseerd . Dus moest uiteindelijk deze dag de beslissing vallen wie de eerste plaats zou behalen. Het roovere team met de schutters John Smits, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Willy Jacobs,wisten het andere roovere team te verslaan met 1 punt verschil,en werd zo Peelland kampioen  viertal 2017. Op het onderdeel  persoonlijk, in klasse A, eindigde Wim van Brussel, en Ad Vlemmix, beide ook roovere schutters op gelijke hoogte. Deze wedstrijd zal op  30 augustus worden beslist tijdens de koppel wedstrijd in Aarle Rixtel. In de klasse B persoonlijk, waren het ook 2 roovere schutters, die met de hoogste eer aan de haal gingen. De 1e plaats was voor Ton van de Ven, en de 2e plaats was voor Willy Looijmans, die voor het eerste jaar mee deed aan deze competitie en zo een knappe prestatie wist neer te zetten. Op de foto Willy Looijmans die in Boekel zijn behaalde prijs in ontvangst nam uit handen van Mies Sijbers.

 

9 Juli 2017 geweer schieten st Lambertus Someren-eind

E-mail Afdrukken PDF

9 juli 2017 kringwedstrijd geweer schieten St Lambertus Someren-Eind, met een temperatuur 26 graden was het aangenaam vertoeven bij de kolenboer. Er werd goed geschoten deze dag, toch wisten de roovere schutters nog enkele prijzen te behalen. Op het onderdeel vrije hand behaalde Jan van Seggelen een mooie 3e prijs en Willie Donkers een 6e prijs. Het beste kring korps was wederom het roovere viertal, met de schutters Angel van Moorsel, Jan van Seggelen,  Hann van Seggelen en Willie Donkers. Het onderdeel puist werd een 4e plaats behaald door Hann van Seggelen en een 7e plaats Angel van Moorsel. Op de foto het winnende viertal. De volgende activiteit is de kruisboog wedstrijd te Boekel waar de laatste competitie  kruisboog wedstrijd van kring Peelland zal plaats vinden. Dit belooft een spannende strijd te worden, in de A klasse gaan Wim van Brussel en Ad Vlemmix aan de Leiding. In de B klasse is Willy Looijmans een goede kanshebber om als eerste te eindige, dit zijn allen roovere schutters. Tot slot zijn er ook nog 2 roovere korpsen in de race om de eerste plaats.

 

11 juni 2017 Roovere schutters niet te kloppen op gilde feest St Joris Someren

E-mail Afdrukken PDF

11 juni 2017 Roovere schutters bijzonder succesvol tijdens gildefeest St Joris  Someren. Bij een temperatuur van rond de 30 graden werd aangevangen met de optocht, en dat was voor vele mensen een prachtig en kleurrijk schouwspel. Het was dan ook voor de schutters na twee en een halve km optocht bij deze temperatuur een vermoeiende tocht. Toch wisten onze schutters zich van hun beste zijde te laten zien. Op het onderdeel geweer schieten wist Thieu Scheepers, de eerste plaats kampioen geweer schieten te behalen. Op het onderdeel kruisboog schieten waren er Roovere schutters die de hoogste score hadden en moesten afkampen. De uitslag na afkampen, kampioen in de A klasse Willy Jacobs, en in de B klasse was de 2e plaats voor Stefan van Heugten. Het beste viertal deze dag waren de Roovere schutters Ton van de Ven, Peter Berkers, Wim van Brussel en Guus van de Ven. Op de foto  het winnende viertal tijdens dit gilde feest. Links Guus van de Ven, Wim van Brussel, Ton van de Ven en Peter Berkers, onder toeziend oog van Peter van Otterdijk.

 

Angela Verstappen Nederlands kampioen wipschieten

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 28 mei 2017 onder een stralende zon, vond het Nederlands kampioenschap vrije hand plaats op schietterrein de roovere. Tijdens deze wedstrijd gingen ongeveer een 125 schutters met elkaar de strijd aan om deze fel begeerde titel binnen te halen. Onze eigen schutters die in 2016 alle titels wisten te behalen, gingen de strijd aan met een 24 viertallen. Het team Angel van Moorsel, Johan Vlemmix, Ad Vlemmix en Paul Sanders lukte het om tot de laatste vijf door te dringen. De over gebleven vijf viertallen gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde Nederlandse titel. Na een aantal kamp ronden was het team van St Antonius abt uit Terheijden die deze titel behaalde, met de schutters Iwan Daas, Julian van Geel, Cor Rombouts en Robert van Oosterhout, die uiteindelijk Nederlandse kampioen viertal schieten 2017 werden. Op het onderdeel persoonlijk Nederlands kampioenschap wisten een tweetal schutters van de roovere door te dringen tot de laatste vijf Angela Verstappen en Ad Vlemmix. Het was  uiteindelijk Angela Verstappen die de titel persoonlijk Nederlands kampioen 2017 behaalde en zo het Onze Lieve Vrouwe van de Zeven Weeën Gilde wederom weer op de kaart wist te zetten. Namens de site alle kampioenen van harte Proficiat met jullie behaalde titels. Op de foto de Nederlands kampioenen viertal en persoonlijk.

 

10 juni 2017 opening Peelland competitie kruisboog

E-mail Afdrukken PDF

10 juni vond de eerste openings wedstrijd van de Peelland competitie kruisboog plaats, op schietterrein De Roovere . Hieraan namen  38 schutters  deel. Er waren 7 deelnemende schutters die de volle buit van 15 punten wisten te behalen, waarvan maar liefst 6 roovere schutters. Namelijk  Willy Looijmans, Peter Berkers, Wim van Brussel, John Smits, Johan Vlemmix, Ad Vlemmix, en de zevende schutter was Paul Koster, uit Someren-eind, deze schutters gaan na deze wedstrijd aan de leiding. Het korps van het Onze Lieve Vrouwe Gilde, gaat op dit moment aan de leiding. Op de foto met elkaar in gesprek over de behaalde resultaten.

 

7 mei mooie opbrengst voor kans plus Asten-Someren

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 7 mei 2017 waren vele schutters aanwezig om deel te nemen aan de vrije schietwedstrijd op schietterrein de roovere, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van de gehandicapte vereniging kansplus Asten -Someren. Het openings schot werd gelost door de wethouder  van gemeente Someren  Gonnie van Bussel. Het was ideaal schietweer en werd er fel gestreden op de diverse onderdelen. Willy Jacobs wist een  2e plaats op de ere kampioen te behalen. Willie Donkers, een 3e plaats op het onderdeel kampioen. Op het onderdeel personeel wist Ad Vlemmix, een 1e plaats te behalen, en Willie Donkers, een 3e plaats  Het onderdeel vrije hand was er 3e plaats voor Ad Vlemmix, en Ton van de Ven, een 6e plaats. Het beste viertal was wederom het roovere viertal met de schutters Willie Donkers, Angel van Moorsel, Willy Looijmans, Ad Vlemmix. De opbrengst van deze wedstrijd leverde het mooie bedrag van € 678,50 dat geheel ten goede komt van kansplus Asten-Someren. Op de foto het winnende viertal

 

23 april geweerschiet wedstrijd Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

23 april 2017 schutters van de roovere wederom goed op dreef tijdens kring schietwedstrijd te Beek en Donk.  Met een frisse dag was het voor de schutters van de roovere geen probleem om zich weer van de beste kant te laten zien. Ad Vlemmix, en Angel van Moorsel, waren beide in goede vorm. De eerste plaats kampioen was voor Ad Vlemmix, reserve kampioen werd Angel van Moorsel. Het onderdeel personeel was de 1e plaats voor Angel van Moorsel, en Ad Vlemmix, werd 2e op dit onderdeel. Het onderdeel vrije Hand was de 1e plaats wederom voor Ad Vlemmix, dat belooft wat voor de komende Nederlandse kampioenschappen vrije hand welke gehouden worden in Lierop op schietterrein de roovere op 28 Mei. De titel persoonlijk Nederlands kampioen 2016 was voor Ad Vlemmix, met deze vorm zal deze schutter zeker weer proberen om deze titel te herhalen. De schutter Willy Jacobs wist ook nog een 5e plaats vrije hand te behalen. Het viertal bestaande uit de schutters Willy Jacobs, Jan van Seggelen, Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, wisten een 1e plaats viertal opgelegd te behalen.

 

9 april 2017 schietwedstrijd te Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

9 april 2017 onder stralende zon bij een temperatuur van 22 graden werd in Aarle-Rixtel een kringwedstrijd geweer geschoten. De roovere schutters wisten weer diverse prijzen in de wacht te slepen, de schutter Ad Vlemmix, momenteel in een uitstekende vorm wist wederom de 1e prijs vrije hand te behalen. Hopelijk weet deze schutter zijn vorm te behouden tot de Nederlandse kampioenschappen vrije hand welke in Lierop gehouden worden op 28 Mei. Op het onderdeel personeel behaalde Angel van Moorsel een 5e plaats, en Ad Vlemmix een 6e  plaats. Willie Donkers, die als gast schutter mee deed met het viertal van Someren behaalde een 1e plaats. Op het onderdeel puist behaalde Hann van Seggelen, een 2e plaats. Op de foto de schutters genietend van de warme voorjaars zon.

 

2 april 2017 roovere schutters goed op dreef

E-mail Afdrukken PDF

Op zondag 2 april 2017 werd alweer de derde geweer kring wedstrijd van 2017 gehouden, ditmaal op schietterrein de roovere. Dit vond plaats onder prachtige weersomstandigheden bij een tempratuur van 16 graden en volop zon. Ideale schiet omstandigheden dus. De opkomst was groot en er werd flink gestreden op de diverse onderdelen. Maar de roovere schutters waren weer goed in vorm, en wisten diverse prijzen te behalen. Ad Vlemmix was weer in een uitstekende vorm en wist maar liefst 4 prijzen te behalen, namelijk 1e plaats kampioen, 1e plaats personeel, 1e plaats vrije hand, reserve kampioen werd Willy Jacobs. Angela Verstappen, ook in een uitstekende vorm wist een mooie 3e plaats te behalen op het onderdeel personeel, en een 3e plaats vrije hand. Een mooie 1e plaats was voor het viertal met de schutters Ad Vlemmix, Willy Looijmans, Thieu Scheepers en Willie Donkers. Op het onderdeel puist 1e Hannie van de Ven, 4e Angel van Moorsel en 7e Guus van de Ven. Op de foto Willy Jacobs met het afhalen van zijn behaalde prijs.

 

12 maart 2017 eerste schietwedstrijd St Joris veste Someren

E-mail Afdrukken PDF

12 Maart 2017 zijn verschillende roovere schutters afgereisd naar de ST Joris veste te Someren om deel te nemen aan de eerste geweer kring schietwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd vond plaats onder een prachtige voorjaarszon. De roovere schutter Jan van Seggelen,  is dit seizoen al vroeg in uitstekende vorm, en wist de hoogste titel ere kampioen opgelegd te behalen, en heeft zich bij deze weer meteen geplaatst voor de kringkampioenschappen in oktober 2017. Op het onderdeel vrije hand wist de schutter Angel van Moorsel, een 2e plaats te behalen en Ad Vlemmix, een mooie 5e  plaats. Het onderdeel personeel behaalde Ad Vlemmix, een 4e plaats en Angel v Moorsel, een 6e plaats. Tot slot was er ook nog een 1e plaats op het onderdeel puist voor Ad Vlemmix. Op de foto Jan van Seggelen,  die zijn behaalde prijs in ontvangst neemt.

 

10 maart NL doet schietterrein de roovere

E-mail Afdrukken PDF

6 maart 2017 na een korte winterstop zijn de activiteiten op schietterrein “DE ROOVERE”  weer in volle gang . De onderlinge competitie draait inmiddels weer op volle toeren. De organisatie voor de Nederlandse kampioenschappen vrije hand schieten, welke in Lierop gehouden worden, is inmiddels volop in voorbereiding, die zullen  plaats vinden  op 28 Mei 2017. De data van alle geweer schietwedstrijden, en kruisboog wedstrijden, zijn inmiddels ook bekend en staan vermeld op de site onder de rubriek geweer en kruisboog. De eerst volgende activiteit die zal plaats vinden op het  schietterrein, is de actie in het kader van het oranje fonds heel Nederland doet, op 10 en 11 Maart, er zal dan door een 16 tal vrijwilligers onderhoud aan het hele schietterrein, en accommodatie, en kapel worden verricht. De eerst volgende schietwedstrijd met geweer zal op 13 maart plaats vinden op het schietterrein  St Joris veste in Someren.  Op de foto het team  dat  vrijdag 10 maart aktief bezig is met NL doet.

 

Afsluiting van het jaar 2016 op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

31 December 2016 zal zoals de laatste jaren gebruikelijk is zal het jaar 2016 op een gezellige wijze het oud jaar worden afgesloten met overheerlijke oliebollen en onder het genot van een drankje, met alle schutters en alle vrijwilligers die ons ten alle tijden bijstaan bij onze schietwedstrijden en de andere  activiteiten. Om samen met ons van 14.00 uur tot 18.00 uur het oud jaar af te sluiten. Het was wederom een zeer succesvol jaar voor onze roovere schutters, ze wisten op de wedstrijden met geweer maar liefst 65 prijzen in de wacht te slepen tijdens de wedstrijden van de kring Peelland. Maar het grootste succes was toch wel het behalen van het Nederlands kampioenschap vrije-hand viertal. Met de schutters Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix en Paul Sanders. Op het onderdeel persoonlijk Nederlands kampioen wist Ad Vlemmix deze titel ook nog eens te behalen. Met nog een onderdeel te gaan wist Angel van Moorsel ook nog eens het Konings kruis te behalen. Dit is unicum omdat het tijdens de Nederlandse Kampioen schappen nog nooit is voorgekomen dat een vereniging met alle hoofdprijzen aan de haal ging. Met kruisboog wedstrijden wisten de kruisboog schutters knap te scoren en werden met de Peelland competitie Ad Vlemmix 1e en een 2e plaats voor Wim van Brussel in de A klasse. In de B klasse behaalde Willie Donkers een 2e plaats met een promotie naar de A klasse. Dit wat betreft het jaar 2016. Verder wil ik ieder namens de redactie een zalig uiteinde en een gelukkig nieuw jaar 2017 toe te wensen.

 

Huldiging Nederlands Kampioenen vrije hand 2016

E-mail Afdrukken PDF

19 november 2016 werden de roovere schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Paul Sanders, Johan Vlemmix, een receptie aangeboden met hun behaalde Nederlands kampioenschap vrije hand welke zij op 22 mei 2016 behaalden. Deze dag was voor deze schutters zo bijzonder succesvol. Dat deze kanjers maar liefst alle hoofd prijzen wisten te behalen, namelijk Nederlands kampioen viertal met de schutters Ad Vlemmix,Johan Vlemmix, Paul Sanders, Angel van Moorsel. Na dit grote succes werd Ad Vlemmix ook nog persoonlijk Nederlands kampioen vrije hand, als laatste wist Angel van Moorsel Nederlands kampioen Konings kruis te behalen. Dat is wel een unieke prestatie van deze schutters het is in de geschiedenis van de Nederlandse kampioenschappen nog nooit voor gekomen dat alle te behalen titels door een vereniging werden gewonnen. De receptie werd druk bezocht om de schutters te feliciteren met behaalde succes. Door deze unieke prestatie mogen de roovere schutters het volgend jaar 2016 op 28 mei het Nederlands kampioenschap organiseren op schietterrein de roovere en zullen deze schutters als eerste hun titel moeten verdedigen. De schutters zullen de komende maanden zich bezig gaan houden met de organisatie hiervan. Op de foto het kampioen viertal tijdens de receptie

 

28 oktober laatste wedstrijd seizoen 2016 op de St Joris veste

E-mail Afdrukken PDF

28 oktober 2016 werd de laatste wedstrijd van het seizoen 2016 geschoten. Dit was een avondwedstrijd welke plaatsvond op de St Joris veste te Someren. Deze wordt geschoten met lampen licht geheel in het duister. Dit is heel wat anders als met daglicht schieten. Toch lukte het de roovere schutters om toch nog diverse prijzen te behalen. Op het onderdeel kampioen was het Thieu Scheepers die een 1e plaats behaalde gevolgd door Angel van Moorsel met een mooie 2e plaats. Het onderdeel ere kampioen was er een mooie 2e plaats voor Willy Looijmans. Het onderdeel personeel was er een 2e plaats voor Angel van Moorsel gevolgd door Willy Looijmans met een 3e plaats. Het onderdeel vrije hand was het Willie Donkers die als enige een 3e  plaats wist te behalen van de roovere schutters. Tot slot wist Willy Looijmans nog een 7e puist prijs te behalen. Het was wederom weer een succesvolle avond voor de roovere schutters..

 

9 oktober 2016 geweer kringwedstrijd op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

9 oktober 2016 laatste kringwedstrijd op schietterrein de roovere voor de winterstop. Deze wedstrijd werd goed bezocht. De weeromstandigheden waren gunstig, mooi na jaars weer en er werd goed geschoten. Vooral op het onderdeel personeel waren de roovere schutters in een goede vorm, en was er een mooie 3e prijs voor Peter Berkers, een 4e prijs voor Willy Jacobs, een 5e Prijs voor Frans van de Ven, en een 6e prijs voor Ad Vlemmix. Op het onderdeel vrije Hand werden ook nog 2 prijzen behaald een mooie 2e plaats voor Angel van Moorsel, en een mooie 4e plaats voor Guus van de Ven na diverse afkamp rondes. Op het onderdeel puist werden maar liefst 5 prijzen behaald door de schutters 1e Mies Sijbers, 2e Willie Donkers, 4e Hann van Seggelen en 6e en 7e Angel van Moorsel. Op de foto Ton van de Ven en Peter Berkers, tijdens het uitreiken van de behaalde prijzen.

 

2 oktober 2016 kring kampioenschappen te Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

2 oktober 2016 vonden de kring kampioenschappen van Peelland plaats te Aarle Rixtel . De weersomstandigheden bijzonder slecht, het was bijzonder nat en koud. De geplaatste schutters van de roovere konden ditmaal niet tot een geweldige score komen en moesten ander schutters voor laten gaan.  Kringkampioen van Peelland werd John van de Vleuten, uit Someren. Kring kampioen vrije hand werd Robbert van de Broek, Someren-eind. Kringkampioen korps werd het St Leonardus gilde Beek-Donk met de schutters Jan Rovers, Huub van de Heuvel, Mario van de Elzen, en Geertjan van Rixtel.  In de bijwedstrijd wisten zich nog enkele roovere schutters zich in de prijzen te schieten. Op het onderdeel vrije hand, behaalde Ad Vlemmix een 1e plaats, en angel van Moorsel een 3e plaats. Het onderdeel personeel  behaalde Angel van Moorsel, een 3e plaats en Ad Vlemmix een 6e plaats. Op het onderdeel senioren schieten behaalde Willy Looijmans een 2e plaats. Op het onderdeel  puist schieten behaalde Stefan van Heugten,een 6e prijs en Willy Looijmans, een 7e prijs

 

14 september koppel wedstrijd met de kruisboog te Boekel

E-mail Afdrukken PDF

Op woensdag 14 september 2016 werd er voor de 2e maal een koppel wedstrijd met de kruisboog georganiseerd door het gilde St. Agatha in Boekel. Er was een opkomst van 23 schutters op deze wedstrijd. Het weer was ditmaal perfect, veel zon weinig wind. De uitslag van deze wedstrijd is: 1e, het koppel, met de schutters Thijs Sanders Boekel, en Paul Koster St Lambertus Someren-Eind. 2e, het koppel met de schutters Jan Weren Boekel, en Bert Vorstenbosch Lieshout. 3e, het koppel met de schutters Gerrit Janssen Boekel, en Goen Vorstenbosch Lieshout. Het koppel Hannie van de Ven en Peter Berkers van de roovere viel net buiten de prijzen met een 4e plaats.

 

27 augustus 2016 gezellige vrije kruisboog wedstrijd op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

27 augustus 2016. Voor het eerst werd er een vrije kruisboog wedstrijd georganiseerd op schietterrein de roovere. Onder het genot van een stralende zon bij een tempratuur van 28 graden. De opkomst was matig, maar dat zal wel komen vanwege de vakantie. Toch waren er nog een zestiental schutters aanwezig om met elkaar de strijd aan te gaan. De A schutters moesten 10 pijlen met beide handen schieten en vijf pijlen met een hand. Wat opviel dat velen schutters dit beter deden dan met beide handen. De B schutters mochten alle pijlen met 2 handen schieten. Nadat ieder deze ronde had geschoten waren er zes schutters uit de A en B klasse die 14 punten behaalden. Deze gingen met elkaar de strijd aan, met de zelfde discipline, en uit eindelijk was het Johan Vlemmix die de eerste plaats behaalde, en was het Wim van Brussel die de 2e plaats behaalde na een felle strijd met Willie Donkers, en Peter Berkers.  Hierna gingen alle 13 punters met elkaar in de strijd voor de 3e en 4e prijs, het was Paul Koster, uit Someren Eind, die na 2 schoten de 3e plaats behaalde, en Ton van de Ven, na vijf schoten de 4e plaats behaalde,en Thijs Sanders, uit Boekel hiermee versloeg. Op de foto de zichtbaar gelukkige winnaar Ton van de Ven, met het afhalen van zijn prijs, welke werd uitgereikt door Willie Donkers

 

Zaterdag 27 augustus vrije kruisboogwedstrijd op schietterrein "De Roovere"

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 27 augustus vrije kruisboog wedstrijd te Lierop

Aanvang 14.00 uur

De A klasse 15 pijlen op een wip van 8 cm, waarvan er 5 pijlen er met een hand moeten worden geschoten.

De B klasse alle 15 pijlen met 2 handen.

Inschrijf geld € 3,00 per schutter, alle inleg zal worden uitgekeerd als prijzengeld.

Het af kampen zal door de A klasse en de  B klasse geschieden op de door de organisatie aangegeven boom, allen met de zelfde discipline.

Schietterrein “DE ROOVERE”

 

Kermis toernooi kruisboog te Boekel op 7 augustus 2016

E-mail Afdrukken PDF

Op 7 augustus. 2016 gingen verschillende “Roovere”schutters naar Boekel voor een wedstrijd kruisboogschieten op de wip. Er stond veel wind, wat toch een extra handicap was voor de schutters. Er werd op 4 bomen geschoten; 5 schoten per boom. Op de eerste 2 bomen kreeg je nog een proefschot. Op de 2 laatste bomen niet. Men kon in totaal 20 punten halen. Als men op de 2 laatste bomen 10 punten wist te halen kon men afkampen voor de titel “kampioen” en kon je een zilveren schild winnen. Van de “Roovere”schutters wist alleen Dirk van de Ven 20 punten te halen, en mocht hij afkampen voor het zilveren schild. Er waren echter 3 schutters die 10 punten behaalden op de laatste 2 bomen en dus mochten zij mede kampen. In de eerste ronde viel een schutter af en in de volgende rondes miste Dirk helaas en werd 2de. Voor de totaalscore van maximaal twintig punten kreeg je een boodschappenpakket. Deze werd ontvangen door Dirk van de Ven (20p.), Peter Berkers (19p.), Ton, Hannie, en Guus van de Ven, Willie Jacobs en Johan Vlemmix vielen buiten de prijzen.

 

24 juli kringwedstrijd Peelland op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

24 juli schietwedstrijd op schietterrein de roovere.  Bij een tempratuur van 25 graden waren dit ideale omstandigheden om te schieten. De roovere schutters waren ook ditmaal  weer goed op dreef op eigen terrein. Het was de schutter Ad Vlemmix, die deze dag in uitstekende vorm was en diverse prijzen wist te behalen, namelijk 1e ere kampioen,1e vrije hand, 2e reserve kampioen, en 4e personeel. Ton van de Ven, behaalde een 2e prijs  bij de senioren, en nog een 6e prijs personeel. Jan van Seggelen, wist ook nog een 6e prijs vrije hand te behalen . Het beste viertal werd gewonnen door het team van het O.L.V gilde met de schutters Angel van Moorsel, Willy Jacobs, Willie Donkers, en Ad Vlemmix. Op het onderdeel puist was de 1e prijs voor Willy Jacobs, de 4e prijs Jo Looijmans, 5e prijs voor Frans van de Ven, 6e prijs voor Angela Verstappen, en de 7e prijs voor Wim van Brussel.  De volgende wedstrijd, zijn de kringkampioenschappen van Peelland. Deze zullen gehouden worden bij het Onze Lieve Vrouwe gilde te Aarle Rixtel op 2 oktober 2016 aanvang 12.00 uur Op de foto het winnende viertal.

 

Thieu Scheepers Kampioen gilde feest Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

16 juli 2016 werd roovere schutter Thieu Scheepers kampioen van het gildefeest van Vlierden. Omdat op 12 juni vanwege de barre weersomstandigheden die dag, de schietwedstrijd geen doorgang kon vinden. Reserve kampioen werd Patricia Vossen uit Someren. Het korps werd behaald door St Leonardus uit Beek en Donk. Na overleg werd besloten dat de wedstrijd van het gildefeest Vlierden op 16 juli, op het schietterrein de Brugge te Deurne verder zou worden verschoten. Dat dit in Deurne gebeurde was omdat Vlierden niet over een permanent schietterrein voor geweer beschikt, zodoende werd er voor deze wedstrijden uitgeweken naar de andere locatie.

Op 17 juli waren de roovere schutters te gast op een vrije geweer schiet wedstrijd te Aarle Rixtel. De weersomstandigheden waren goed, en lukte het enkele schutters zich in de prijzen te schieten. Op de vrije hand behaalde Angel van Moorsel de 2e prijs en bij het onderdeel personeel een 3e prijs. Willie Donkers behaalde een zevende prijs bij het onderdeel personeel.

Op de foto kringbestuur, en Kampioen Thieu Scheepers op de voorgrond met alle andere winnaars.

 

13 juli laatste kruisboog wedstrijd van Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

13 juli 2016 werd op de roovere, de laatste van de zeven wedstrijden van de kruisboog Peelland competitie geschoten, en werd het eind resultaat van deze competitie bekend. Het weer zag er bij aanvang wat dreigend uit. Maar gaande weg veranderde het weer in ideaal schiet weer, wat dan ook te zien was aan het aantal schutters dat de volle 15 punten behaalde, in totaal 11 schutters. De roovere  schutters Wim van Brussel, en Ad Vlemmix, behaalde beide de hoogst haalbare score, tijdens deze competitie, en moesten hierna kampen voor de 1e en 2e plaats in de A klasse. Na een aantal kampronden moest de beslissing vallen op een kleine wip van 4,5 cm.  Het was uiteindelijk Ad Vlemmix, die de 1e plaats behaalde en kampioen 2016 van Peelland werd.  En Wim van Brussel, met  een 2e  plaats  reserve kampioen werd. In de B klasse vond toch nog een verrassende uitslag plaats. De roovere schutter Willie Donkers die op deze dag 14 punten wist schieten, en zo  een gelijk aantal punten wist te behalen, samen met Thijs Sanders uit Boekel, en moesten deze 2 schutters  afkampen voor de 2e plaats. Het was uiteindelijk Willie Donkers die na afkampen de 2e prijs in ontvangst mocht nemen. Op het onderdeel viertal schieten was het roovere  team van het St Antonius gilde, die met ruime voorsprong, kampioen 2016 van Peelland werd. Op de foto alle winnaars  van rechts naar links Jan Weren, Boekel, Guus van de Ven, Lierop,Dirk van de Ven, Lierop, Wim van Brussel Lierop, Ad Vlemmix, Lierop, Willie Donkers, Lierop, Peter Berkers, Lierop.

 

10 Juli geweerwedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 10 juli zijn 2 roovere schutters naar Beek en Donk afgereisd, om deel te nemen aan de geweerwedstrijd van kring Peelland. Het was deze zondag een stralende dag met veel zon. Toch wisten de roovere schutters ieder op het onderdeel vrije hand een prijs te behalen. De roovere schutter Willy Looijmans wist een mooie 2e prijs te behalen. Met deze behaalde plaats mag Willy mee gaan schieten voor het kringkampioenschap op zondag 2 oktober 2016 voor kringkampioen vrije hand van Peelland 2016, samen met alle ander schutters die een 1e of 2e plek behaalden van oktober 2015/2016. De schutter Angel van Moorsel behaalde een 5e plaats op de vrije hand. Op de puist behaalde Willy Looijmans ook een 7e prijs.

 

6 juli 2 roovere schutters aan de leiding met de Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

Woensdag 6 juli werd de zesde wedstrijd van de Peelland competitie geschoten in Lieshout. Het weer was prachtig, en het was bijna windstil. Door deze gunstige weersomstandigheden lukt het een achttal schutters de volle 15 punten wisten te schieten, waarvan een maar liefst 5 roovere schutters. Aan kop gaan op dit moment 2 roovere schutters, Ad Vlemmix en Wim van Brussel, beide schutters gaan op 13 juli op de laatste wedstrijd van de Peelland competitie in Lierop op schietterrein de roovere strijden om het ere metaal. Het roovere viertal van het St Antonius gilde Lierop gaat met deze Peelland competitie met een royale voorsprong aan de Leiding. Op de foto Wim van Brussel in actie met het behalen van zijn vijftiende treffer. Ieder die interesse heeft in deze tak van het kruisboog schieten willen wij van harte uitnodigen om is te komen kijken, of kennis te maken met deze sport. Om deze sport te beoefen van moet men wel lid van gilde worden.

 

22 juni 2016 de 5e kruisboog wedstrijd van peelland te Vlierden

E-mail Afdrukken PDF

22 juni 2016 werd de 5e wedstrijd van de Peelland kruisboog competitie geschoten te Vlierden. Ditmaal waren de weergoden ons meer gegund. Het was een mooie zomerse dag bij een temperatuur van 25 graden. Er werden 2 wedstrijden tegelijk geschoten, namelijk de afgelaste wedstrijd van het gildefeest en de wedstrijd van de Peelland competitie, plus enkele schutters die de wedstrijd van Aarle Rixtel nog af moesten schieten. Ondanks het mooie weer, en het was windstil, waren er toch maar enkelen in staat om de volle 15 punten te schieten. Dit waren de roovere schutters Wim van Brussel, Ad Vlemmix en Johan Vlemmix daarnaast Jan van Bree uit Stiphout en Gerard Janssen uit Boekel. Al deze schutters hadden zich ook ingeschreven voor het gildefeest en moesten hierna dan ook nog kampen voor de 1e plaats van het gildefeest van Vlierden. Het was uiteindelijk de roovere schutter Wim van Brussel, die na een aantal kampronden de 1e plaats behaalde. De 1e plaats korps van het gildefeest Vlierden werd behaald door Boekel met de schutters Jo Vluggen, Gerard Janssen, Thijs Sanders en Arie van de Kimmenade. Bij de Peelland competitie gaan momenteel in de A klasse Wim van Brussel en Ad Vlemmix aan de leiding. Op de foto de lachende overwinnaar Wim van Brussel van het gildefeest van Vlierden, de schutters die zich hadden opgegeven voor het kruisboog wedstrijd tijdens het gildefeest in Vlierden waren verplicht in gilde kledij mee te schieten wat op deze dag nog een mooi schouwspel opleverde.

 

15 juni kruisboog wedstrijd peelland competitie te Aarle-Rixtel

E-mail Afdrukken PDF

15 juni werd de 4e wedstrijd van de Peelland competitie geschoten in Aarle-Rixtel. Er werd gestart met een stralende zon, maar toen een aantal schutters geschoten hadden veranderde de weersomstandigheden, en moest de wedstrijd onderbroken worden omdat er een hoosbui met onweer uit brak. Na een klein half uur werd de wedstrijd weer voortgezet, maar na een een uur moest men weer naar binnen vluchten vanwege het weer en werd besloten door de kruisboog commissie, dat deze wedstrijd op woensdag 22 juni in Vlierden zou worden afgeschoten. Met als gevolg dat op deze dag 3 programma’s zouden worden afgewerkt, omdat op het gilde feest te Vlierden ook onder barre weersomstandigheden de kruisboog wedstrijd geen doorgang kon vinden vanwege hevige regenval. Een aantal schutters die de wedstrijd in Aarle-Rixtel wel hadden geschoten,  waren er toch nog 5 kruisboog schutters die het lukte om 15 punten te schieten. Dit waren de schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix en Wim van Brussel van de Roovere, daarnaast Eric Thijs en Paul Koster uit Someren-Eind. Toen deze foto werd gemaakt waren de weersomstandigheden nog uitstekend.

 

succesvolle schutters van de roovere kruisboog wedstrijd te Boekel

E-mail Afdrukken PDF

8 juni 2016 roovere schutters nadrukkelijk aanwezig tijdens kruisboog wedstrijd te Boekel. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, er stond een straffe wind en het was behoorlijk fris wat de schutters nogal wat parten speelde Dat bleek ook na afloop van de wedstrijd, er waren maar 4 schutters in staat om de volle 15 punten te behalen waarvan 3 roovere  schutters namelijk, Wim van Brussel, Jan van Seggelen en Peter Berkers. De 4e schutter was Jan Weren uit Boekel. Aan de leiding gaat op dit moment de roovere schutter Ad Vlemmix met 43 punten, op de hielen gezeten door Peter Berkers met 42 punten, met nog 4 wedstrijden te gaan. Op het onderdeel viertal gaat het roovere team van het St Antonius gilde aan de leiding. Op de foto Jan van Seggelen bezig met zijn wedstrijd.

 

5 juni gildefeest schutters succesvol

E-mail Afdrukken PDF

5 Juni 2016 nam het O.L.V gilde deel aan het gildefeest in Ravenstein. Na een korte rondgang door het centrum en de ceremonie op het gilde terrein werd door een honderdtal schutters aangevangen met het kruisboog schieten, het was de schutter Willy Jacobs die na een aantal kampronden een mooie 3e plaats behaalde. Een mooie 3e plaats werd behaald door het viertal met de schutters Angel van Moorsel, Johan Vlemmix, Willy Jacobs en Willie Donkers. Op de foto een prachtig schouwspel tijdens deze gildedag.

 

4 juni afsluiting onderlinge competitie schietterrein de roovere

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 4 juni werd de onderlinge competitie afgesloten op schietterrein de roovere. Op deze dag werden de prijzen bekend gemaakt. De laatste jaren wist Ad Vlemmix alle 1e plaatsen te behalen. Maar dit jaar (2016) lukte het Willy Looijmans om de 1e plaats opgelegd te behalen en Ad het genoegen moest nemen met een 2e plaats. Op het onderdeel vrije hand was de 1e plaats voor Ad Vlemmix, op de hielen gezeten met een klein verschil van 2 punten door Angel van Moorsel. Op het onderdeel kruisboog werd Ad Vlemmix 1e met een ruim verschil van 10 punten. Het best verbeterde gemiddelde op de vrije hand werd behaald door Jan van Seggelen, op het onderdeel opgelegd was het Ton van de Ven die zich het best verbeterde. Op het onderdeel kruisboog was het Angel van Moorsel, die zich het best verbeterde. De beste schutter op deze dag met de buks bij de heren was Ad Vlemmix met 144 punten en bij dames wist Jo Looijmans een knappe prestatie van 142 punten te schieten en werd hiermee 1e. Bij het jeu de boules was het Nellie donkers die de 1e plaats op eiste. Na de prijs uitreiking werd het geheel afgesloten met een gezellige barbecue. Op de foto alle prijswinnaars.

 

25 mei kruisboog wedstrijd Peelland 2 roovere schutters aan de leiding

E-mail Afdrukken PDF

25 mei 2016 onder goede weersomstandigheden vond de 2e wedstrijd van het kruisboog schieten plaats op schietterrein de roovere te Lierop.Toch waren er een vijftal schutters die de volle score van 15 punten wisten te behalen, waarvan de 3 roovere schutters, Ad Vlemmix, Wim van Brussel en Willie Donkers. De andere schutters waren Thieu Knapen uit Someren Eind en Jo Vluggen uit Boekel. Aan de leiding gaan in de A klasse Ad Vlemmix en de B klasse Willie Donkers en Jan Weren met een gelijk aantal punten. Aan de leiding gaat het roovere viertal van het St Antonius gilde. Op de foto enkele roovere schutters tijdens de wedstrijd. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 8 juni te boekel.

 

De geweer wedstrijd 29 mei afgelast wegens omstandigheden

E-mail Afdrukken PDF

De geweer wedstrijd welke op 29 Mei 2016 op schietterrein de roovere ingepland was, kan vanwege omstandigheden op deze dag geen doorgang vinden en is verschoven naar 24 juli 2016. Wij hopen u op deze dag te mogen begroeten.

 

Unieke prestatie roovere team Nederlandse kampioenschappen

E-mail Afdrukken PDF

Ongekende prestatie van de roovere schutters na 20 jaar. De schutters waren vanuit Lierop vertrokken om deel te nemen aan de Nederlandse kampioen schieten vrije hand te Udenhout. Met de schutters Angel van Moorsel, Paul Sanders, Johan Vlemmix en Ad Vlemmix. Dat hun succes zo groot zou zijn kun je alleen maar van dromen. Onder lastige weersomstandigheden, met regen wisten zij toch een unieke prestatie te leveren. Het was precies 20 jaar geleden dat het Onze Lieve Vrouwe gilde dit Nederlands kampioenschap had behaald. Het roovere team wist na een zestal afkamp ronden deze fel begeerde titel weer naar Lierop te halen, wat gelijk ook betekend dat het Nederlands kampioenschap 2017 in Lierop zal plaats vinden. Nadat deze titel was behaald werd er verder geschoten voor het persoonlijke Nederlands kampioenschap met een 140 tal schutters. Na 3 rondes bleven er nog een 16 tal schutters over, in de ronde die hier op volgde waren er nog 2 schutters over. Het was de roovere schutter Ad Vlemmix die uiteindelijk met de hoogste eer ging strijken en de fel begeerde titel persoonlijk Nederlands kampioen 2016 behaalde. Voor het koning kruis waar maar een schutter per vereniging mag deelnemen, was de roovere schutter Angel van Moorsel na diverse kampronden het meest succesvol, en deze titel ook nog mee naar Lierop wist te nemen. Names de site allen van harte proficiat met dit prachtige resultaat. Op de foto de kersverse Nederlands Kampioenen die door hun eigen gilde in hun gilde huis op een gepaste wijze werden ontvangen.

 

18 mei 2016 kruisboog wedstrijd te Deurne

E-mail Afdrukken PDF

18 mei eerste competitie kruisboog wedstrijd van Peelland te Deurne, de weersomstandigheden waren een beetje somber, en er stond een straffe wind bij het aanvangen van de wedstrijd. Ondanks deze omstandigheden lukte het toch nog een zevental schutters om de hoogste score te behalen, waarvan 3 roovere schutters John Smits, Dirk van de Ven en Ad Vlemmix. De andere schutters waren Goen Vorstenbosch, Bert Vorstenbosch, beide uit Lieshout, Jan van Bree Stiphout, Jan Weren, boekel behaalden allen 15 punten en gaan gezamenlijk aan de leiding op de hielen gevolgd met een punt verschil door de roovere schutters Peter Berkers, Guus van de Ven en Willie Donkers met 14 punten. De nieuwe Roovere schutter Hannie van de Ven, welke een dag voor de wedstrijd voor de eerste keer met een kruisboog geoefend had, nam aan deze wedstrijd deel en wist al gelijk een knappe prestatie neer te zetten door onder deze omstandigheden 10 punten te scoren. De volgende wedstrijd is in Lierop op schietterrein de roovere op woensdag 25 mei en nodig ik ieder uit om eens te komen kijken naar deze schietsport, bij interesse om deze schietsport te beoefenen moet men wel lid van de gildes worden. De uitslagen van alle deelnemende schutters is te volgen op deze site onder de rubriek kruisboog uitslagen. Op de foto Hannie van de Ven met haar wedstrijd te Deurne.

 

18 mei 2016 start kruisboog Peelland competitie

E-mail Afdrukken PDF

18 mei 2016 start kruisboog competitie Peelland. Hieraan zullen een veertigtal schutters van Peelland deelnemen. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op het voetbalveld Vreekwijk te Deurne, aanvang 17.00 uur. Hopelijk onder een stralende zon en weinig wind. De roovere schutters zullen met een 13 tal schutters aanwezig zijn, en zo weer proberen de titel kampioen viertal en persoonlijk te behalen, net als vorig jaar toe ze beide titels wisten te behalen. Om deze titels te behalen zullen de schutters over 7 wedstrijden de hoogste score proberen te behalen. Ieder moet per wedstrijd 15 pijlen schieten, elk raak schot is een punt. De 5 vijf beste wedstrijden tellen voor het kampioenschap de maximale haalbare score is 75 punten. Namens de website alle schutters veel succes en een sportieve wedstrijd.

 

1 Mei 2016 succesvolle roovere schutter Guus van de Ven

E-mail Afdrukken PDF

1 mei 2016 vond de jaarlijkse schietwedstrijd van kansplus plaats, waarvan de gehele opbrengst geheel ten goede komt van  kansplus Someren en Asten. Alle gildes uit de gemeente Asten en Someren verlenen hieraan de medewerking. De wedstrijd vond ditmaal plaats op schietterrein de St Joris veste te Someren, onder een stralende zon en heerlijk lenteweer. De schutters van de roovere waren weer in goede vorm. Het was vooral de schutter Guus van de Ven, die in een uitstekende vorm verkeerde, en maar liefst twee 1e plaatsen wist te behalen namelijk, 1e plaats ere kampioen,1e plaats personeel, en ook nog een mooie 2e plaats kampioen. De roovere schutters Guus van de Ven, een 2e plaats kampioen, Wim van Brussel, een 3e plaats kampioen en Ad Vlemmix, een 5e plaats personeel. Op het onderdeel vrije hand was de 1e plaats voor Ad Vlemmix, en een 5e plaats voor Angel van Moorsel. Het beste viertal van de roovere was ditmaal de 1e plaats voor het St Antonius gilde met de schutters Guus van de Ven, Ton van de Ven, Frans van de Ven en Dirk van de Ven. Op de foto het winnende viertal.

 

10 april 2016 schietwedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

10 April 2016 kring wedstrijd geweer te Beek en Donk. Het was een schitterend weer en de op komst tijdens deze wedstrijd was groot. Er werd goed geschoten met deze prachtige voorjaarszon, en was na vele kamprondes de wedstrijd pas om 18.30 uur afgelopen. Het was de roovere schutter Ad Vlemmix die op deze dag in een uitstekend vorm verkeerde en maar liefst drie 1e prijzen wist te behalen namelijk, 1e plaats Ere kampioen, 1e plaats kampioen, 1e plaats personeel, en ook nog 5e plaats vrije hand. Willy Looijmans wist een mooie 4e plaats vrije hand te behalen. Op het onderdeel viertal was het O.L.V gilde wederom 1e met de schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Willy Looijmans en Thieu Scheepers. Verder waren er nog 2 puist prijzen voor Willie Donkers en Willy Looijmans. Op de foto het winnend viertal tijdens het afhalen van hun prijzen.

 

6 april 2016 Thieu Scheepers senioren kampioen

E-mail Afdrukken PDF

6  April senioren wedstrijd bij het ST Lambertus gilde te Someren-Eind.  Het was niet makkelijk schieten met de straffe wind die er stond, wat bij de schutters behoorlijk wat missers opleverden. Na de 3 rondes met het schieten op de wip was afgelopen, werd aangevangen met het schieten op de kampioens vogel, welke in Beek en Donk niet kon doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden vorige maand. Het was de roovere schutter Thieu Scheepers die deze titel kampioen 2016 wist te behalen. Op de foto een trotse Thieu Scheepers met zijn behaalde prijs.

 

3 april kring schietwedstrijd te Someren - Eind

E-mail Afdrukken PDF

3 april 2016 kring schietwedstrijd te Someren – Eind. Het was op deze dag uitzonderlijk mooi weer, bij een temperatuur van 21 graden. Er werd goed geschoten, en na vele kamp ronden bleek dat de roovere schutters uit Lierop weer goed op dreef waren. De schutter Ad Vlemmix, wist de 1e plaats kampioen te behalen en de schutter Angel van Moorsel een 2e plaats kampioen. Op het onderdeel vrije hand was het Angel van Moorsel, die de 1e plaats behaalde na enkele felle kamprondes en Ad Vlemmix een 4e plaats. Op het onderdeel personeel behaalde Willy Looijmans een 6e plaats en bij de senioren een 2e plaats. Met het viertal schieten met de schutters Willy Looijmans, Ad Vlemmix, Angel van Moorsel en Willie Donkers, wisten zij uiteindelijk na diverse kampronden de 1e plaats te behalen. Op de foto schutters bezig met de wedstrijd te Someren - Eind.

 

20 maart 2016 kringwedstrijd te Lieshout

E-mail Afdrukken PDF

20 maart 2016 was er een geweer schietwedstrijd van kring Peelland te Lieshout. Bijna alle roovere schutters waren verhinderd en druk in de weer met de Rabo koepel race te Lierop. Maar de schutter Angel van Moorsel, welke wel naar Lieshout was afgereisd liet zien dat hij weer in een uitstekend vorm verkeerd. Angel van Moorsel behaalde namelijk de 1e plaats kampioen, een mooie 2e plaats vrije hand schieten en ook nog een 7e plaats puist schieten. De volgende wedstrijd is in Someren-Eind op zondag 3 april aanvang 13.00 uur

 

13 Maart kringwedstrijd St Joris veste te someren

E-mail Afdrukken PDF

13 maart, schietseizoen 2016 na een korte winterstop van de kringwedstrijden Peelland hervat. Deze vond plaats op de St Joris veste Someren. Dat enkelen roovere schutters weer goed in vorm zijn was te zien. Willy Looijmans had tijdens het senioren schieten op 3 maart al laten zien dat hij goed in vorm is, en wist tijdens deze wedstrijd te Beek en Donk als enige de hoogst haalbare score te behalen. Op de wedstrijd in Someren wist Willy Looijmans de titel reserve kampioen te behalen en een 1e plaats bij de senioren. Ad Vlemmix ook goed op dreef wist de titel ere kampioen te behalen en mooie 2e plaats personeel. Jan van Seggelen kende ook een goede start na deze winterstop en wist een mooie 2e plaats bij de senioren te behalen, en ook nog een 4e plaats personeel. Het  beste korps was het Onze lieve Vrouw van de Zeven Weeën met de schutters Willy Looijmans, Jan van Seggelen, Ad Vlemmix en Willie Donkers. Op de foto Jan van Seggelen met het afhalen van zijn behaalde prijzen.

 

31 december 2015 oudjaar afsluiting

E-mail Afdrukken PDF

31 december 2015 was wederom een succesvol jaar voor de schutters van de roovere. De meest succesvolle schutters was Angel van Moorsel met maar liefst 15 prijzen. Een mooie 2e plaats was voor Ad Vlemmix met 11 prijzen. De hoogst haalbare titel van Peelland was voor Ad Vlemmix namelijk kring kampioen opgelegd en kring kampioen vrije hand 2015. De derde plaats was voor Willie Donkers met 6 prijzen,en wist ook kampioen 2015 van de senioren over 12 wedstrijden te worden. Een 4e plaats was voor Willy Jacobs met 5 prijzen. Een gedeelde 5e plaats is voor Thieu Scheepers, Hann van Seggelen en Johan Vlemmix. Een gedeelde plaats 6e plaats voor Jan van Seggelen en Toos van Rooy. En een gedeelde 7e plaats Ton van de Ven, Guus van de Ven, Angela Verstappen en Willy Looijmans. Met de kruisboog was het korps met de schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, John Smits en Willy Jacobs kampioen van Peelland 2015. Met de kruisboog persoonlijk werd Johan Vlemmix kampioen van Peelland en behaalde Ad Vlemmix een 2e plaats. Alle schutters hebben het jaar afgesloten met een gezellige bijeenkomst op oudjaar middag, onder het genot van een drankje en lekkere oliebollen. Verder wil ik namens alle schutters van de roovere, een voorspoedig en een gelukkig nieuwjaar toe wensen

 

30 November 2015 schietterrein de roovere opnieuw gecerferticeert door het KNTS

E-mail Afdrukken PDF

30 november werd schietterrein de roovere opnieuw gecertificeerd door het nieuw opgerichte overkoepeld orgaan KNTS, welke door het ministerie officieel is aangewezen om de belangen van de schietsport bij gilden te behartigen. Wat betreft het schieten op de wip en het vogel schieten om het koning en keizerschap van de gilden. Een aantal jaren geleden werden wij verplicht ons bij de KNSA aan te sluiten. Tot ongenoegen van vele gilden, werd er een rechtszaak aangespannen, omdat wij zelf al een eigen overkoepeld orgaan hadden namelijk VGB, en werden vervolgens  door de rechter in ons gelijkgesteld. De uitspraak was dat de minister ons niet kon verplichten om lid van het KNSA te worden. Hierna is de VBG opgeheven en is omgezet met een officiële erkenning van het ministerie naar een officiële nieuw overkoepelend orgaan. Namelijk KNTS, wat staat voor Koepel Nederlandse traditionele Schutters. Omdat het ST Antonius gilde en het Onze lieve vrouwe gilde beide actief zijn op schietterrein de roovere, werden beide gecertificeerd.

 

8-11-15 laatste kringwedstrijd Peelland te Someren-Eind

E-mail Afdrukken PDF

8 November 2015 waren de roovere schutters nadrukkelijk aanwezig op de kringwedstrijd van Peelland te Someren – Eind. De schutters Angel van Moorsel en Ad Vlemmix die het hele jaar al in uitstekende vorm zijn, wisten beide een eerste plaats te behalen. Angel van Moorsel een 1e plaats en Willy Jacobs een 6e plaats bij het onderdeel personeel. Op het onderdeel vrije hand wist Ad Vlemmix een mooie 1e plaats te behalen en Angel van Moorsel een 3e plaats vrije hand. Op het onderdeel puist behaalde Willy Jacobs een 1e plaats en Thieu Scheepers een 7e plaats. Dit was tevens de laatste wedstrijd van seizoen 2015 in Peelland en kunnen de schutters van de roovere zich storten op de onderlinge competitie 2015 t/m 2016 op schietterrein de roovere. Deze vinden plaats op elke zaterdag van 14.30 t/m 18.00 uur. Hieraan mogen alle leden van het ST Antonius gilde en het Onze lieve Vrouwe gilde deelnemen, deelname is geheel gratis en zal na afloop met een gezellige BBQ middag worden afgesloten. En worden de winnaars bekend gemaakt. Mochten er jeugd schutters zijn, dan worden zij bij gestaan door een ervaren schutter, dit kan met de kruisboog of geweer welke door de vereniging ter beschikking worden gesteld.

 

1 November 2015 mooie prestatie Hann van Seggelen

E-mail Afdrukken PDF

1 november 2015 was een stralende dag met veel zon en een aangename temperatuur. Onder een prachtige najaars zon vond de schietwedstrijd met geweer plaats te Aarle-Rixtel, bij het Onze Lieve Vrouwe gilde. De roovere schutster Hann van Seggelen, wist ditmaal de hoogste prestatie van de roovere schutters te behalen, namelijk 2e plaats Ere kampioen. Op het onderdeel kampioen was het de schutter Angel van Moorsel die een 3e plaats wist te behalen. De volgende wedstrijd geweer schieten zal plaats vinden in Someren Eind aanvang 13.00 uur vanwege de wintertijd. Dit was de laatste wedstrijd in 2015, er volgt een winterstop. De volgende wedstrijden worden pas gepland tijdens de voorjaarsvergadering in 2016. Op de foto de schutters in actie tijdens het schieten te Aarle-Rixtel.

 

Avondwedstrijd geweerschieten ST Joris veste te Someren

E-mail Afdrukken PDF

24 0ktober 2015 werd de jaarlijkse avondwedstrijd geweer schieten op de ST Joris veste te Someren gehouden. Normaal worden de wedstrijden geweer schieten overdag geschoten. Maar eenmaal per jaar vindt er een avond wedstrijd plaats te Someren. Dit is een vrije wedstrijd waar alle kringen aan mogen deelnemen. Deze wedstrijden worden met verlichte schietbakken geschoten. Het weer was wel fris, maar bij de vuurkorven kon ieder zich weer op temperatuur laten komen. Het is wel een bijzondere ervaring om met het kunstlicht te schieten. Er was maar een roovere schutter die met deze omstandigheden in staat was om zich in de prijzen te schieten, namelijk Angel van Moorsel die een mooie 2e plaats vrije hand wist te behalen en een 4e prijs op de puist. Op de foto een schutter die zich aan het opwarmen is.

 

11 oktober 2015 schietwedstrijd op de roovere lierop

E-mail Afdrukken PDF

11 oktober 2015 kring schietwedstrijd ST Antonius gilde op schietterrein de roovere, wisten de  roovere schutters Willie Donkers, Willy Jacobs, Johan Vlemmix en Ton van de Ven deze succesvol af te sluiten. Ditmaal was Willie Donkers in uitstekende vorm op deze zonnige maar koude dag. De prijs reserve kampioen en de 1e prijs personeel waren beide voor Willie Donkers, na vele afkamp ronden. Op het onderdeel vrije hand behaalde Willy Jacobs een prachtige 2e plaats, deze beide schutters plaatsten zich hiermee meteen voor de kringkampioenschappen van Peelland 2016. Johan Vlemmix behaalde ook nog een 5e plaats vrije hand. Op het onderdeel personeel wist Ton van de Ven een 6e prijs in de wacht te slepen. De 1e en de 3e  puist prijs was  voor Toos van Rooij.

 

4 oktober 2015 kring kampioenschappen te Asten roovere schutters nadrukkelijk aanwezig

E-mail Afdrukken PDF

4 oktober 2015 kring kampioenschappen Peelland bij het ST Joris gilde te Asten, waren zeer succesvol voor de roovere schutters. Er waren verschillenden roovere schutters die zich geplaatst hadden voor dit kampioenschap. Na een spannende strijd om deze felbegeerde titels was het uiteindelijk Ad Vlemmix  op het onderdeel opgelegd succesvol wist af te sluiten en de titel kringkampioen 2015 van Peelland opgelegd behaalde. Op het onderdeel vrije hand was er een felle strijd tussen diverse andere schutters. Na een aantal kampronden waren er nog 2 roovere schutters in de strijd namelijk Guus van de Ven en Ad Vlemmix, het was uiteindelijk Ad Vlemmix die de winnende treffer wist te plaatsen en daarmee ook nog de titel kringkampioen 2015 van Peelland vrije hand behaalde. Vervolgens werd het roovere viertal verslagen door het viertal van Someren. In de bijwedstrijd was Ad Vlemmix wederom succesvol en werd Ere kampioen. Bij het onderdeel senioren behaalde Willie Donkers een 1e plaats. Op het onderdeel vrije hand wist Angel van Moorsel een 2e plaats te behalen en Ad Vlemmix een 5e plaats. Bij het onderdeel personeel behaalde Johan Vlemmix ook nog een 5e prijs. Op het onderdeel puist waren ook nog een 2e plaats voor Johan Vlemmix en een 5e plaats voor Angel van Moorsel. Op de foto de kringkampioenen 2015 links Ad Vlemmix en het winnende viertal van Someren.

 

27 september 2015 wedstrijd te Beek en Donk

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 27 september 2015 vond de laatste kringwedstrijd plaats te Beek en Donk, en was tevens de laatste mogelijkheid om het deelnemen aan de kringkampioenschappen veilig te stellen. Er zijn een viertal roovere schutters die zich hiervoor geplaatst hebben en voor deze titel mogen gaan strijden. Op het onderdeel opgelegd hebben de roovere schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel en Willie Donkers zich geplaatst om aan deze titel kringkampioen Peelland 2015 te mogen deelnemen. Op het onderdeel Vrije hand hebben de volgende roovere schutters Guus van de Ven, Ad Vlemmix en Angel van Moorsel zich geplaatst om te mogen deelnemen. Deze schutters hebben zich geplaatst mede met andere schutters uit de kring, om deel te nemen aan de felbegeerde titel kringkampioen 2015. Het viertal Willie Donkers, Ad Vlemmix, Angel van Moorsel en Thieu Scheepers zal de titel van het viertal proberen te behalen. De kring kampioenschappen zullen geschoten worden te Asten aanvang 12.00 uur Tijdens de laatste wedstrijd in Beek en Donk was Angel van Moorsel, succesvol namelijk 1e personeel en 1e vrije hand, Jan van Seggelen behaalde een 5e prijs personeel, op het onderdeel puist waren er 3 prijzen voor Hann van Seggelen, Angel van Moorsel, Willie Jacobs. Op de foto Angel van Moorsel met de uitreiking van de prijzen.

 

21 september 2015 nieuwe koning Willy Jacobs

E-mail Afdrukken PDF

21 september 2015 vond het jaarlijks koningschieten op schietterrein de roovere plaats. Het was ditmaal het Onze Lieve Vrouwe gilde wat aan de beurt was. Het was een zeer spannende dag voor Angel van Moorsel omdat deze koningstitel al 2 x achter elkaar behaald had. Als Angel het zou lukken om de vogel voor de derde maal de laatste resten naar beneden te schieten, zou Angel de Keizer titel behalen, wat in het Onze Lieve Vrouwe gilde nog nooit is voorgekomen sinds het jaar 1527. Na een spannende strijd om het koningschap wist Willy Jacobs, met  133 ste schot de laatste resten van de vogel naar beneden te schieten, en Angel met nog twee beurten te gaan, de keizer titel aan zijn neus voorbij zag gaan. De gokschut ook massaal aanwezig kreeg ook een nieuwe Koning. Het was ditmaal Frans Claassen, die het juiste tijdstip wist te raden. Op de foto Willy Jacobs de nieuwe koning voor de periode van 2015 t/m 2017.

 

2 september 2015 2 wedstrijden op een dag op de roovere

E-mail Afdrukken PDF

2 september 2015 een drukke dag voor de roovere schutters op schietterrein de roovere. Nadat in de middag werd aangevangen met een wedstrijd geweer schieten voor de senioren van kring Peelland, waaraan ook een zestal schutters van de roovere deelnamen. Het lukte de roovere schutters Willie Donkers en Jan van Seggelen de maximale score van 72 punten te behalen. Het is Willie Donkers die riant aan de leiding gaat met nog een wedstrijd te schieten in Beek en Donk. Na afloop van deze wedstrijd werd aangevangen met een koppel wedstrijd kruisboog schieten op de roovere. Om 17.00 uur werd aangevangen met deze wedstrijd welk voor het eerst op deze manier werd geschoten. Het aantal deelnemers was boven verwachting. Na dat ieder zijn 15 pijlen had geschoten werd door alle schutters een lot getrokken en werd toen pas bekend gemaakt wie met wie een koppel vormden. De schutters Dirk van de Ven en Angel van Moorsel, welke beide over hetzelfde nummer beschikten werden het winnende koppel met een maximale score 30 punten. Er waren nog 3 koppels over met 29 punten, deze moesten kampen om de 2e en 3e plaats. De 2e plaats was voor Wim van Brussel, Lierop en Bert Vorstenbosch, Lieshout na een zeer spannende afkamp ronde. De 3e plaats werd uiteindelijk voor Jo Vluggen, en Frits Koolen beiden uit Boekel. Op de foto schutters die toekijken naar de verrichtingen van de andere schutters.

 


Pagina 1 van 3