23 Oktober vond de laatste kringwedstrijd van Peelland plaats, op schietterrein de roovere in Lierop, van het seizoen 2022. Er is nog wel een vrije avond wedstrijd op de St Joris veste in Someren,en deze is voor iedereen toegankelijk,aanvang 18.00 uur. Op de wedstrijd van 23 Oktober op de roovere was er een schutter 20221023_173534.jpgdie op alle onderdelen een unieke prestatie leverde, namelijk Ad Vlemmix, werd 1e vrije hand, 1e Ere kampioen, 1e kampioen , en 2e personeel. Een 5e prijs personeel was er voor Frans van de Ven, en Willie Donkers behaalde een 6e prijs personeel. En werd deze fraaie herfstdag rond de klok van 18.00 uur afgesloten met de prijs uitreiking en keerde iedereen voldaan naar huis na deze succesvolle schiet middag. Op de foto Ad Vlemmix, die deze dag zo succesvol; afsloot.

9 Oktober 2022 werden de kringkampioenschappen van Peelland gehouden,welke georganiseerd werden door Gemert, op het schietterrein van Aarle Rixtel. De opkomst was groot, en er waren vele schutters die zich hadden geplaatst voor deze 20221009_153649.jpgwedstrijd. Helaas lukte het de roovere schutters niet om deze fel begeerde titels te behalen. De weersomstandigheden waren gunstig,en de zon scheen volop. In de bijwedstrijd waren toch een roovere schutter die het lukte om in de prijzen te vallen. Kampioen in de bijwedstrijd werd Ad Vlemmix, en bij de vrije hand wist Ad Vlemmix, een mooie 2e plaats te behalen, op de foto Ad Vlemmix bezig met de bijwedstrijd van het opgelegd schieten. De totale uitslagen zijn te zien op de link geweer uitslagen.

Op zaterdag 8 oktober was een bijzondere dag voor de roovere schutter Paul Sanders. Paul die al verschillende bijzondere prestaties op zijn naam had staan, namelijk 2x Nederlandskampioen viertal vrije hand schieten, en 1x persoonlijk vrije hand strouwfoto_P_Sanders.jpgchieten. Verder was Paul op gilde feesten en wedstrijden een succes volle schutter. Maar de meest bijzondere dag is toch wel de dag dat Paul Sanders, in het huwlijk trad met Inge Moors. Natuurlijk hebben wij met het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën hem verrast met een optreden en een vendel groet. en werd het het kerverse bruidspaar een bos bloemen aan geboden. Op de foto het bruidspaar te midden de gilde broeders

19 septemer 2022 was het weer zover, dat het St Antonius Abt gilde aan de beurt was om te schieten voor een nieuwe Koning. Dit vond plaats op schietterrein de roovere. Na eerst een koffietafel in hun gildehuis in Lierop, trok het St Antonius Abt gilde in het bijzijn van het Onze Lieve Vrouwe van de Zeven Weeën gilde gezamenlijk naar het schietterrein de roovere. Er werd bij de kapel op de roovSLAP5523.jpgere even gebeden en de nodige kaarsen aangestoken voor een goede afloop. Hierna trok men 3  maal om de boom heen om de boom te vrijen. Voor aanvang van het schieten werd de huidige Koning Rob van Seggelen verzocht om zijn Konings mantel af te leggen en kon het schieten voor een nieuwe termijn van 2 jaar beginnen. Het openings schot werd gedaan Burgemeester Dilla Blok, hierna mocht Rob Seggelen, als eerste beginnen. Hierna volgde nog vele ronden, en was het Hannie van de Ven, die met 165 schoten de vogel naar beneden schoot, en gaat Hannie van de Ven, de geschiedenis in ging als eerste vrouwelijke Koning van het St Antonius Abt gilde uit lierop. Op de foto een trotse nieuwe Koning. Hannie gefeliciteerd namens de redactie van de www.roovere.nl

Het kruisboog seizoen 2022 van Peelland werd afgesloten met een koppelwedstrijd,welke werd gehouden op schietterrein de roovere. De opkomst was goed en de weers omstandigheden waren idiaal. De wedstrijd ging om 17.00 uur van start, en rond de klok van half acht had iedereen geschoten,en vond de loting plaats wie aan elkaar gekoppeld waren. 2 koppels warkoppelwedstrijdroovere.jpgen gelijk geeindigd en moesten kampen voor de 1e en 2e plaats. Het koppel Ad Vlemmix, Lierop, en Thieu Knapen Someren Eind behaalde de 1e plaats na kampen. Het koppel John Smits, Lierop, en Ronald Verheggen, Someren Eind, na kampen een 2e plaats. De 3e prijs was voor het koppel Johan Vlemmix, Lierop,en Theo van de Waarsenburg, Someren Eind, Op de foto de winnende koppels.