11 juni 2022 werd de onderlinge competitie bij goede weersomstandigheden onder het genot en een drankje en een overheerlijke barbeqeu op een plezierige manier afgesloten. De onderlinge competitie bestaat uit 7 wedstrijden. Deze kunnen geschoten worden van IMG-20220615-WA0004foto_11_juni_2022.jpgseptember 2021 t/m mei 2022 . Op de eerste week van juni vond de afkamp ronden plaats, voor degene die gelijk geeindigd waren. Tijdens de afsluiting op 11 juni vond de prijs uitreiking plaats op schietterrein de roovere. De onderdelen waarvoor geschoten is waren, vrije hand,opgelegd,en kruisboog,en voor het best verbeterde gemiddelde totaal. Het was wederom Ad Vlemmix die alle 1ste prijzen behaalde, alle andere behaalde prijzen zijn te zien op de onderlinge competitie uitslagen op deze site. Na de prijs uitreiking van onderlinge competitie werd er met de buks voor de dag koning geschoten. Na een spannende strij van ongeveer 100 schoten was het Willie Donkers die hem op vallen zette, en wist Ton van de Ven die met een goed gericht schot de vogel naar beneden liet vallen, en wij hem mochten kronen als dagkoning van de onderlinge competitie 2022. Hierna werd aangevangen met een overheerlijke barbecue. Op de foto de gekroonde Koning Ton van de Ven.

22-5-2022 geweer schietwedstrijd bij het St Joris gilde in Asten. Helaas waren de schutters van de roovere maar met een kleine delegatie aanwezig vanwege andere verplichtingen, toch was er een roovere schutter die driemaal in de prijzen viel. De roovere schutter Willy Looijmans werd met een 2e plaats  reserve kampioen. Op het onderdeel personeel behaalde hij wederom een 2e plaats. En tot slot behaalde Willy Looijmans nog een mooie 2e plaats vrij hand, en sloot deze dag succesvol af.

Op woensdag  18-5-2022 werd er een kruisboog wedstrijd gehouden in Boekel. Deze telde mee voor de Peelland competitie. De weersomstandigheden waren uitstekend, toch lukte het maar een drietal schutters om de hoogste score te behalen, dit 20220518_202338.jpgwaren de schutters W van Brussel,Peter Berkers, van de roovere en Paul Koster, uit Someren Eind. Met het korps drietal gaat Lierop aan de leiding met de schutters P berkers, W van Brussel, Dirk van de Ven, van de roovere. Zo was deze wedstrijd toch weer een mooie uitslag voor de roovere schutters.


 

8 Mei voor het eerst na de corona tijd, werd de kruisboog competitie van kring Peelland weer opgestart, op schietterrein de roovere in Lierop. De opkomst was groot na deze lange corona periode, ook mochten we enkele nieuwe schutters welkom heten. Na de inschrijving werd aangevangen met kruisboog schieten op de wip. Er waaide bij aanvang wel een beetje wind maar verder waren de omstandigheden heel goed. Wel was te merken dat het lange tijd had stil gelegen, het lukte maar een drietal schutters om de hoogst haalbare score te behalen,namelijk 15 treffers. dit waren de schutters W van Brussel, en Ad Vlemmix, van de roovere Lierop, en Paul Koster, Lambertus Someren Eind, en gaan deze drie schutters aan kop in de Peelland competitie. Johan Vlemmix was de grote pechvogel in het begin van de wedstrijd ,zijn boog ging stuk bij het begin van de wedstrijd, en maakte met een andere boog zijn wedstrijd af en wist uiteindelijk toch 13 treffers te behalen. De volgende wedstrijd is in Boekel 19 Mei 2022. de uitslagen van alle schutters zijn te zien op de site onder de rubriek kruisboog uitslagen.

1 mei werd er een wedstrijd geweer schieten gehouden op schietterrein de roovere, in samen werking met de vier Somerense en Astense  gilden. De opbrengst was geheel voor het goede doel, namelijk de organisatie Kansplus, afdeling regio Someren, Asten, Deurne. Onder prachtige weersomstandigheden, vond deze plaats. De opkomst van de schutters was verrassend  groot . Er werd fel gestreden om de vele prijzen die er te behalen waren. Na  ve20220501_182940.jpgle rondes kampen  waren de prijs winnaars bekend, en vond de prijsuitreiking om 18.30 uur plaats.  Na afloop van de wedstrijd,leverde dit een zeer mooi geld bedrag op. En konden we dit uitkeren aan de organisatie kansplus voor verstandelijk gehandicapten kinderen. Met dank aan de grote opkomst van de vele schutters en de samenwerking met de gilden Asten, Someren, Someren-Eind, en Lierop, die dit mogelijk maakten. Op de foto de gelukkige prijs winnaars.